przepis na chleb - 13000 przepisów (strona:654/867)

Jajka w pomidorach 171

wbić w ich miejsca jajka, posypać solą i pieprzem. Dusić pod przykryciem przez parę minut aż białka się zetną (ok. 3 min.). Posypać pociętą bazylią.Podawać z grzankami, chlebem lub bagietką.Smacznego

Złote przepisy
FINKTON’s BAKED BEANS z gry BIOSHOCK – fasola w sosie pomidorowym 315

sosu. Na końcu dodajemy majeranek (jeśli nie lubicie, zastąpcie oregano) oraz pieprz. Sprawdźcie, czy nie potrzeba jeszcze dodać nieco soli./span> 5. PODANIE Szamać gorące z pajdą świeżego chleba. Odnowia sporo życia i świetnie smakuje w każdej paralelnej rzeczywistości! Booker i Elizabeth polecają na obiad. OM NOM NOM! * zdjęcie puszki z gry pochodzi ze strony bioshock.wikia.com Świeżutki post FINKTON

Nerds Kitchen
Przepis na kapuśniak Christophera. 161

jest kapuśniak z kiszonej kapusty. Gęsty, rozgrzewający, wypełniający cały dom swoim specyficznym zapachem. Mam taki dziwny zwyczaj, nawet nie umiem powiedzieć od kiedy – jak kapuśniak, to pajda świeżego pełnoziarnistego chleba, najlepiej upieczonego w domu i  posmarowanego dobrym wiejskim masłem. Składniki: 2 l woda 0,5 kg kapusta kiszona 30 dkg żeberka wieprzowe 2 marchewki 1 pietruszka ½ mały seler

Kulinarny karnet Christophera
Fondue serowe. 230

ziemniaczaną wymieszaną z winem. Masę serową doprawiamy gałką i pieprzem. Kociołek z fondue stawiamy na podgrzewaczu i zaczynamy zabawę . Każdy z biesiadników nabija na swój widelec do fondue kostkę chleba i macza ją w masie serowej. No i konieczne jest winko ,białe, półwytrawne, to ,które dodałem do sera ,Celebro France   www.facebook.com/KlubCelebro ,pomaga w trawieniu ,a poza

Kulinarny karnet Christophera
Fląderka po bretońsku. 216

piec w temp.200stop . Co 5 min polewać ryby winem . Po 15 min ryby i warzywa zalać śmietaną i zapiekać jeszcze 10min. Posypać natką pietruszki i serwować z pszennym chlebem lub ziemniakami z wody. Polecam tę naprawdę prostą potrawę .Fląderki polewane hiszpańskim Celebro nabierają ciekawego ,bardzo delikatnego smaku. www.facebook.com/KlubCelebro.

Kulinarny karnet Christophera
Wesele w restauracji - rady i małe sekrety Christophera. 293

surówki. Następnie po zjedzeniu zupy, ziemniaki, sosy, frytki, gorące jarzyny i drugie dania. Pisałem tutaj o staropolskim zrazie zawijanym. Oprócz tego, że możemy te zrazy podać np. w razowym chlebie, powinniśmy, oprócz ziemniaków i frytek dodać kaszę gryczaną. Jeżeli podajemy kurczaka w potrawce, podajmy  ryż. Zamiast frytek, można podać pieczone ziemniaki, krokiety ziemniaczane, kulki, cząstki. Z reguły podaje się

Kulinarny karnet Christophera
Trocka babka z kaszy gryczanej. 176

nadziewane kaszą, bliny gryczane, kotleciki itp. Moja propozycja to "Babka trocka". Może być podawana na słodko lub wytrawnie. Sama w sobie jest bardzo leciutko słodkawa, świetnie zastąpi bułeczkę czy chleb. Jeżeli przekroimy i posmarujemy żurawiną mamy oryginalną słodką babkę .Jeżeli przełożymy grzybami ,mamy danie wytrawne. Temat pozostawiam otwarty...Wigilia za miesiąc. Składniki na małą 16-18 cm foremkę. Jeżeli chcemy

