Najpopularniejsza jest klasyczna bruschetta al pomodoro (z pomidorem), ale ja gorąco Was zachęcam do spróbowania innych toskańskich specjałów, jak crostini z pastą grzybową, ze słoniną oraz z pastą z wątróbki drobiowej. Więcej o toskańskich kanapeczkach napisałam w tym wpisie. Ser pecorinoBędąc w Toskanii koniecznie musicie odwiedzić miasteczko Pienza, które słynie z produkcji i sprzedaży owczego sera pecorino. Tabliczki "Pecorino
Chilli Czosnek i OliwaProsty do wykonania pasztet, nie wymaga poświęcenia dużo czasu i mamy pewność co jemy....Składniki: 2 udka 1\2 kg boczku 1\2 kg karczku 30 dag wątróbki drobiowej przyprawy 5 jajek 5 łyżek bułki tartej Wykonanie:Wszystkie mięsne składniki ugotować z przyprawami, ostudzić, a następnie zmielić, razem z przyprawami.Dodać do masy mięsnej, 1\2 szkl. rosołu i pozostałe
Anioły w kuchnipiec. Przepis na ten pasztet bierze udział w konkursie SMAKOWITA PAJDA TO KULINARNA FRAJDA! , którego sponsorem są ZT Kruszwica S.A. producent smalczyku roślinnego Smakowita Pajda. Składniki :* 35 dag wątróbki drobiowej* 60 dag uda z indyka* 35 dag mięsa gulaszowego z indyka * cebula* 2 ząbki czosnku* średnia marchewka * średnia pietruszka * kawałek selera* opakowanie Smakowitej Pajdy
Magiczne Życie Martypotraw. Dodatek sherry do potraw mięsnych czy drobiowych znacznie podnosi ich walory smakowe. Może to być dodanie niewielkiej ilość sherry do wątróbki smażonej z cebulą, do pâté z wątróbki , pasztetów drobiowych, szczególnie z kaczki czy gęsi , galantyn drobiowych . Będzie również wspaniałym składnikiem marynat do mięs lub dodatkiem do sosów, do wieprzowiny i wołowiny. Schłodzone fino będzie idealne jako aperitif
królestwo garówBardzo prosta i bardzo smaczna pasta z wątróbki gęsiej. Zostały mi wątróbki z dwóch gęsi, szukałam prostego przepisu na jakieś smarowidło. Ten okazał się
Stare GaryPost Pasztet drobiowy ze śliwkami pojawił się poraz pierwszy w KulinarnePrzeboje.pl.
Kulinarne Przebojewoli :) Składniki na 2 jednorazowe foremki z aluminium 25x10 cm: 1 królik (oczyszczony, wypatroszony i pokrojony na mniejsze części) 300 g boczku 300 g słoniny 400 g wątróbki (np. drobiowej) 3 cebule 2 bułki (suche lub świeże) 3 jajka sól i pieprz do smaku bulion do duszenia mięsa lub 2 kostki rosołowe tłuszcz i bułka tarta do wysmarowania foremek Mięso
Trzeci talerzWitam Was!Już za kilka dni w kioskach znajdziemy drugi numer Kukbuka, zatem chciałam Wam jeszcze zaprezentować przepis z poprzedniego numeru. Danie, na które przepis znajdziecie
Pora coś zjeśćmiętę. Jeśli woda z gotowania sorgo wyparuje wcześniej niż przygotowaliśmy wątróbkę i szparagi, pozostawić je w garnku pod przykryciem. ----------- Podobne: Sałatka z wątróbką Sorgo z marchewką i roladą drobiową Sałatka z wątróbką
Weekendy w domu i ogrodzieboczek pieczony boczek pieczony w niskiej temperaturze rostbef z trawą żubrową pasztet z dzika pasztet z żurawiną pasztet wieprzowy z grzybami pasztet z cielęciny z żurawiną pasztet z wątróbki drobiowej-kaczej prosiak pieczony
królestwo garówCześć :)Dzisiaj jak wiecie jest Światowy Dzień Makaronu :) Zatem nie mogło u nas zabraknąć dania z makaronem :) Wpis prawie że na gorąco, bo przed chwilą wyczyściliśmy
Pora coś zjeśćcebula1 ząbek czosnku2 łyżki masła1 liść laurowy70 ml białego, wytrawnego wina100 ml śmietany 18%1 jajko1 namoczona w mleku bułka kajzerkasól morska, świeżo mielony pieprzPasztet drobiowy – druga warstwa:400 g wątróbek drobionych (użyłam indyczych)2 łyżki oleju1 cebula100 ml białego, wytrawnego wina50 ml koniaku100 ml śmietany kremówki 30%1 łyżeczka suszonego majeranku2 łyżki posiekanej natki pietruszkisól morska świeżo mielony(...)widać trochę zabrakło). Wykładamy na boczek masę z kurczaka. Wątróbkę także miksujemy, a następnie dodajemy obrane i przepłukane pistacje. Mieszamy i wykładamy na warstwę z kurczaka. Przykrywamy pozostałymi plastrami boczku. Pieczemy ok. 50 minut w piekarniku rozgrzanym do 180°C. Przed wyjęciem z formy pasztet trzeba dobrze schłodzić. Post Pasztet drobiowy – dwuwarstwowy pochodzi z bloga Poezja smaku
Poezja smakutradycyjny przepis na pasztet według mojej mamy, nie ma sobie równych, doskonały na kanapki!!! SKŁADNIKI 1 kura, 1 marchewka, 1 pietruszka 5 wątróbek i żołądków drobiowych, ½ szkl. kaszy manny, 1 bułka pszenna, 1 cebula, 3 jajka, Przyprawy: majeranek, pieprz ziołowy, gałka muszkatołowa, sól, pieprz czarny bułka tarta WYKONANIE Z kury, wątróbki
słodki bratekSkładniki: wątróbki z kurczaka 1/2 kg, masło klarowane 4 łyżki, mąka pszenna 1/2 szklanki, cebula 2 sztuki, jabłka 2 sztuki, kucharek 1 łyżeczka, papryczka chilli 2
W Mojej Kuchni Lubię