SuperSmoothie: banan-szpinak-morela-gruszka 173dojrzałe banany - 1 łyżeczka mielonych orzeszków coli - 1 mrożony banan
Wegańska kuchnia orientalna
SuperSmoothie: banan-szpinak-kiwi-pomarańcza-morela 171mrożony banan - ½ łyżeczki mielonych orzeszków coli - 120g szpinaku
Wegańska kuchnia orientalna
SuperSmoothie: banan-szpinak-gruszka-goji 193mrożony banan - ½ łyżeczki mielonych orzeszków coli - 120g szpinaku
Wegańska kuchnia orientalna
SuperSmoothie: banan-szpinak-pomarańcza-gruszka-kakao 162banan - ½ łyżeczki mielonych orzeszków coli - 120g szpinaku
Wegańska kuchnia orientalna
SuperSmoothie: banan-szpinak-kiwi-daktyle 200mrożony banan - ½ łyżeczki mielonych orzeszków coli - 120g szpinaku
Wegańska kuchnia orientalna
SuperSmoothie: banan-szpinak-pomarańcza-daktyle 159mrożony banan - ½ łyżeczki mielonych orzeszków coli - 120g szpinaku
Wegańska kuchnia orientalna
SuperSmoothie: banan-szpinak-truskawki-borówki 160mrożony banan - ½ łyżeczki mielonych orzeszków coli - 100g szpinaku
Wegańska kuchnia orientalna
SuperSmoothie: banan-szpinak-malina-daktyle 224mrożony banan - ½ łyżeczki mielonych orzeszków coli - 100g szpinaku
Wegańska kuchnia orientalna
Nerkowcowe ciasto na fistaszkowym spodzie 200festynowej słodkości. Mam nadzieję, że Pepperminta się nie obrazi… Składniki na tortownicę o średnicy 20 cm: Spód: ½ szklanki migdałów 3/4 szklanki płatków owsianych 2 pełne łyżki masła z orzeszków ziemnych 2 łyżki rozpuszczonego oleju kokosowego 3 łyżki syropu klonowego Masa: 2 szklanki nerkowców 1 szklanka waniliowego jogurtu sojowego (lub naturalnego z dodatkiem ziarenek wanilii) ½ szklanki syropu klonowego 2 łyżki
Roślinna - blog wegański
Tabbouleh – libańska sałatka z bobem, quinoą i ziołami 258trochę cebuli i czosnku, czasem papryka. Wszystko podlane sokiem z cytryny, miodem i oliwą. Oszałamiająco świeży zapach, lekkość i sytość w jednym. Do tabbouleh (wym. tabule ) można także dodać orzeszki piniowe, które ja zastąpiłam płatkami migdałów. Libańska sałatka z bobem i quinoą jest rewelacyjnym dodatkiem do dań z grilla, a komosa ryżowa sprawia, że może też funkcjonować jako samodzielna przekąską
Pociąg Do Kuchni
Kotlety z kaszy jaglanej z papryką, orzechami i szpinakiem 213papryką, orzechami i szpinakiem Przepis na 8 kotletów Potrzebujemy: 3/4 kubka kaszy jaglanej 1/4 czerwonej papryki 1/4 żółtej lub białej papryki 1 cebula 3 łyżki orzeszków ziemnych - 2 garście 5 łyżek lub 3 garście świeżego szpinaku 3 łyżki pestek słonecznika 2 łyżki sezamu 1 łyżka płatków migdałowych 2 łyżki płatków zbożowych 1 łyżki mąki ziemniaczanej
Bananowe Pole
Makaron z cukinią i suszonymi pomidorami 174Cebulę kroimy w drobną kostkę. Na patelni rozgrzewamy 2 łyżki oliwy z pomidorów ze słoika. Dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek i cebulkę, chwilę smażymy. Następnie dorzucamy cukinię, pomidory i orzeszki, całość dusimy aż cukinia będzie miękka. Na koniec dodajemy odcedzony makaron. Mieszamy. Podajemy na ciepło, całość oprószamy startym na tartce parmezanem. SMACZNEGO
kulinarnyswiatdomi
Masło orzechowo-kakaowe 153Składniki: orzeszki ziemne (30 dag) kakao (1 łyżka) cukier trzcinowy (1 łyżeczka) olej z pestek winogron (2 łyżki) Czas przygotowania: 10 min. Przygotowanie: Do naczynka blendera wsypujemy 20 dag orzechów i mielimy. Kiedy będą rozdrobnione dodajemy olej, cukier i kakao. Włączamy blender ponownie i zamieniamy wszystko w jednolitą masę. Dodajemy pozostałe orzechy. Mielimy, ale tym razem tak, żeby zostały niewielkie
Weganka gotuje
Ziarniste spaghetti 166Składniki: makaron spaghetti (150 g) tahini (2 łyżki) łuskane ziarna słonecznika (2 łyżki) łuskane pestki dyni (2 łyżki) orzeszki ziemne bez skorupek (4 łyżki) oliwa z oliwek woda sól Czas przygotowania: 25 min Liczba porcji: 2 Przygotowanie: Do gotującej się posolonej wody wlewamy łyżeczkę oliwy i wsypujemy makaron. Gotujemy mieszając co jakiś czas aż osiągniemy odpowiadający nam stopień miękkości
Weganka gotuje
Kilka pomysłów na... 236cukinią Cukiniowe gofry; z pastą ricotta-feta Cukiniowy omlet pełny sera żółtego, z pomidorem i keczupem Kuskus z czerwoną fasolą, fasolką i orzeszkami ziemnymi (Smażone) kofty marchewkowe z sosem pomidorowo-orzechowym, brokuły
More food, love and dreams