Pierogi ze szpinakiem i serem feta 230Pierogi uwielbiam! Najbardziej te z kapustą i grzybami oczywiście w wykonaniu mojej mamy. Co pewnie nikogo nie dziwi, bo większość z nas najbardziej lubi kuchnię mamy
Kulinarne Inspiracje
Stripsy w wędzonej papryce 211SKŁADNIKI: 4 piersi z kurczaka 2 łyżki czerwonej słodkiej wędzonej papryki 1 łyżka mielonej ostrej papryki 1 łyżeczka pieprzu mielonego 1 łyżka przyprawy do indyka 5
ClauditteMissCooking
Burgery domowe 188Na burgery ostatnio zapanowała moda. W moim mieście knajpek które serwują je w wersji slow mnoży sie jak grzyby po deszczu, a w każdej z nich
Lubczyk i Wanilia
Pierogi z jabłkami 269Dzisiaj moja propozycja do pierogów na słodko. Jako że uwielbiam szarlotkę, jabłeczną tartę i wszystko z jabłkami posypanymi cynamonem przyszła kolej na dorzucenie ich także do
Lubczyk i Wanilia
Kapusta pekińska na ciepło 214„ Kapusta pekińska – przypomina raczej sałatę i w tej właśnie roli zdobyła swoją popularność. Ale nadaje się również do nadziewania, duszenia, marynowania. Zasługuje na szczególne wyróżnienie
mojewypiekiinietylko
Babciny królik i duszona marchewka 239Dziś przedstawiam przepis na królika wg mojej ukochanej Babci :) Przepis przekazany z ust do ust, podawany miarami "trochę", "na oko", "mniej więcej". Niektóre rzeczy pozmieniałam, część
My Culinary Art
Marchewka po koreańsku 266Marchewka po koreańsku to pikantna surówka o mocnym aromacie czosnku i ziaren kolendry. Łączy w sobie smaki słone (sól i cebula) ze słodkimi (cukier i sezam
Trzeci talerz
Fit sałatka z nasionami chia i olejem z czarnuszki 253SKŁADNIKI: 2 garści ruccoli 2 garści świeżego szpinaku baby 5 pomidorków koktajlowych 1 duży pomidor 2 szalotki ser kozi (głównie do smaku) 1 łyżeczka nasion chia
ClauditteMissCooking
Wołowina po chińsku 191SKŁADNIKI: 600-800 g wołowiny na gulasz 1 opakowanie 450 g mrożonej mieszanki warzyw chińskich 50 g grzybów mun TaoTao 4 łyżki sosu sojowo-grzybowego TaoTao
ClauditteMissCooking
Sałatka z boczkiem, słonecznikiem i jajkiem w koszulce 269Święta, święta i parę cm więcej w biodrach... znacie to? Przy świątecznym zamieszaniu (którego nie lubię) narzuciłam trochę zdrowych, lekkich i wolne (taaaa) posiłków, z jajkami
Ewa Kuchennie - Kuchnia to serce domu!
Pęczakotto z mięsem mielonym i kurkami 150To kolejna odsłona dania z pęczakiem, którego smak poznałam dopiero rok temu (w rodzinnym domu się go nie gotowało). To była miłość od pierwszego kęsa ;) W
Weekendy w domu i ogrodzie
Zielone naleśniki z jarmużem, makrelą i gorgonzolą 196Ostatni pojemnik rozdrobnionego szpinaku z własnej uprawy postanowiłam wykorzystać jako farsz do naleśników. A gdy przyszło do smażenia, wrzuciłam trochę szpinaku do ciasta i wyszły zielone
Weekendy w domu i ogrodzie
Roladki z kurczaka z sorgo po tajsku i tagliatelle z marchwi 238Zwijanie drobiu w roladki daje wiele możliwości. Ja postanowiłam wykorzystać wczoraj kupione liście kaffiru, znane w Polsce jako liście limonki. Cytrusy jadam zazwyczaj latem, ale przypraw
Weekendy w domu i ogrodzie
PIECZONY DORSZ POD PISTACJOWO-ZIOŁOWĄ PANIERKĄ I WIELKANOCNE PISANKI 265Wielkimi krokami zbliża się Wielkanoc i właśnie podczas świąt mamy szansę, aby pobyć razem, bez codziennego zgiełku i pośpiechu. Podczas przedświątecznych przygotowań, pracy zawodowej, wiosennych porządków
Przepisy Aleksandry
Karczek pieczony ze śliwką i jabłkiem 232Składniki : około 110 dag mięsa- karczku jabłko kilka ząbków czosnku kilka suszonych śliwek łyżka smalcu sól, pieprz czarny Przygotowanie : Mięso umyć, wytrzeć papierowym ręcznikiem, czosnek przecisnąć
Proste Potrawy