przekąski na zimno - 3108 przepisów (strona:48/208)

Przystawka z łososia 176

Łosoś wędzony na zimno doskonale nadaje się do wielu szybkich przekąsek. Dzisiaj proponuję łososia z serem almette i musztardą. SKŁADNIKI ok 20 dag plastrów z łososia norweskiego 1 opakowanie serka almette 1 łyżeczka musztardy francuskiej kilka oliwek i pomidory koktajlowe do dekoracji WYKONANIE Serek wykładamy do miseczki łączymy z musztardą mieszamy. Plastry łososia składamy w większy płat, Na plastrach rozmasowujemy

W kuchennym oknie Ewy
Parówki w Cieście Francuskim - "Oponki" 318

Parówki w cieście francuskim to szybka i apetyczna przekąska smakująca zarówno na ciepło jak i zimno. Proponuję pomysł na podanie tej popularnej przystawki w sposób troszkę inny niż tradycyjny. Parówki w Cieście Francuskim - "Oponki" Składniki: 6 parówek 1 opakowanie ciasta francuskiego opcjonalnie:                     6 plasterków szynki lub chudego boczku

Słodka Strona
Sałatka z kopru włoskiego z kaszą jaglaną 189

kolor, witaminy i walory smakowe. Rewelacyjnie sprawdzają się w sałatkach. Sałatka z blanszowanego kopru włoskiego faszerowanego kaszą jaglaną, fetą i szpinakiem, to bardzo zdrowa i efektowna przekąska, którą można podać na ciepło lub zimno.  Czas przygotowania:  15 minut Porcje: 4     Składniki: Szklanka ugotowanej kaszy jaglanej, 1 fenkuł, 100 g sera feta, 1 saszetka oleju Kujawski

SzczyptaSmaQ
Pyszna przekąska na cieście francuskim 153

lodówka nigdy nie jest pusta więc miałam z czego wybierać. Moim hitem okazało się nadzienie z podsmażanej czerwonej cebuli - już niedługo pojawi się na blogu:). Przekąska jest świetna bo podajemy ją na zimno więc możemy zrobić ją wcześniej, a później iść na spokojnie robić makijaż:). Składniki, 24 szt: ciasto francuskie (kupiłam gotowe) Farsz I podsmażana cebula  Farsz

cooklife
Chrupiący makaron - Paccheri. 175

Paccheri with meat. Paccheri - neapolitański makaron w kształcie dużych krótkich rur. Nadziewać można tym co tylko sobie wymarzymy - serem, tuńczykiem, mięsem, szpinakiem. Stanowi doskonałą przekąskę, tak na gorąco jak i na zimno. Składniki: 10 szt. paccheri 15 dag mięso mielone 5 dag ser żółty mozzarella 1 cebulka 1 łyżka śmietana 18% 1 żółtko 1 ząbek czosnku oregano papryka ostra sól

Kulinarny karnet Christophera
Paccheri ze szpinakiem. 206

Paccheri with spinach. Paccheri - neapolitański makaron w kształcie dużych krótkich rur. Nadziewać można tym co tylko sobie wymarzymy - serem, tuńczykiem, mięsem, szpinakiem. Stanowi doskonałą przekąskę, tak na gorąco jak i na zimno. Składniki: 10 szt. paccheri 20 dag twaróg 10 dag świeży szpinak 1 cebula 2 ząbki czosnku 50 ml śmietana kremówka 1 żółtko sól, pieprz 1 łyżka oliwy

Kulinarny karnet Christophera
Paccheri z sosem romesco i wstążkami cukinii. 182

Paccheri with romesco sauce. Paccheri - neapolitański makaron w kształcie dużych krótkich rur. Nadziewać można tym co tylko sobie wymarzymy - serem, tuńczykiem, mięsem, szpinakiem. Stanowi doskonałą przekąskę, tak na gorąco jak i na zimno.  Makaron 20 szt makaron paccheri 5 dag parmezan 2 łyżki oliwy sól Sos romesco. 1 cebula 4 ząbki czosnku 1 puszka pomidorów 1 papryka czerwona

