przekąski na zimno - 3108 przepisów (strona:80/208)

Roladki z łososia z pikantną pastą twarożkową 179

Weekend karnawałowy już za chwilę się zacznie, więc proponuję Wam przystawkę na zimno - prostą, smaczną, lekko pikantną. Składniki: 1 płat wędzonego łososia (u mnie zimnym dymem

Nie tylko w kuchni
Szprotki w tempurze 196

1 kg szprotek, tempura: 100 ml mąki pszennej, 100 ml mąki kukurydzianej, bardzo zimna gazowana woda mineralna, szczypta soli , olej do głębokiego smażenia (najlepiej ryżowy) Szprotki

królestwo garów
Palmiery Bolognese - Partyhits! 328

smaku od innych tańszych zamienników.Dzisiejsze palmiery są z dodatkiem pysznego sosu bolognese.Bajeczne smakują jedzone prosto z piekarnika,na zimno równie rewelacyjne.Nie wiem tylko,czy warto robić je z jednej porcji,bo znikają w tempie błyskawicznym.Polecam przepis,na karnawałową przekąskę sprawdzą się idealnie. Składniki na 16 sztuk: 250 g mieszanego mięsa mielonego 2 łyżki oleju 200 g przecieru pomidorowego

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Karnawałowe kuleczki z kurczaka 508

Karnawałowe kuleczki z kurczaka to świetna przystawka podawana na zimno która tylko zaostrzy apetyt na danie główne.Składniki na ok 32-35szt :150 g gotowanej

Mechanik w kuchni
Krucho-drożdżowe rożki z mięsnym nadzieniem teriyaki 160

Sylwester lada dzień, prezentuję więc propozycję pysznej przekąski. :-) Pyszne, mięciutkie rożki z nadzieniem, z posmakiem sosu teriyaki zrobią furorę na każdej imprezie. Smakują dobrze na gorąco i na zimno. Podczas pieczenia rożki rozklejają się, uwidaczniając pyszne nadzienie. Przepis na to ciasto mam od kilku lat, nie zawodzi w żadnej sytuacji. Ciasto: 3 i 3/4 szklanki mąki pszennej 200g masła

Szefowa kuchni
Przepis na skrzydełka imbirowe 166

Jest druga połowa maja, a jest tak zimno, że włącza mi się w domu ogrzewanie… Z tęsknotą patrzę na prognozy pogody i zazdroszczę wszystkim szczęśliwcom

UgotujmyTo.pl
Kotleciki z kaszy jaglanej 203

minut w temperaturze 180 ° C (aż nasionka się przyrumienią). Kotleciki świetnie smakują na ciepło, jak i na zimno. Dobrze komponuj się ze wszelkiego rodzaju sosami np. z hummusem, chutney z mango, sosem pomidorowym, czy chrzanowym. Mogą służyć jako przekąska, część obiadu, czy składnik wegańskich burgerów. Warto eksperymentować! Smacznego

Food Square
PRZEKĄSKI Z CIASTA NA PIZZĘ (PALUCHY I ŚLIMACZKI) 4538

Prawie zawsze jak zostaje mi trochę ciasta na pizzę robię z niego pyszne, chrupiące przekąski. Oglądając ciekawy film lub spędzając wieczór przy piwie, miło jest zjeść coś dobrego. Takie ślimaczki i paluchy można podawać na zimno lub ciepło z dowolnymi sosami. Polecam :) Przepis ze zdjęciami krok po kroku . Jeżeli przygotowałaś/eś danie z tego przepisu, prosimy o jego zdjęcie

Przepisy Aleksandry
Małe kanapeczki z pastą łososiową - mój pomysł na wieczór Halloween 201

zanim zrobimy podsumowanie tego miesiąca , chciałabym pokazać Wam mój pomysł na wieczór Halloween. Będą to małe przekąski w formie kanapeczek z pastą jajeczno-łososiową.      Składniki : * ulubiony chleb tostowy * salami w plasterkach  * 2 jajka * łosoś wędzony na zimno w plasterkach  * majonez * sól , pieprz * szczypiorek * oliwki * wykałaczki    Przygotowanie : Jajka pokroić w małą kostkę. Łososia porwać

