Trudno sobie u nas w domu wyobrazić bez niej święta czy jakąkolwiek uroczystość rodzinną. Mama ją uwielbia i pochłania z przyjemnością do ostatniego kęsa. Ja też zresztą nie narzekam, bo farsz, którym kaczka jest nadziana jest po prostu bajeczny. Ta została przygotowana na tegoroczną Wielkanoc. Składniki: 1 kaczka barbarie waga 1,9 kg Farsz: 350 g wątróbki drobiowej 1 bułka pszenna 2 jajka 1 pęczek pietruszki 1/2 płaskiej łyżeczki gałki muszkatołowej 1 łyżeczka majeranku sól i pieprz do smaku Sposób przy... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Święta Bożego Narodzeniu tuż tuż.. Tak więc większość z nas zastanawia się co przygotować na świąteczne menu.
Czytaj dalej...Lubię gotować, w kuchni nie boję się eksperymentować, a konkretny przepis, to dla mnie często jedynie mały drogowskaz. Z przyjemności odkrywania nowych smaków można bowiem stworzyć coś olśniewającego, z czegoś co właśnie znajduje się w lodówce. Mieszkam we Wrocławiu.