Kulinarny karnet Christophera
Placki z paluszkami krabowymi 249

uzyskania konsystencji gęstej śmietany. Dodajemy ser i paluszki. Łyżką nabieramy niewielkie porcje ciasta i smażymy w mocno rozgrzanym głębokim oleju. Najlepiej smakują na ciepło jako przekąska, ale również można podawać je na zimno z różnymi sosami ja preferuję z sosem czosnkowym i salsą ;) Bon Appetit

Pudełko rozmaitości
Jajka faszerowane rukolą 297

Jeśli poszukujecie błyskawicznej przystawki, albo macie ochotę urozmaicić swoją kolację to polecam Wam jajka faszerowane rukolą . To połączenie delikatnego smaku jajek z odrobiną ostrości, którą nadaje

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
PIECZARKI W TEMPURZE 502

Pieczarki smażone w tempurze (tempura to nic innego jak ciasto z mąki i wody) to doskonała przekąska, która smakuje równie dobrze na ciepło jak i na zimno.  Danie proste, tanie i smaczne. Idealnie smakują z różnymi sosami lub ketchupem. Najlepiej użyć tu małych pieczarek a po usmażeniu wbić wykałaczkę i pyszna przekąska gotowa :) Składniki: * około 15 niedużych pieczarek

Zrób to smacznie
Podpłomyki z wędzonym łososiem 91

mój Niejadek je wcina (albo i nie..;). Tym razem zaryzykowałam i przygotowałam podpłomyki z mąki pełnoziarnistej z kremowym serowym farszem z dodatkiem delikatnego wędzonego na zimno łososia Mowi  pure. To doskonała i pyszna przekąska na każdą okazję. Można dodać do niej sos jogurtowy albo czosnkowy.  Podpłomyki z serkiem i łososiem Składniki: Ciasto na podpłomyki

Na kulinarnym poligonie
Śmietankowa kanapka 10147

Mleczna kanapka jest bardzo popularna wśród mniejszych i większych łasuchów, istnieje wiele przepisów na ciasta przypominające smakiem lub wyglądem ten smakołyk. Śmietankowa kanapka należy do tej

Smakołyki Bereniki
Szybki pomysł na weekendową przekąskę 376

użyć gotowego ;) A ciasto francuskie to świetna baza do wielu potraw na słodko i słono. Dziś proponuję minipizze/tartinki, które sprawdzą się zarówno na popołudniową przekąskę, kolację, jak i danie imprezowe. Smakują na ciepło i na zimno, a położyć można na nie praktycznie wszytko. Zapraszam na przepis... Minipizze z ciasta francuskiego z grillowanym kurczakiem (kolacja dla dwóch lub przekąska dla kilku

Ratunku obiad
Strączkowe miseczki z aksamitnym kremem truflowym 106

Gdy robię małe przyjęcie dla znajomych, zawsze staram się przygotować ciekawe przekąski. Bardzo często pojawiają się takie oto miseczki, upieczone z mąki z czerwonej soczewicy z

Quinoa Raz!
Focaccia 92

dużą pizzę. Focaccię podaję z oliwą (także smakową, np. czosnkową lub ostrą z chili) jako przystawkę lub przekąskę. Pasuje do deski serów, pomidorków, lekkich sałatek. To także świetny dodatek do potraw z warzyw lub śniadań jako płaski chlebek. Smakuje na ciepło i zimno. Focaccia Focaccię przygotujesz z takimi dodatkami jak: gruboziarnista sól; marynowane warzywa, np. oliwki kolorowe, karczochy, suszone pomidory(...)grzanie góra plus dół, bez termoobiegu. Focaccię wstawiam na środkową półkę piekarnika i piękę ok. 20 minut. Focaccię podaję polaną oliwą jako przekąskę. Kroję ją na paski lub kwadraty. Smakuje na ciepło i zimno. Smacznego:-) Zasmakuj Kuchni

Zasmakuj Kuchni