Magiczne Życie Marty
Przystawka – babeczki z pastą jajeczną i łososiem 1416

Już niejednokrotnie widzieliśmy na różnego rodzaju przyjęciach, spotkaniach babeczki z kruchego ciasta podane w postaci wytrawnej. Tym razem Madzia postanowiła przygotować domową wersję przystawek – babeczki

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Hmorapatik- szparagi w cieście po ormiańsku 170

jadam je przyrządzone w ten właśnie sposób. Smakują wyśmienicie zarówno na ciepło, jak i na zimno. Bardzo często smażę hmorapatik wieczorem, aby rano zjeść na śniadanie pyszne szparagi w cieście. W Armenii w ten sam sposób przyrządza się również pieczarki, które podaję się jako przekąska na wszelkiego rodzaju imprezach. Spróbujcie Składniki: – 1 pęczek szparagów (500g) – 2 jajka

Smaki Armine
Naleśniki tortilla z kotletami sojowymi i dodatkami 206

Naleśniki tortilla z kotletami sojowymi, kukurydzą, oliwkami z sosem majonezowo - ketchupowym  Na dworze zimno, buro i ponuro, do sklepu daleko, brak chęci wychodzić z domku, ale jeść trzeba. Co robię w takich momentach? Otwieram szafkę i lodówkę i patrzę czy uda się coś przyrządzić  z danych produktów. Patrzę, opakowanie tortilli jest, kotlety sojowe są, jakieś dodatki też się(...)znajdzie, no to zabieram się do roboty... i tak powstał dobry obiadek, chociaż powiem szczerze, że i na przekąskę dobre jak i na kolacje.  Dwoma naleśnikami naje się osoba dorosła, ja nie oparłam się i zjadłam jeszcze jeden na kolację. :) W tym przepisie można użyć kotlety sojowe, które zostały nam z obiadu, nie szkodzi, że w panierce. :) Dodatków można

Mój pomysł na
Frytki z kurczaka w prażonej cebulce 160

jakiekolwiek gotowce ze sklepu. Robi się je szybki , a każdy dzieciak chętnie po nie sięgnie Są też idealną przekąska na imprezę lub spotkanie z przyjaciółmi , jeśli zrobisz je cienkie to będą bardzo chrupiące i świetne do dipów Smakują i na zimno i na gorąco . składniki: 3 pojedyncze filety z kurczaka 1/2 szklanki prażonej cebulki 1/2 szklanki panierki panko lub bułki

Ogrodnik w podróży
Sajgonki z kurczakiem 122

Chinach. Wyglądają jak nieduże naleśniczki z nadzieniem mięsno-warzywnym lub krewetkowym. Najczęściej podawane są jako przystawka lub przekąska z różnymi sosami. Mogą występować w różnych postaciach, np. w zależności od składników nadzienia czy od tego, czy podawane są na zimno czy na ciepło (smażone w głębokim oleju). Farsz zawijany jest w specjalne ciasto lub, co jest znacznie powszechniejsze w Polsce

Z notatnika dietetyka
Caprese & caprese – Angie gotuje – odc. 5 168

zajadam. Zapraszam Was na filmik, w którym chciałabym Wam przedstawić caprese w dwóch wersjach – tradycyjnej na zimno i odlecianej, bo na ciepło i do tego w ogórkach! Ciekawa jestem, którą wersję wybierzecie? Sałatka caprese to włoskie danie, niskowęglowodanowa przekąska, która świetnie się sprawdzi zarówno jako starter, jak i jako lekka kolacja. Polecam je szczególnie diabetykom, którzy zwracają uwagę

Dietolog