przekąski - 41822 przepisów (strona:1297/2789)

Edamame w słodko-pikantnej glazurze / Sweet and spicy glazed edamame 227

proponuję wersję bardziej orientalną, bo w słodko-pikantnej glazurze z imbirem i chilli. Przygotowanie tego dania to dosłownie kilkanaście minut, a nie mogłam się od nich oderwać. Doskonała wieczorna przekąska zamiast popcornu czy chipsów. Polecam! Scroll down for recipe in English Edamame w słodko-pikantnej glazurze (1 porcja) Składniki: 2 szklanki lub 2 duże garści edamame w łupinkach 1 łyżeczka

karmelowy
Napój na mózg i serce. Napój pietruszkowo-bananowy-na zdrowie! 172

bierze udział w dostarczaniu energii dla mózgu. Dzięki temu banany poprawiają pamięć i koncentrację. Szczególnie teraz, kiedy jesteśmy narażeni na takie upały, banany przyjdą nam z pomocą. Bananowa przekąska zjedzona tuż po treningu szybko dodaje sił. Dostarcza cukrów, które są zastrzykiem energii dla mięśni, a także witamin C i E neutralizujących wolne rodniki, które powstają w czasie intensywnego wysiłku fizycznego

Z Kuchni Do Kuchni
Deser jagodowy z chia 181

glutenu.  Chia poleca się na rozmaite dolegliwości, ma mało kalorii, jest polecana między innymi, dla diabetyków. Wystarczy nasionka zalać chudym mlekiem lub jogurtem( odpowiedni wcześniej) i mamy zdrową przekąskę.  Ale nie tylko, nasionka można dodawać do wypieków, słodkich i wytrawnych... 1 szklanka napoju sojowego (kokos)( kupuję tutaj KLIK ) ¼ szklanki nasion chia 2 szklanki jagód maliny i śmietana

Takie tam pichcenie
Wędzony ser cheddar 187

Polecamy podawać go jako przekąskę z ulubionym winem. Wypróbujcie go koniecznie wędząc z łagodniejszymi brykietami Bradley Bisquettes – np. o smaku wiśni. Składniki: kawałki sera Cheddar Przygotowanie: Umieszczenie sera na półkach w wędzarni Bradley Smoker Sposób wędzenia: Ser wędzić przy użyciu zimnego dymu przez około 40-60 minut. Używać do wędzenia łagodny dym powstający z brykietów o smaku wiśni. Upewniać się

naRuszcie
Naleśniki z pieczarkami i żółtym serem + film 253

Pyszne, proste i szybkie danie na obiad, gorącą kolację lub przekąskę w ciągu dnia czyli naleśniki z pieczarkami i żółtym serem zapiekane w piekarniku. Są  pyszną alternatywą dla mięsa a więc szczególnie polecam je dla jaroszów . składniki na około 10 naleśników                     ciasto naleśnikowe 2 szklanki mąki pszennej 2 jajka

Smakowite Dania
TOFU na wiele sposobów + nowe tofu BIO POLSOJA 193

mnie ważne, nie ma narzucającego się smaku soi (jak zresztą wszystkie produkty z tej linii), podobnie jak bazyliowe fajnie komponuje się z makaronami (można np. w formie przekąski nafaszerować taką pastą duże muszle conchiglioni); - tofu naturalne - w większym opakowaniu, niż tradycyjnego produktu (250g), z soi z upraw ekologicznych, z certyfikatem NON GMO; również delikatniejsze w smaku, więc dobra baza

Wegański blog WSZYSTKO JEST W GŁOWIE
Pikantna zapiekanka z cukinii ,,ala,, paszet 195

wielu mniejszych i większych ogródkach cukinie panoszą się w dużych ilościach, na straganach również ich nie brak. Trzeba korzystać, bo sezon szybko minie :), na upalne dni świetny pomył na przekąskę lub obiad, w zależności od ilości chili można dopasować pikanterie pasztetu do upodobań naszych domowników.  Składniki na 1 keksówkę: 3 małe cukinie, długość ok. 30 cm  2 średnie