Kulinarny karnet Christophera
Sandacz po polsku z wody. 194

świeżej 1/2 łyżeczki kminu rzymskiego zmielonego tabasco do smaku 1/4 łyżeczki pieprzu 1 łyżka soku z cytryny 20 g masła 30 g sera cheddar startego 40 g miękiszu z chleba, posiekanego Pomidory bez skórki  i pestek pokroić w kosteczkę. Wymieszać je z cebulką, kminem , kolendrą i tabasco. Stopić masło i połączyć z sokiem cytrynowym i pieprzem. Naczynie żaroodporne natłuścić

Kulinarny karnet Christophera
Pory zapiekane z parówkami. 188

śmietaną z ubitym jajkiem i startym serem, ze szczyptą soli i pieprzu. Zapiekać 15 min w temp.190 stopni. Można podawać ,jeśli nie starczy sama zapiekanka, z grzankami z razowego chleba

Kulinarny karnet Christophera
Bakłażan marynowany w chermouli 162

wszystkie jej składniki. Następnie plastry bakłażana wymieszać w chermouli i marynować przez 1 h w lodówce. Podajemy w temperaturze pokojowej. Wyśmienicie smakują z grzankami lub po prostu na kawałku chleba

Kulinarny karnet Christophera
Carpaccio z ogórka. 240

Polać ogórki i odstawić na 30 minut. Łososia pokroić w paski i skropić sokiem z cytryny, ułożyć na talerzu z ogórkowym carpaccio . Ta mała przekąska świetnie smakuje z białym chlebem z masełkiem. PS. Moje ogórki nie są już małosolne, ale przekąska też była wspaniała

Kulinarny karnet Christophera
Hit ostatnich dni - polecam zielone gazpacho. 199

Green gazpacho-hit in recent days. Doskonała zupka na letnie obiadki. Składniki. 1 duży ogórek 30 dag winogron zielonych 0,5 szt.  papryki białej 1 pajdka chleba ½ melona żółtego 2 ząbki czosnku 2 łyżki oliwki z orzeszków ziemnych 1 łyżka octu ryżowego 1 łyżka pistacji pieprz Wykonanie. ¾ ogórka pokroić i zmiksować z połówkami winogron na krem. Połowę pokrojonego melona

Kulinarny karnet Christophera
Zapomniane kaszubskie jadło. 142

ziemniaków . Odsmażane lub trampane czyli utłuczone , polane ,posypane przesmażoną okrasą z cebulką ,smakują wybornie, próbowałem. A do tego kwaśne mleko, maślanka. Wspaniale smakuje posmarowany nią kaszubski  (nie tylko) chleb na ziemniakach. Gęsina jest zdrowa, smaczna i ekologiczna. Zawiera dużo nienasyconych kwasów  tłuszczowych, podobnie jak oliwa z oliwek. Spożywanie smalcu jest wskazane w diecie przeciwmiażdżycowej, obniża LDL.  Smalec

Kulinarny karnet Christophera
Hi, I am Gavrilla! 293

mojej babci, która podobnie jak ja jest trochę "healthy-freakiem". Byłam u niej w odwiedzinach i powiedziała, że coś mi upiekła. W pierwszym momencie obstawiałam jej GENIALNY chleb albo szarlotkę, ale się pomyliłam bo weszła do kuchni z talerzem owsianych kwadracików. Moja pierwsza myśl: "Ok, fajnie, ale pewnie jak większość pseudo-fit ciastek owsianych, na które przepisy można łatwo namierzyć

peanutbuttermonster
Tarta z kremem waniliowym i borówkami (bez glutenu, mleka i jajek) 203

Aksamitny budyniowy krem waniliowy z owocami na kruchym miodowym cieście.  Składniki ciasta: mąka ryżowa 1/2 szklanki mąka jaglana 1/2 szklanki mąka kukurydziana 1/2 szklanki karob mielony (chleb świętojański) 1 łyżka proszek do pieczenia bezglutenowy 1/2 łyżeczki miód płynny (naturalny lub sztuczny w przypadku uczulenia na pyłki lub produkty pszczele) 1/2 szklanki margaryna bezmleczna 1 kostka ocet jabłkowy

głodny alergik