przekąski na zimno - 3108 przepisów (strona:76/208)

Wielkanocne jajka w sosie + film 225

Wielkanocne jajka w sosie jogurtowo-majonezowym na zimno to znakomita propozycja na Wielkanoc a także inne okazje. Jest to smaczna,  prosta i domowa potrawa, smaczna przekąska lub ciekawy pomysł na wiosenne śniadanie.    składniki na  4 porcje 6 jajek ugotowanych na twardo ogórek zielony pęczek rzodkiewek pęczek szczypiorku 250 g jogurtu naturalnego 4 łyżki majonezu czarny pieprz

Smakowite Dania
Roladki z serem i cukinią 200

Roladki z serem i cukinią to pomysł na smaczną i elegancką przystawkę, która nadaje się i na wieczór we dwoje i na elegancje przyjęcie. Pomysł na

UgotujmyTo.pl
Baba ghanoush 180

Arabska pasta na bazie pieczonego bakłażana i masła sezamowego, podawana na zimno do chlebków pita, grillowanego mięsa lub warzyw.Składniki:bakłażan1 łyżka pasty tahini1 łyżeczka oliwyząbek

wyzwania kuchenne
Pieczone pierogi z kurczakiem i brokułami 199

chrupiące na zewnątrz, a w środku ze smakowitym farszem. Świetnie smakują zarówno na ciepło, jak i na zimno. Podałam je w towarzystwie sosu czosnkowego, który moim zdaniem idealnie tu pasuje. Takie pierożki to fajna opcja na obiad, kolację, a także jako przekąska imprezowa. Polecam też pieczone pierogi z kapustą i grzybami , wykonane z ciasta jogurtowego. Składniki: Ciasto krucho-drożdżowe

Kuchnia MagdaLeny
Pieczone pierogi z kurczakiem i brokułami 200

chrupiące na zewnątrz, a w środku ze smakowitym farszem. Świetnie smakują zarówno na ciepło, jak i na zimno. Podałam je w towarzystwie sosu czosnkowego, który moim zdaniem idealnie tu pasuje. Takie pierożki to fajna opcja na obiad, kolację, a także jako przekąska imprezowa. Polecam też pieczone pierogi z kapustą i grzybami , wykonane z ciasta jogurtowego. Składniki: Ciasto krucho-drożdżowe

Kuchnia MagdaLeny
Pyszne paszteciki drożdżowe 159

Paszteciki drożdżowe Pyszne domowe paszteciki drożdżowe z dużą ilością farszu, które idealnie pasują jako przekąska do gorącego,czerwonego barszczyku. Moje paszteciki nadziałam kapustą i grzybami, ale równie dobrze możecie użyć innego dowolnego farszu np. mięsnego. Paszteciki drożdżowe można zrobić wcześniej i zamrozić (już upieczone), a następnie wyjmować porcjami w razie potrzeby. Aby je rozmrozić możemy ponownie włożyć je na chwilę(...)złoty kolor przez około 25 – 30 minut *** *** Paszteciki wspaniale smakują zarówno na ciepło jak i na zimno *** *** SMACZNEGO ***     POLECAM TAKŻE: POTRAWY WIGILIJNE PRZEPISY TUTAJ PRZEPISY NA PYSZNE I EFEKTOWNE CIASTA KLIKNIJ TUTAJ IMPREZOWE HITY! POMYSŁY NA PRZEKĄSKI, DANIA I PRZYSTAWKI KLIKNIJ TUTAJ NAJLEPSZE PRZEPISY NA SAŁATKI PRZEPIS TUTAJ Artykuł Pyszne paszteciki drożdżowe pochodzi z serwisu Blog

Blog z Apetytem
Najłatwiejszy sernik na zimno z malinami + film 143

Można powiedzieć – ile osób przygotowujących serniki tyle przepisów na ten ulubiony deser… Na zimno, pieczone, z bakaliami, na kruchym spodzie itp. Ale główny składnik jest taki

Smakowite Dania
Spring rolls 195

danie kuchni azjatyckiej. Mogą być smażone lub tak jak moje, przygotowane na zimno w wersji light. To czym je wypełnimy, zależy tylko od naszej fantazji i upodobań. Mogą to by nasze ulubione warzywa, grzyby, mięso, krewetki itd. Podajemy je z sosem lub dipem. Idealne jako przystawka lub przekąska.     Składniki: papier ryżowy makaron ryżowy pierś kurczaka sałata papryka czerwona

