Peynirli Sigara Boregi - cygara tureckie. 199cygaro zaczynając od góry. Końcówki ciasta zwilżyć wodą, aby się nie rozwijały. Smażyć na gorącym oleju na złoty kolor. Te serowe rurki są pysznie chrupiące .Są smaczną przekąską
Kulinarny karnet Christophera
Churros - na dobry początek dnia. 232Churro , porras, calentitos. Churro , porras, calentitos, to tradycyjny wypiek hiszpański. Churros sprzedaje się w Churreria na dworcach, lotnisku i wszystkich ruchliwych ulicach. Jest to bardzo popularna przekąska śniadaniowa. Te długie paluchy zjada się samodzielnie lub po umoczeniu w kawie z podwójnym mlekiem-zwykłym +słodkie skondensowane lub wersja, którą kocham, to moczenie w gorącej czekoladzie. Składniki
Kulinarny karnet Christophera
Tureckie bułeczki z czarnuszką. 233with black cumin. Te małe kuleczki z serowym farszem są mięciutkie, delikatne i co najważniejsze przygotowuje się je łatwo i szybko. Możemy zjeść pyszne śniadanko, mogą też stanowić smaczną przekąskę. Farsz możemy urozmaicić. W Turcji jadłem "peynirli pogaca" z nadzieniem z sera feta, twarogowego i żółtego .Farsz można wzbogacić posiekanymi ziołami. Moje są najprostsze. Składniki . Ciasto na 10 kuleczek
Kulinarny karnet Christophera
Paccheri z sosem romesco i wstążkami cukinii. 239Paccheri with romesco sauce. Paccheri - neapolitański makaron w kształcie dużych krótkich rur. Nadziewać można tym co tylko sobie wymarzymy - serem, tuńczykiem, mięsem, szpinakiem. Stanowi doskonałą przekąskę, tak na gorąco jak i na zimno. Makaron 20 szt makaron paccheri 5 dag parmezan 2 łyżki oliwy sól Sos romesco. 1 cebula 4 ząbki czosnku 1 puszka pomidorów 1 papryka czerwona
Kulinarny karnet Christophera
Sernik z tuńczykiem i pomidorami. 247wymieszać z przyprawami. Połączyć z rozpuszczoną żelatyną i wylać na masę serowo-tuńczykową Wstawić do lodówki do stężenia. Wierzch przybrać oliwkami i listkami bazylii. Smaczny wytrawny sernik to idealna przekąska, przystawka czy nawet danie główne. Dorze smakuje z gęstym sosem balsamicznym
Kulinarny karnet Christophera
Mielone z muffinek z chrzanem i pastą wasabi 279formy do pieczenia muffinek. Nasze "babeczki" nałożyć do 2/3 wysokości. Na koniec wszystkie wyrównać łyżeczką. Piec w piekarniku 30 minut w temperaturze 190 oC. Są bardzo dobre jako ciepła przekąska. Ja podałem z "żagielkiem" z kiszonego ogórka
Kulinarny karnet Christophera
Sałatka z kuskusem i łososiem wędzonym 399też w innych dziedzinach życia i dużo ułatwia. A przecież nie robicie tego dla innych- robicie to dla siebie ;) Większość publikowanych przeze mnie przepisów nadaje się na obiad czy przekąskę do zabrania w drogę. Oprócz wcześniej wymienionych może to być sałatka z tuńczykiem i rukolą , orzechowe ciasteczka owsiane , peanut butter granola bars lub też coś zupełnie nowego. Dzisiejsza
peanutbuttermonster
Wafle ryżowe o smaku Kwaśnej Śmietany 269półce w sklepie odrazu wrzuciłem do koszyka musiałem je spróbować :). Nie zawiodłem się wafle trzymają poziom w sam raz na mała przekąskę pomiędzy posiłkami .Smak wafli można określić na słodko-kwaśny . Zdecydowanie polecam jest to mój 2 ulubiony smak wafli na pierwszym miejscu są Paprykowe
Sylwetka Od Kuchni
Kolejna pasta do chleba! Htipiti, pasta z pieczonej papryki i fety. 317pochodzi podobno od tradycyjnej metody rozdrabniania sera przy pomocy moździerza, zaś w niektórych regionach Grecji znana jest również pod nazwą kopanisti lub tirokafteri . Zwyczajowo podawana jako jedna z greckich przekąsek meze , świetnie smakuje na chlebku pita , krakersach czy paluszkach grissini. U mnie wylądowała w kanapkach zabieranych do pracy, gdyż często sięgam po różne pasty zamiast klasycznych dodatków do chleba
Chilli Czosnek i Oliwa
Batoniki muesli z amarantusa i gryki z żurawiną (bez glutenu, ryżu, kukurydzy, cukru, mleka i jajek) 234bardzo smakowały, że ledwo zdążyłam kilka sfotografować - zawartość całej blachy zniknęła zanim zdążyła ostygnąć ;) Następnym razem muszę zrobić większą porcję, bo na pewno dobrze sprawdzą się także jako zdrowa przekąska do szkoły czy przedszkola. Składniki: popping z amarantusa 100 g popping z gryki 50 g słonecznik łuskany 100 g pestki z dyni 50 g żurawina suszona 100 g siemię lniane
głodny alergik
10 rzeczy,które lubię i te których nie lubię. 156bliskimi mi osobami, Zwiedzać zamki, Jeździć do innych krajów, Pić owocowe koktajle, Utrwalać piękne chwile za pomocą obiektywu, Czytać książki, Grać w badmintona, Tworzyć i pichcić zdrowe dania i przekąski , Rozgryzać informatykę, Podziwiać zachód słońca nad morzem. 10 rzeczy, których nie lubię... Kiedy widzę brak szacunku do starszych osób, Nie lubię tłumów, Za zakupami to już wcale
Chocolate Stop Tempting
97.Jabłka lecą z drzew, czyli jesienna, pijana szarlotka z różaną konfiturą 269Jesień kusi jabłkami, nie da się obok nich przejść obojętnie. Wszyscy doskonale wiemy, że najlepsze jabłka to te nasze, polskie... więc korzystajmy! Korzystajmy ile się da - jedzmy jako przekąskę, róbmy przetwory, ciasta, używajmy ich jako dodatek do dań. Nasza niedziela jest bardzo słodka i odrobinkę pijana, ponieważ przygotowałyśmy na dziś szarlotkę z dodatkiem miodu pitnego i konfiturą z róży . Jeśli
Symfonia Smaków
Kulebiak z borowikami w cieście 165Kulebiak z borowikami i świeżą natką pietruszki jest idealny do barszczu, jako przekąska jak również danie główne. Ciasto : 1 szklanka mąki 2 jajka Szczypta soli 1 szklanka letniej wody Pół łyżeczki proszku do pieczenia Nadzienie : 10-15 dorodnych zdrowych grzybów borowików (mogą być kozaki , podgrzybki , kurki ), w sezonie jesiennym grzyby świeże , zimą mrożone 2 cebule 3 ząbki czosnku
Apetyczna babeczka
Buraczki z fasolą i orzechami włoskimi 306Orzechy pokroić i uprażyć na patelni. Cebulę i szczypiorek drobno posiekać. Fasolkę odcedzić. Wszystkie składniki dokładnie wymieszać, dodać jogurt i majonez, doprawić do smaku.Udekorować i zajadać. Idealne jako przekąska, dodatek do obiadu, lub na pyszne kanapeczki. źródło,,sałatki Anastazji
Apetyczna babeczka