przekąski na zimno - 3108 przepisów (strona:82/208)

Przystawka – babeczki z pastą jajeczną i łososiem 1363

Już niejednokrotnie widzieliśmy na różnego rodzaju przyjęciach, spotkaniach babeczki z kruchego ciasta podane w postaci wytrawnej. Tym razem Madzia postanowiła przygotować domową wersję przystawek – babeczki

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Hmorapatik- szparagi w cieście po ormiańsku 133

jadam je przyrządzone w ten właśnie sposób. Smakują wyśmienicie zarówno na ciepło, jak i na zimno. Bardzo często smażę hmorapatik wieczorem, aby rano zjeść na śniadanie pyszne szparagi w cieście. W Armenii w ten sam sposób przyrządza się również pieczarki, które podaję się jako przekąska na wszelkiego rodzaju imprezach. Spróbujcie Składniki: – 1 pęczek szparagów (500g) – 2 jajka

Smaki Armine
Naleśniki tortilla z kotletami sojowymi i dodatkami 178

Naleśniki tortilla z kotletami sojowymi, kukurydzą, oliwkami z sosem majonezowo - ketchupowym  Na dworze zimno, buro i ponuro, do sklepu daleko, brak chęci wychodzić z domku, ale jeść trzeba. Co robię w takich momentach? Otwieram szafkę i lodówkę i patrzę czy uda się coś przyrządzić  z danych produktów. Patrzę, opakowanie tortilli jest, kotlety sojowe są, jakieś dodatki też się(...)znajdzie, no to zabieram się do roboty... i tak powstał dobry obiadek, chociaż powiem szczerze, że i na przekąskę dobre jak i na kolacje.  Dwoma naleśnikami naje się osoba dorosła, ja nie oparłam się i zjadłam jeszcze jeden na kolację. :) W tym przepisie można użyć kotlety sojowe, które zostały nam z obiadu, nie szkodzi, że w panierce. :) Dodatków można

Mój pomysł na
Frytki z kurczaka w prażonej cebulce 127

jakiekolwiek gotowce ze sklepu. Robi się je szybki , a każdy dzieciak chętnie po nie sięgnie Są też idealną przekąska na imprezę lub spotkanie z przyjaciółmi , jeśli zrobisz je cienkie to będą bardzo chrupiące i świetne do dipów Smakują i na zimno i na gorąco . składniki: 3 pojedyncze filety z kurczaka 1/2 szklanki prażonej cebulki 1/2 szklanki panierki panko lub bułki

Ogrodnik w podróży
Sajgonki z kurczakiem 97

Chinach. Wyglądają jak nieduże naleśniczki z nadzieniem mięsno-warzywnym lub krewetkowym. Najczęściej podawane są jako przystawka lub przekąska z różnymi sosami. Mogą występować w różnych postaciach, np. w zależności od składników nadzienia czy od tego, czy podawane są na zimno czy na ciepło (smażone w głębokim oleju). Farsz zawijany jest w specjalne ciasto lub, co jest znacznie powszechniejsze w Polsce

Z notatnika dietetyka
Caprese & caprese – Angie gotuje – odc. 5 142

zajadam. Zapraszam Was na filmik, w którym chciałabym Wam przedstawić caprese w dwóch wersjach – tradycyjnej na zimno i odlecianej, bo na ciepło i do tego w ogórkach! Ciekawa jestem, którą wersję wybierzecie? Sałatka caprese to włoskie danie, niskowęglowodanowa przekąska, która świetnie się sprawdzi zarówno jako starter, jak i jako lekka kolacja. Polecam je szczególnie diabetykom, którzy zwracają uwagę

Dietolog
Rollsy francuskie z szynką i serem. Zakręcone ślimaczki z ciasta francuskiego. 235

