Ostatnio bardzo polubiłam tarty. Często goszczą na moim stole, więc postanowiłam poeksperymentować po raz kolejny. Tym razem ku zaskoczeniu upiekłam tartę kokosową z serkiem mascarpone i
Truskawkowa FiestaCiasto z warzyw jest świetną propozycją, ale również odstępstwem od tradycyjnych ciast. Z dodatkiem zdrowych i pożytecznych produktów dla organizmu wpływają dobroczynnie na funkcjonowanie. Polecam do
Truskawkowa FiestaJuż po świętach, ale dlaczego nie można zrobić po świątecznej babki? Warto zachować klimat świąt z tej okazji, że jest wiosna! Zachęcam do upieczenia bardzo dobrej
Truskawkowa FiestaPasztet jajeczny z pieczarkami to potrawa, która świetnie sprawdzi się podczas wielkanocnego śniadania. Przepis jest prosty do wykonania, choć nieco pracochłonny, ale pasztet wychodzi delikatny w
e-PrzepisyKulinarneJak już wiele razy wspominałam, że serniki są moimi ulubionymi ciastami. Łatwe, szybkie i proste! Odkryłam coś innego, specjalnego... Sernik na zimno w biszkopcie! Rewelacja! Składniki
Truskawkowa FiestaPrzepis na jajka w sosie chrzanowym na zimno z groszkiem i szczypiorkiem to rewelacyjny pomysł na pyszną przystawkę na wielkanocny stół. Jajka są bardzo smaczne, poza
e-PrzepisyKulinarneobiadowe, a wtedy wystarczy ugotować (lub upiec) ziemniaki, zrobić sos (np. na bazie dobrej śmietany) i przygotować dowolne, ulubione sałatki. Można także podać ją jako przekąskę, bo taka pierś będzie pyszna nawet na zimno. Bardzo smacznie komponuje się z borówką lub innymi owocami do mięs. Składniki: 1 pierś z gęsi (podwójna) sól i pieprz do smaku 1 łyżeczka majeranku
Codzienna kuchnia niecodziennaPlastry ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. 11. Wstawić do gorącego piekarnika. Piec ok. 15-18 minut na złoty kolor. 12. Ostudzić, podawać jako przekąskę. 13. Świetnie smakują na gorąco i na zimno. Smacznego
W mojej kuchniMoja interpretacja sushi ;) no bo niby dlaczego musi być z ryżem? Ja wolę z quinoą i takie właśnie czasami robię. Tym razem się spieszyłam, bo mi
Quinoa Raz!Ostatnio robiōłech 1 golōnka we piwie, a że szkoda mi bōło 2 tego wywaru, co to jeszcze- jak żech go wrajziōł 3 do lodōwki- tak sie
Chop w kuchnitalerz i na jeszcze ciepłe warzywo układać cienko pokrojone plastry mozzarelli. Dodać pokrojone pomidorki i oliwki, wszystko skropić oliwą, oprószyć solą i pieprzem. Taka przekąska świetnie smakuje na ciepło, jak i na zimno, mam nadzieję, że to warzywo Was zachwyci tak jak mnie
Kuchcik gotujeKlimat świąt jeszcze jest odczuwalny, więc jeszcze można upiec ciasto związane z tym klimatem. Na tą porę roku idealnie pasuję wszelkiego rodzaju bakalie i orzechy, więc
Truskawkowa Fiestatalerz i na jeszcze ciepłe warzywo układać cienko pokrojone plastry mozzarelli. Dodać pokrojone pomidorki i oliwki, wszystko skropić oliwą, oprószyć solą i pieprzem. Taka przekąska świetnie smakuje na ciepło, jak i na zimno, mam nadzieję, że to warzywo Was zachwyci tak jak mnie
Kuchcik gotujeWigilia czy ogólnie Święta Bożego Narodzenia są czasem ekperymentów kuchennych. Jeżeli macie ochotę przetestować coś nowego to zachęcam Was do wypróbowania. Może komuś opadnie szczęka
Szybko Tanio SmacznieNiektórzy z Was już dobrze wiedza, jak uwielbiam eksperymentować i testować nowe ciekawe składniki. Jakiś czas temu w mojej kuchni zagościł czarny czosnek, który podbił moje
Quinoa Raz!