Pomidory faszerowane twarożkiem z papryką 164Czas na lekkie letnie przystawki. Wprawdzie to nie czas na pomidory ale powoli można się do nich przymierzać. Farsz to
To co kocham
Szaszłyczki arbuzowe z fetą 228Słodki, zimnny i chrupiący arbuz w połączniu ze słoną i miękką fetą daje zaskakującą mieszankę smaków. Zamiast efektownych ale pracochłonnych szaszłyczków
To co kocham
Śledziowe różyczki 161Czasami nachodzi mnie ochota na śledzika. Znam wiele smacznych przepisów na tę rybkę, a ten jest mój najnowszy autorski. Łączy się tutaj
To co kocham
Ziemniaki otulone boczkiem 153W tym zestawieniu mdły ziemniak, ostry smak musztardowy chrupiącego boczku i aromatyczny tymianek wzajemnie się dopełniają i czynią zwykłego ziemniaka niezwykłym i
To co kocham
Pijane żelki 130Usłyszałam od znajomej o takich pijanych imprezowych żelkach i bardzo mi się ten pomysł spodobał. Nie do wiary, że potrafią wypić
To co kocham
Mikołaj i Anioł 146Bardzo udany duet powitalny dla gości. Pomidorowo-serowy Mikołaj i serowo-pomidorowy Aniołek jako starter imprezowy zadziwia, śmieszy i cieszy oko. Składniki na
To co kocham
Bukiet owocowo-warzywny 168Jadalny bukiet, w którym ukryte są owoce – winogrona, kiwi i kaki (kaki to owoc czy warzywo?), oraz warzywa – pomidorki, rzodkiewki
To co kocham
Ser pleśniowy z dżemem morelowym 140W ten Sylwestrowy wieczór życzymy wszystkim sympatykom bloga ToCoKocham magicznego i szczęśliwego wejścia w Nowy 2014 Rok. Aby ten nadchodzący rok był jeszcze
To co kocham
Ślimak z białej pieczonej kiełbasy 204Biała kiełbasa nierozłącznie kojarzy się z Wielkanocą. Oczywiście najlepsza jest taka zrobiona własnoręcznie od początku do końca, ale bez przesady. Kupiona w
To co kocham
Faszerowane jajka w szynce 165Czy wyobrażacie sobie kuchnię bez jajek? Ja do tej pory sobie nie wyobrażałam, bo przecież dodaje się je do wielu potraw: kotletów, pasztetów, naleśników
To co kocham
Ozorki na zimno w chrzanie 176Czasami mam ochotę na danie, które wymaga poświęcenia mnóstwa cennego czasu. Takim daniem są ozorki, któe co prawda same się gotują, ale są dość
To co kocham
Śledzie po grecku 192Następne śledzie, które proponuję zaserwować na wigilijnym stole, są lekko marynowane z dodatkiem marchewki, cebuli i rodzynek. Polecam, bo smaczne, łatwe do
To co kocham
Biała kiełbasa ze śliwkami i jabłkiem 167W tym roku bardzo kiełbasianie na blogu przed wielkanocą. Proponuję różne odsłony białej kiełbasy, którą to dopiero niedawno odkryłam i bardzo
To co kocham
Jajka faszerowane szynką w zielonym sosie 231Zapachniało wiosną i zazieleniło się nieśmiało w przyrodzie. W kuchni też wiosna, ale na talerzu. Zapraszam na faszerowane jajka szynką w
To co kocham
Szynka prosciutto z melonem w sałacie 224Bardzo prosta i lekka przystawka z szynki prosciutto Cotto i melona podanych w miseczkach z sałaty lodowej. Chrupiąca sałata lodowa i
To co kocham