Apetyczna babeczka
Sałatka z łososia z orzechami włoskimi 222

się do tej sałatki. Sałatka z łososia z orzechami włoskimi 2015-08-07 13:39:20 Lekka, zdrowa i oryginalna sałatka z łososia z orzechami włoskimi. Łatwa do przygotowania przekąska dobra o każdej porze roku i dnia. Zapisz przepis Drukuj Składniki (dla 4 osób) 150g łososia wędzonego na zimno w plastrach 150g dojrzałego camemberta 150g pomidorków koktajlowych 50g łuskanych orzechów

Kulinarna Pokusa
Wędzenie czekolady 335

Wędzenie to technika którą często wykorzystujemy do przygotowywania różnych ostrych potraw. Ale dlaczego nie dodać trochę dymu deserom lub słodkim przekąskom. Wędzona czekolada jest jednym z naszych ulubionych sposobów aby dodać deserom wyjątkowego i wyrazistego smaku. Pomyślcie o klasycznych ciasteczkach w kawałkami czekolady albo wędzonym sosie czekoladowym do lodów. Tak naprawdę możliwości mamy nieograniczone. Aby wędzić czekoladę trzeba utrzymać niską

naRuszcie
HCLFV, czyli kod na najzdrowszą dietę;) 237

zachcianki' dotyczą się zdrowych produktów, to należy słuchać organizmu. Najlepiej jest jeść 3 spore posiłki podczas dnia, każdy bogaty w węglowodany, z minimalnym dodatkiem tłuszczu. Jeśli mamy ochotę na przekąski między posiłkami, jest to znak, że spożyliśmy zbyt mało węglowodanów w poprzednim posiłku. Pewnie wielu ludzi ma wątpliwości co do tej tezy. Cóż, przyznam, że początkowo też uważałam

Wegańska kuchnia orientalna
Ciasteczka pełnoziarniste z tahini 108

ciasteczka to idealna pełnowartościowa przekąska do pracy - są lekkie i zdrowe bo nie zawierają białej mąki ani cukru a zawartość tahini, czyli sezamowej pasty dostarczy Wam energii tak potrzebnej na przykład po obiedzie gdy poziom cukru we krwi powoli spada. Przygotowanie ich jest banalnie proste bo wystarczy po prostu wymieszać wszystkie składniki. Jako dodatek wykorzystajcie coś z domowych przetworów

Milion Smaków
Walenty Kania Kuchnia dla odważnych - Podroby - recenzja książki 235

Ozorki w sosie karmelowym po żydowsku Zupa grochowa na wędzonej golonce po kanadyjsku  Serca drobiowe po egipsku  Tadżin z podrobów  Pasztet z cynaderek cielęcych  Gorąca przekąska z wątróbek indyczych z sosem śliwkowym Podroby to kompendium wiedzy, które przyda się zarówno profesjonalnym kucharzom, jak i zwykłym osobom gotującym w swojej kuchni. Nikt wcześniej nie zebrał w jednym

Parowar Faceta
Fasolka szparagowa z masłem i bułką tartą 155

Dzisiaj zachęcam do zrobienia fasolki szparagowej w tradycyjny polski sposób. Fasolka szparagowa z masłem i bułką tartą jest bardzo dobrym dodatkiem do letniego obiadu. Może stanowić również samodzielną przekąskę. Składniki: 1 kg fasolki 1/3 kostki masła (masło minimum 82% tłuszczu) 1,5 czubatej łyżki bułki tartej 3 czubate łyżeczki soli Wykonanie: Fasolkę myjemy, odcinamy ogonki i wrzucamy na gotującą się

Smak mojego domu
Ciasto z malinową nutką 256

mnie zaczął się sezon na maliny. Ja zjadam je w postaci wszelakiej, a najbardziej smakują mi te prosto z krzaczka, ale gościć będą one teraz w moich śniadaniach, przekąskach i ciastach. I dziś także zapraszam Was na pysznego przekładańca z kremem i galaretką malinową. Ciasto samo w sobie nie jest mocno słodkie, a maliny dodają mu dodatkowego smaczku. Biszkopt

Cynamonowe szczęście

Proponowane wyszukiwania