przekąski - 41822 przepisów (strona:1299/2789)

ROLLSY Z TORTILLI Z KURCZAKIEM 148

Rollsy z tortilli to śniadaniowy hit mojej córki, z tegorocznych wakacji. To szybka i smaczna przekąska, która idealnie nada się na letnie pikniki i wszelkiego rodzaju imprezowanie. A co znajdziemy w środku? To już Wasza inwencja twórcza :) Wrzućcie to co lubicie, zwińcie, pokrójcie i konsumujcie. SKŁADNIKI: 3-4 płaty tortilli 1 duża pierś z kurczaka 1 świeży ogórek (najlepszy

Kuchnia w opałach
Sałatka z ogórków małosolnych, jajek i szczypiorku + film 483

Bardzo smaczna, prosta sałatka z ogórków małosolnych,  jajek ugotowanych na twardo i szczypiorku idealnie komponuje się z daniami przygotowanymi na grillu , świetnie smakuje jako samodzielna przekąska w sam raz na śniadanie lub kolację. składniki na 4 porcje 5 ogórków małosolnych 6 jajek ugotowanych  na twardo 3 pęczki szczypioru z dymki 4 łyżki majonezu 1 łyżka musztardy szczypta soli

Smakowite Dania
Wytrawny keks 186

alternatywa dla pizzy czy tostów. Jego przygotowanie jest banalne a do środka możesz wrzucić każdy ulubiony dodatek. Świetnie smakuje z lampką wina podczas romantycznej kolacji we dwoje lub jako przekąska zabrana w piknikowym koszu. Polecam zwłaszcza tym leniwym i lubiącym dobre jedzonko. Spróbuj- na pewno się nie zawiedziesz. Wytrawny keks położony na Slate Plate Czytaj więcej » Ten i inne przepisy

Wielki apetyt
Słodkie maleństwa z poziomkami 182

chwilę trwało, zanim opanowałam technikę oblewania ich czekoladą. Metoda z nabijaniem na wykałaczkę w tym wypadku nie zdała, niestety, egzaminu. Zamiast tego wrzucałam kuleczki do czekolady, wyjmowałam widelczykiem do przekąsek (takim malutkim, z dwoma ząbkami), czekałam chwilę, aż czekolada obcieknie, następnie układałam na papierze do pieczenia, posypywałam kawałeczkami liofilizowanych truskawek i zostawiałam w spokoju, sięgając po kolejną kuleczką

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Faszerowana papryka 178

Połówki papryk dokładnie wypełniamy farszem. Papryki układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy w piekarniku nagrzanym na 180 stopni przez ok. 40 minut. Faszerowaną paprykę można podawać jako przekąskę lub dodatek do dania głównego. Czerwona papryka to skarbnica witamin i składników odżywczych. Zawiera błonnik, witaminę C, z grupy B, rutynę i beta-karoten. Zwalnia procesy powstawania zmarszczek

My Chcemy Jeść
Dżem marchewkowy z cytryną i limoncello 177

marchewki używam do różnych zup , samych wywarów czy jarzynowych mieszanek, bo to każdy kto gotuje wie. Lubimy też pochrupać surowa marchew tak po prostu, zamiast chipsów czy innych przekąsek. Ważne żeby była smaczna i z dobrego źródła czyli nie nawożona jakimiś świństwami. Ciasto marchewkowe to jedno z moich ulubionych i dość często robię je w różnych odsłonach. Ale z marchewki

Smaczna Pyza
Rogaliki drożdżowe do herbaty 205

Pyszne, mięciutkie rogaliki drożdżowe ! Idealnie pasują do herbaty, na śniadanie czy też jako przekąska. Składniki: ½ kg mąki, 3 dag drożdży, 1 szklanka mleka, 5 dag masła, 5 dag cukru, 2 jajka, sól do smaku, 1 łyżka maku, marmolada (najlepiej ze swojej spiżarni). Wykonanie: Drożdże rozetrzeć z cukrem, rozprowadzić odrobiną ciepłego mleka, dodać trochę mąki, wymieszać i odstawić w ciepłe miejsce

Tradycyjna Kuchnia
Mintaj w sosie słodko - kwaśnym 174

Uwielbiam ryby z sosami, a z tym w szczególności. Fajna i smaczna przekąska na domowe imprezy. Polecam! 1,5 kg mintaja Sól Pieprz Przyprawa do ryb 2 jajka 1 szklanka bułki tartej 3 cebule 1 czerwona papryka 2 marchewki 100 – 150 ml bulionu 700 g sosu słodko-kwaśnego Orzech  (KLIK) Olej do smażenia Mintaja wcześniej dokładnie rozmrażamy. Nacieramy przyprawą

