Tarta z pieczarkami, brokułami i papryką 290Tarta z pieczarkami i dużą ilością warzyw jest smaczna i sycąca. Zielony kolor brokułów dobrze kontrastuje z czerwienią pomidora i papryki. Taka tarta, to dobry pomysł
Przepisy Kulinarne
Śledzie po sułtańsku 1137Jeżeli jesteście znudzeni tradycyjnymi śledziami w oleju to zachęcam do przygotowania śledzi po sułtańsku. Według mnie jest to przepis na najlepsze śledzie - lekko słodkie, a zarazem
Ugotować
Rolada z indyka 215Święta to czas uroczy,niesamowity i przepełniony przeróżnymi smakołykami. W moim domu panuje taki zwyczaj,że najsmaczniejsze i najzdrowsze jest to co przygotuje się samemu
Kolorowa kuchnia Elki
Pizza inaczej 256Popularne i szybkie w wykonaniu zawijasy o smaku pizzy. Pizza inaczej Kolejny przepis z serii dla leniwych albo dla tych, którzy nie lubią spędzać czasu w
mecooks
Pesto bazyliowe na bazie prażonych pestek dyni 185Orzeszków piniowych nie lubię (choć może lepiej powiedzieć "nie przepadam", bo zależy jeszcze w czym), więc pesto przygotowałam na pestkach dyni - te uwielbiam :) efekt - pyszny dodatek
Kolorowy Przepisownik
Śledź marynowany z cebulą 240Czas przegryść śledzikiem wszystkie ostanie słodkości na blogu. Proponuję śledź marynowany z cebulą, a właściwie z trzema rodzajami cebuli, białą, czerwoną i porem. Śledź w occie
codojedzenia
Nuggetsy sojowe 248Jeżeli nie przepadacie za tradycyjnymi kotletami sojowymi, to mamy dla Was przepis z ich użyciem, ale z zupełnie innym efektem smakowym. Przedstawiamy nuggetsy sojowe, które z
Bananowe Pole
Domowe frytki z oregano 212Frytek to u mnie nie było już bardzo, bardzo długo. Jakoś nie było czasu ich przygotować, a te z oregano smakują najlepiej. Do tego majonez obowiązkowo
Magiczne Życie Marty
Terrina z łososia 178Wigilia czy ogólnie Święta Bożego Narodzenia są czasem ekperymentów kuchennych. Jeżeli macie ochotę przetestować coś nowego to zachęcam Was do wypróbowania. Może komuś opadnie szczęka
Szybko Tanio Smacznie
OŚMIORNICZKA Z CHRUPIĄCYCH POLĘDWICZEK 199Delikatne polędwiczki w chrupiącym jajecznym cieście. Zazwyczaj jest tak, że najpierw maczamy w jajku a potem w mące. Tutaj jest na odwrót. Dzięki temu doprawione mięso
Kuchnia Paulettes
ROLADA Z BOCZKU Z FARSZEM Z BIAŁEJ KIEŁBASY Z MELISĄ CYTRYNOWĄ 147Bardzo aromatyczny boczek. Zapach skwierczącej skórki rozchodzi się po całej kuchni i przyciąga głodomorów. Dodatek melisy cytrynowej to własnie wyjątkowy składnik. Samo to, że farszem jest
Kuchnia Paulettes
WARKOCZ FRANCUSKI Z BROKUŁAMI, KURCZAKIEM I PIECZARKAMI 186Uwielbiam ciasto francuskie, ponieważ jest chrupiące i mięciutkie. Można je jeść na ciepło i na zimno i to jest właśnie zaleta! Oprócz tego jest tanie i
Kuchnia Paulettes
KĄSKI Z KURCZAKA AL'A KFC 223Soczyste kawałki kurczaka w chrupiącej panierce. Kurczak rozpływa się w buzi. Jest dobry na ciepło jak i na zimno. Najlepiej podawać go z dipami, ketchupem lub
Kuchnia Paulettes
FIT RAZOWA PIZZA NA ZIMNO Z SERKIEM I WARZYWAMI 184Wiele z Nas często ma ochotę na pizzę, ale ta kupna ma zbyt dużo kalorii i jest tucząca. Ja przygotowałam pizzę razową, którą podaje jaką przystawkę
Kuchnia Paulettes
PASZTECIKI Z KAPUSTĄ I PIECZARKAMI 5161Paszteciki to jedno z dań, które kojarzy mi się ze świętami Bożego Narodzenia. Może dlatego, że zapach kapusty i pieczarek rozchodzi się po kuchni, a kapustę
Kuchnia Paulettes