Przepis na : śniadanie
Ja osobiście śniadań zwykle nie jadam – trochę z braku czasu, a trochę z racji niekoniecznie dobrej organizacji. Dlatego opisana tutaj przekąska, chociaż możliwa do przyrządzenia w kwadrans, trafia na mój talerz zwykle w dużo późniejszych godzinach. Na tej jednak podstawie mogę stwierdzić, że doskonale nadaje się nie tylko na śniadanie. Obiadu może i nie zastąpi, jednak jest na tyle sycąca i pożywna, że tzw. pierwszy głód z pewnością zaspokoi. Zasługa w tym składników – niespecjalnie ciężkich, ale na pewno mocno poży... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...