VioletoweKucharzenie
Orzechy Pieczone z Pieprzem Kolorowym - dla facetów i nie tylko ;) 178

sugestie lub uwagi, piszcie, dzięki temu uda mi się stworzyć kącik idealny dla Was. Z przepisów mogą oczywiście korzystać również kobiety, bo potrawy są pyszne. Dziś orzechy pieczone, idealna przekąska do piwa, ale nie tylko. Można podać na stół gościom do przegryzania, albo podjadać je przy filmie. Są pyszne, a mnie smak urzekł na drugi dzień po upieczeniu. Spokojnie możecie

Blondynka Gotuje
Flapjack 164

Bardzo popularny, tutaj w UK, przepis na batonik owsiany to świetna przekąska na drugie śniadanie.  Przepis łatwy, szybki i tani. Nie jest to wersja tradycyjna, którą oczywiście przetestowałam, gdyż zdecydowanie jest dla nas za słodka. Dałam niewielką ilość cukru, gdyż słodkości nadaje dżem. Składniki: 130 g mąki 130 ml oleju 250 g płatków owsianych 150 g dżemu 2 łyżki

NA MOIM TALERZU
Brzoskwiniowe "nóżki" 109

Dzisiejszy przepis to pomysł na łatwy, szybki i przyjemny deser. Zimna i owocowa przekąska, idealna dla dzieci i tych troszkę starszych. Coś pysznego na małe co nieco po obfitym obiedzie, nie za słodki, orzeźwiający, doskonały!  Składniki: 1 puszka brzoskwiń w zalewie 2 galaretki brzoskwiniowe 1 łyżeczka soku z cytryny Wykonanie to klasyka gatunku. Brzoskwinie odsączyć, zblendować. Ja zrobiłam

Cakes By Kejt
Koktajl truskawkowy 109

Prościutki, zdrowy, witaminowy szot! Na lekkie śniadanko lub przekąskę w ciągu dnia. Moja propozycja jest z truskawkami, ale spokojnie można je zamienić na maliny, jeżyny, brzoskwinie, jabłka... Jakie tylko są akurat dostępne lub po prostu ulubione :) Dodatek otrąb sprawia, że koktajl jest pożywny i bardzo prozdrowotny. Składniki: 300 ml maślanki 300 g owoców (w moim przypadku truskawki) 3 łyżki miodu

Cakes By Kejt
Ciasteczka miodowe ze słonecznikiem 175

Pyszne, kruche i delikatne ciasteczka. Są wspaniałe jako przekąska na wycieczkę, jako słodki deser do kawki. Zakochałam się w nich! To najpyszniejsze ciasteczka jakie jadłam od dawna. Składniki: CIASTO: 200g zimnego masła 250g mąki 1 jajko 1 łyżka miodu MASA SŁONECZNIKOWA: 150g łuskanego słonecznika 4 łyżki miodu 2 łyżki śmietany 18% 50g masła Przygotowanie

Cakes By Kejt
wegański sorbet truskawkowo-bananowy 208

jest coraz bardziej w kratkę - wciąż mamy lato! A latem trzeba się czymś chłodzić, gdy w dzień 30*C w cieniu ...Na ratunek...lody! Jednak lody są nieco ciężką "przekąską" ze względu na tłustą śmietanę. Ale chłodzą? Chłodzą! Jeśli jesteście fanami tradycji zapraszam po przepis na lody ze śmietanki TUTAJ . A jeśli macie ochotę na coś lżejszego, czy moze jesteście

chili & sugar
Warsztaty z North Fish i Folwark 144

się warsztaty kulinarne zorganizowane przez sieć restauracji specjalizujących się w daniach rybnych North Fish oraz firmę Folwark. Warsztaty poprowadził Łukasz Jończyk, doradca kulinarny North Fish. Po krótkim wstępie, pysznych przekąskach i  doskonałych świeżych koktajlach owocowych, które również są serwowane w restauracjach, przystąpiliśmy do działania. Pod okiem Łukasza i jego kolegów przyrządziliśmy dwa dania: przystawkę - krewetki słodko kwaśne i danie

Kulinarne przygody Gatity

Proponowane wyszukiwania