Smakowity Blog Kulinarny
Rolada jajeczna z łososiem wędzonym i serem 156

jajecznej. Możecie dodać do tej rolady swoje ulubione dodatki, jeść ją na ciepło i na zimno, zapakować i zabrać ze sobą do pracy, na uczelnie i nawet w podróż. Tylko dwa składniki, plus ulubione przyprawy i ulubione dodatki i otrzymacie pyszne śniadanie albo przekąskę w ciągu dnia. Polecam Składniki: – 2 jajka – 1-2 łyżki mleka – przyprawy

Smaki Armine
NUGGETSY Z KALAFIORA 186

smażone na oleju, dzięki temu są mniej kaloryczne.  Prosty przepis, a z takiego zwykłego kalafiora można wyczarować niebanalną przekąskę, która smakuje nawet tym, którzy nie przepadają za tym warzywem. Świetnie smakują zarówno na ciepło, jak i na zimno. Podałam je z frytkami z batata i czosnkowym sosem jogurtowym. Składniki: 1 kalafior 1 jajko 3/4 szklanki wody mineralnej gazowanej

Kuchnia MagdaLeny
NUGGETSY Z KALAFIORA 186

smażone na oleju, dzięki temu są mniej kaloryczne.  Prosty przepis, a z takiego zwykłego kalafiora można wyczarować niebanalną przekąskę, która smakuje nawet tym, którzy nie przepadają za tym warzywem. Świetnie smakują zarówno na ciepło, jak i na zimno. Podałam je z frytkami z batata i czosnkowym sosem jogurtowym. Składniki: 1 kalafior 1 jajko 3/4 szklanki wody mineralnej gazowanej

Kuchnia MagdaLeny
Jajka faszerowane pieczarkami + film 180

Jajka faszerowane pieczarkami to wspaniała przystawka, której nie może zabraknąć na wielkanocnym stole. Pieczarkowe jajka mogą być również smaczną przekąską na różnego rodzaju przyjęciach okolicznościowych lub ciekawą alternatywą dla zwykłych jajek na twardo. Takie jajka wyśmienicie smakują na zimno i błyskawicznie znikają z talerzy;-)     składniki na 3 porcje 6 jajek ugotowanych na twardo 300 g pieczarek 2 małe

Smakowite Dania
HUMMUS Z ROZMARYNEM I PRAŻONYM SEZAMEM – idealny! 158

swoją ulubioną wersję hummusu – z prażonym sezamem i rozmarynem. Niesamowicie aromatyczna i łatwa do zrobienia. Idealna jako przekąska na imprezę! Polecam – ten hummus jest idealny! SKŁADNIKI: * ciecierzyca ( sucha ) – 1 szkl * pasta tahini jasna – 1 szkl * bardzo zimna woda – 1/3 szkl * czosnek – 3 ząbki * sok z cytryny – 3 łyżki * sezam – 3 łyżki * soda

Ostra na Słodko
Lekka sałatka z olejem rydzowym 169

charakterystyczny posmak - określany jako cebulowy, czy orzechowy (z delikatną nutką goryczy). Znakomicie nadaje się do sałatek (stosuje się go na zimno) i doskonale komponuje się ze śledziami ( klik ). Wracając do sałatki... Może być ona dodatkiem do obiadu oraz rewelacyjną przekąską w wersji solo. Idealnie, a jednocześnie prosto skomponowane składniki - wybornie smakują z charakterystycznym posmakiem oleju rydzowego. Sami spróbujcie

Di gotuje
Bułeczki mleczne z pieczarkami i suszonymi pomidorami 198

Mięciutkie bułeczki z aromatycznym, pysznym farszem to dobry pomysł na przekąskę albo drugie śniadanie. Można je też podać jako dodatek co barszczu czerwonego . Najlepsze są jeszcze ciepłe, ale na zimno też są bardzo smaczne. Zobacz też bułeczki zawijane z ciasta krucho drożdżowego z warzywami i serem Farsz do takich bułeczek możecie sobie dowolnie modyfikować i doprawiać. Można dodać trochę sera

Smaczna Pyza