Z bliża się Wielkanoc w związku z czym postanowiłam przygotować kolejną wersję jajek faszerowanych . Tym razem zdecydowałam się na jajka faszerowane buraczkiem z dodatkiem fety i
Codzienne GotowanieCiasteczka serowe, scrabble, dobre wino, czyli jak spędzić wolny czas w domu? Jak spędzacie z rodziną wolny czas w domu? U mnie domownicy mają swoje pasje
Tajemnice SmakuWegetariański pasztet z białej fasoli z orzechami, grzybami, żurawiną i z żurawinową galaretką Leśny pasztet… dlaczego nazwałam ten pasztet leśnym? Jak wiadomo grzyby, orzechy
Tajemnice SmakuCzy wy też myśleliście, że zrobienie domowego serka jest trudne? Tymczasem okazuje się, że to istny banał i nie wyobrażam sobie, żeby ktokolwiek sobie z tym
okolicepalnika.plZazwyczaj nie należymy do największych wielbicieli soczewicy, ale soczewicę po syryjsku po prostu ubóstwiamy. Jest kwaśna, lekko słodka i bardzo tłusta. Poza tym dostarcza sporo białeczka
Roślinożerni urlopowiczeDzisiaj mam coś dla fanów tradycyjnych, męskich smaków i boczusia. Bardzo charakterne wielkanocne jajka faszerowane boczkiem i korniszonami – to jest prawdziwy sztos! Dzięki dodatku sera
FlymetothespoonSkładniki: 400 ml mleka 500 gr mąki pszennej 7 g drożdży instant 12 ząbków czosnku 1 łyżka suszonego oregano 2 łyżki oleju 1 jajko sól 2
Qchnia po prostuMałe, delikatne babeczki z kremem, orzechami i kiwi. if (typeof CeneoAPOptions == "undefined" || CeneoAPOptions == null) { var CeneoAPOptions = new Array(); stamp = parseInt(new Date().getTime()/86400, 10); var
Mrs. EndorfinaŚwięta Wielkanocne tuż, tuż! W tym roku postanowiłyśmy Wam przedstawić nasze proste sposoby na to by wprowadzić trochę radości na wielkanocny stół! Żeby nie było tak
Czynniki pierwszeJajka z łososiem i majonezem ze szczypiorku. Jajka z łososiem i zielonym majonezem. Zielony majonez uczyliśmy się robić od podstaw na warsztatach z Ernestem Jagodzińskim, wtedy
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię[Głosów: 5 Average: 5/5] składniki: 50 g płatków owsianych 600 ml wody letniej (ok. 37 st. C) 2-3 ząbki czosnku 3
Domowy Smak JedzeniaProsta, ale pyszna sałatka, która idealnie pasuje nie tylko na co dzień, ale także na wielkanocny stół. Robi się ją szybko, wystarczy pięć składników i mamy
Bernika - moj kulinarny pamietnikZiemniaki, kartofle, czy pyry uwielbiam! Uwielbiam je w każdej możliwej postaci – domowych frytek, ziemniaczanej zapiekanki, talarków, moskoli, kopytek, domowych chipsów, czy właśnie w formie pieczonych
Be Fit Be StrongPrzepis na pyszne i chrupiące śniadanie w 5 minut. Szybkie i łatwe w przygotowaniu. Czas przygotowania: 5 minut Ilość porcji: 1 osób Trudność przygotowania: łatwe
karolgotujeKolejna wędlina w moim wykonaniu,tym razem bez wcześniejszego peklowania.Pyszna na kanapki,na półmisek z wędlinami na świąteczny stół.Bardzo prosty przepis spróbujcie koniecznie. Robiąc domowe
Swojskie jedzonko