Robiłam już rurki z ciasta francuskiego na słodko wiec teraz wersja wytrawna. Rurki nadziałam masą twarogową w dwóch smakach-jedna z łososiem wędzonym a druga z
Monia miesza i gotujePolecamy :) Składniki 1 kg skrzydełek kurczaka 1 łyżeczka mielonego imbiru 1 łyżeczka słodkiej papryki 1 łyżeczka granulowanej cebuli 2 łyżki soli czosnkowej 50 ml octu
R'n'G KitchenZwykliśmy kupować gotowe pesto w sklepach, tymczasem to domowe, wykonane... Artykuł BURACZANE PESTO pochodzi z serwisu CookMagazine .
COOKMAGAZINEParówki w cieście francuskim zna chyba każdy. Osobiście najczęściej wybieraną przeze mnie wersją ich przygotowania jest ta, gdzie ciasto francuskie kroimy na paseczki i owijamy parówkę
Smaki Na TalerzuSalsa pomidorowa to znakomity dodatek do wielu potraw. Salsa pomidorowa wywodzi się z Meksyku, jednak idealnie pasuje nie tylko do kuchni meksykańskiej. Będzie doskonałym dodatkiem np
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Dla wszystkich wielbicieli zapiekanego sera i makaronu. Najlepiej smakują gorące. Czas wykonania: 1 h Ilość porcji: 7 sztuk Składniki: 150 g makaronu (typu kokardka mała
KuchniaWeDwoje.plPrzepis na muffiny w nowej, słonej wersji – z szynką, papryką, szpinakiem i serem feta. Czas wykonania: 45 min Ilość porcji: 16 sztuk
KuchniaWeDwoje.plPizzerinki na wieczór w gronie przyjaciół. Myślę, że z tego zestawu każdy znajdzie coś dla siebie. Proponowane smaki to: I. Peperoni (ostra
KuchniaWeDwoje.plTe trufle są zdecydowanie wersją wytrawną, pasującą do wina – są ostre i słone. Ja osobiście wolę słodkie trufle, ale zachęcam do
KuchniaWeDwoje.plSzybki i pyszny domowy fast-food. Chrupiący kurczak, świeże warzywa i własnoręcznie robiony sos – zdrowsza i odchudzona wersja „bomby kalorycznej”
KuchniaWeDwoje.plDelikatna i kremowa pasta o wyraźnym smaku łososia wędzonego. Polecam:) Czas wykonania: 15 min Ilość porcji: 4 porcje Składniki: 100 g łososia wędzonego w
KuchniaWeDwoje.plKto był na Chorwacji i innym państwie półwyspu bałkańskiego na pewno zakochał się w grillowanych kalmarów. Ja ja uwielbiam. Dlatego kiedy miałam ostatnio okazję kupić je
Bernika - moj kulinarny pamietnikNormal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband
Kuchnia Bon AppetitMy Blueberry Corner by "jagodzianka" Liście szpinaku z czosnkiem pokochałam od pierwszego spróbowania jakieś 13 lat temu. Wcześniej nie byłam jego fanką. Przez wiele lat …
My Blueberry CornerW okresie świąteczno-noworocznym poszalałam i zakupiłam sporą ilość śledzi solonych i postanowiłam z nimi poeksperymentować. Jednym z takich eksperymentów są właśnie śledzie z dodatkiem suszonych
Kuchnia z widokiem na ogród