Naleśniczki jajeczno-migdałowe

Naleśniczki jajeczno-migdałowe

Naleśniczki jajeczno-migdałowe

Przepis na : kolacja

Tym razem mam dla Was pomysł na naleśniczki jajeczno-migdałowe. Pyszne jako śniadanko albo podwieczorek. Naleśniczki są bardzo delikatne i cieniutkie. Są elastyczne i fajnie zawijają się w rulonik Podajemy z ulubionymi dodatkami, np. naturalnym serkiem i świeżymi owocami. Polecamy! Naleśniczki jajeczno-migdałowe – składniki (5 porcji): 5 jajek, 100ml napoju migdałowego, 4 łyżki mąki orkiszowej, około 1 łyżka masła klarowanego lub oleju kokosowego do smażenia. Sposób przygotowania Najpierw miksujemy jajk... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Natka Pietruszki

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Dlaczego warto jeść jajka?

Jajka są bardzo popularne w kuchni ze względu na smak i ilość zastosowań.

Czytaj dalej...

Gotowanie jajek na miękko, półtwardo, twardo i w koszulce

Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.

Czytaj dalej...

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.