Błyskawiczna w wykonaniu i bardzo smaczna przekąska z ciasta francuskiego. Świetna na imprezy, spotkania rodzinne jak i na co dzień. Fajnie smakują zarówno na ciepło jak i na zimno, doskonale nadają się np. na drugie śniadanie do pracy, czy szkoły. Polecam :) Składniki - płat gotowego ciasta francuskiego - szynka w plastrach - ser żółty w plastrach - keczup ( polecam marki Folwark ) - przyprawa do pizzy

Kuchnia z widokiem na ogród
ŚLIMACZKI Z SEREM I SZYNKĄ 202

Szukacie pomysłu na oryginalną i smaczną przekąskę? Wystarczy gotowe ciasto francuskie, ser, szynka, ulubione zioła..i piekarnik. Po paru minutach ślimaczki gotowe. Pyszne na ciepło jak i na zimno.  Składniki: 1 opakowanie ciasta francuskiego 10 plastrów dobrej szynki 10 plastrów sera żółtego zioła prowansalskie Wykonanie: Ciasto francuskie rozwijamy, układamy na nim plaster koło plastra szynkę, na nią ser. Posypujemy

Z Majeczką w kuchni
Sałatka z jarmużem i cieciorką 145

Bardzo zdrowa i bardzo chrupiąca sałatka z megadawką witamin. Jadłam ją na zimno i na ciepło. Sałatka jest idealna do zapakowania sobie na wynos do pracy. Można ją jeść na śniadanie, kolację, czy jako przekąskę między posiłkami. Składniki: • 3/4 szklanki ugotowanej kaszy pęczak • 1 puszka cieciorki • 1 marchewka • 4 łyżki ziaren słonecznika

To co kocham
Świderki z boczkiem i serem 65

Szybka, smaczna i ciekawie wyglądająca przekąska. Wymaga trochę uwagi podczas "skręcania" świderków, ale już przy drugim pasku nabiera się wprawy. Doskonale smakują i na ciepło i na zimno są więc idealnym daniem na wszystkie spotkania i imprezy. Zwłaszcza do piwa

Milion Smaków
Naleśnikowa Quesadilla 367

smażyliśmy naleśniki, zapiekamy z dwóch stron Zdejmujemy z patelni, kroimy na 6 trójkącików, serwujemy na gorąco lub na zimno, z sosem barbecue lub posmarowane śmietaną i oprószone szczypiorkiem i świeżo mielonym pieprzem. PYCHOTA! P.S Pomysł idealnie sprawdzi się jako Sylwestrowa Przekąska

Luźna Kuchnia
Serowo-szynkowe zawijasy na francuskim cieście 261

Potrzebujecie szybkiej przekąski na wieczór z przyjaciółmi, a pomysłu brak ? Ciasto francuskie jest idealnym rozwiązaniem, podawać je można w rożnych kompozycjach, na ciepło, na zimno ... z barszczykiem czy też bez ... Dzisiaj proponujemy serowo-szynkowe zawijasy z ciasta francuskiego.  Serowo-szynkowe zawijasy na francuskim cieście SKŁADNIKI: 1 opakowanie ciasta francuskiego 150g sera żółtego w plastrach 80g szynki bądź ulubionej wędliny

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Deser z truskawkową pianką, kremem z ricotty i sezonowymi owocami 121

Lato to czas kiedy królują desery na zimno, przynoszące orzeźwienie i pozwalające wykorzystać potencjał sezonowych owoców. Dlatego dziś podrzucam propozycję na taki właśnie lekki, owocowy deser

HealthyCreations
Kabanosy w cieście francuskim + dip 115

Kabanosy w cieście francuskim to świetny pomysł na przystawkę. Dobrze smakują zarówno na zimno, jak i na ciepło od razu po wyciągnięciu z piekarnika. Ich przygotowanie

Programista w kuchni
Kabanosy w cieście francuskim + dip 149

Kabanosy w cieście francuskim to świetny pomysł na przystawkę. Dobrze smakują zarówno na zimno, jak i na ciepło od razu po wyciągnięciu z piekarnika. Ich przygotowanie

Programista w kuchni