przekąski na ciepło - 2724 przepisów (strona:103/182)

Śledzie - Przysmak gajowego 193

         Teraz coś co idealnie pasuje na imprezę, na święta a przede wszystkim na kolację. Przysmak gajowego to nasz

Pan i Pani Smith w kuchni
Mięsne gniazdka z pieczarkami 201

kostkę. Rozgrzewam patelnię bez tłuszczu, na suchą patelnię wrzucamy pieczarki, cebulę, doprawiamy solą i pieprzem, dusimy ok. 15 minut, aż odparuje woda, studzimy. Farsz można nakładać do gniazdek również ciepły. Nagrzewamy piekarnik do 200 st. C. Formę do pieczenia wykładamy papierem. Masę mięsną dzielimy na 4 części, nabieramy łyżką porcję masy, formujemy w dłoniach okrągłe placki i układamy na blasze(...)gniazdka, podajemy od razu, gdy są jeszcze ciepłe posypane natką pietruszki np. z pieczonymi ziemniakami, frytkami i surówką. Takie mięsne gniazdka można przygotować na obiad, ale będą też doskonałą przekąską na imprezie, polecam podać je na liściach sałaty z dodatkiem pomidorków koktajlowych i czarnych oliwek, u mnie w tym roku Mięsne gniazda z pieczarkam i będą królować na sylwestrowym stole

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Warzywne spaghetti z ryżem i pieczarkami. Lekki obiad. 313

Easy są gotowe do spożycia, nie wymagają obróbki termicznej, ale można je także smażyć, blanszować, krótko gotować lub zapiekać. To doskonała baza do wielu dań i przekąsek, które pokochają także dzieci. Ja dziś zapraszam Was na pyszne połączenie makaronu z marchewki z ryżem i pieczarkami. Nic tylko jeść, spróbujcie   #fitandeasy  #makaronyzwarzyw Składniki: 1/2 opakowania Fit&Easy Spaghetti(...)cebulę i pieczarki (na mniejszym ogniu). Całość doprawiamy po wierzchu pieprzem i solą himalajską. Następnie dodajemy nasze warzywne spaghetti (marchewkę), delikatnie mieszając podsmażamy całość (marchewka ma być ciepła). Na koniec dodajemy ugotowany (jeszcze gorący) ryż parboiled z dzikim i posiekaną zieloną pietruszkę, całość mieszamy (próbujemy, opcjonalnie doprawiamy). Podajemy od razu póki danie jest ciepłe. Smacznego

Słodkie okruszki
Raita ogórkowa 474

jacyś tacy radośniejsi, aż chce się żyć! I mnie się więcej chce, znów piekę chleby na zakwasie, staram się chociaż co drugi dzień coś gotować, biegam prawie codziennie, nareszcie ciepło, słońce i rower! :) Czuję, że moje życie powoli wraca na spokojniejsze tory. No, może tylko pracy mogłoby być trochę mniej, ale na razie nawet mi to służy. Zresztą wkrótce(...)podkreśla, wprowadzając smakowy i wizualny kontrast. Jest też fantastyczna na upalne dni, można ją podawać jako chłodnik i podana z białym pieczywem lub chlebkiem naan będzie świetną letnia przekąską. Jeśli zrobicie sobie danie indyjskie, np. vindaloo , kormę albo tikka masala  to koniecznie zróbcie sobie do tego raitę - gwarantuję Wam, że taki posiłek to będzie niezapomniana, kulinarna przygoda

Kuchnia Prezydentowej
Pizza z serem, szynką, kukurydzą i pieczarkami 159

Pizza jest ulubioną przekąską moją i mojego męża i często jak wracamy z wyjazdów weekendowych to potem ją zamawiamy Jednak wszystko było do czasu kiedy to u kuzyna zjedliśmy domową pizzę. Od razu nam posmakowała i stwierdziliśmy że musimy sami spróbować ją zrobić i od tamtej pory jak mamy ochotę na pizzę to ją robimy Przepis dostałam właśnie od kuzyna(...)potem wlewamy rozpuszczone drożdże i oliwę. Następnie mieszamy wszystko rękami, tak długo, aż ciasto będzie gładkie, czasami trzeba podsypać mąką lub dolać trochę wody. Jeżeli do drożdży wlejemy za ciepłą wodę to z naszego ciasta zrobi się klej. Po wyrobieniu ciasta odstawiamy go i przykrywamy ścierką do wyrośnięcia. Podczas gdy ciasto nam rośnie robimy SOS do pizzy – bierzemy koncentrat

Kuchenne Wariacje
Pomarańczowy wegański budyń jaglany 174

kremowy i bardzo prosty w przygotowaniu. Jego podstawowy skład to tylko trzy składniki: kasza, pomarańcza i "mleko" kokosowe. Budyń będzie idealnym śniadaniem lub zdrowym deserem czy też po prostu przekąską w ciągu dnia. Wpadajcie po przepis, serdecznie zapraszam 💓. Pomarańczowy wegański budyń jaglany Czas przygotowania: 40 minut + czas oczekiwania Składniki: 1/2 szklanki suchej kaszy jaglanej 2 szklanki  mleka kokosowego domowego(...)dodajemy pomarańczę, miód i opcjonalnie mieloną skórkę. Wszystko bardzo dokładnie blendujemy, do momentu uzyskania gładkiej i kremowej masy. Budyń przekładamy do misek. Możemy go jeść na zimno lub na ciepło. Przed podaniem danie dekorujemy

Kulinarne przygody Gatity
Trufle makowe z bakaliami aromatyzowane kwiatem pomarańczy 180

temacie karnawału mam dziś dla was propozycję na przekąskę. Trufle uwielbiam, a te które dzisiaj dla was przygotowałam to poezja smaku i aromatu. Podstawą trufli jest mak a raczej masa makowa ( u mnie domowa). Dodatkowo by trufle dobrze smakowały użyłam orientalnej wody pomarańczowej oraz aromatyzowanej czarną liściastą herbatą typu Earl Gray masą daktylową. By masy było więcej i lepiej(...)wiórków kokosowych  szczypta cynamonu  20 g kandyzowanej skórki pomarańczowej 25 g kakao ciemnego  150 ml naparu z herbaty Wykonanie :  1. Herbatę zaparzamy i przelewamy ciepły napar do rondla. W rondlu umieszczamy daktyle i rodzynki gotujemy pod przykryciem na małym ogniu przez 5 minut. Odstawiamy. 2. W misce mieszamy mak, wiórki kokosowe oraz skórkę pomarańczową. Mieszamy

vaniliowoczekoladowa
Zapiekane jajka faszerowane w skorupkach 210

Jajka faszerowane to jedna z najpopularniejszych potraw wielkanocnych, obowiązkowo musisz je przygotować. Prosta, efektowna i bardzo smaczna przekąska, doskonała nie tylko na Wielkanoc. To prawdziwy klasyk, a przepis stary jak świat. Jajka możesz faszerować czym dusza zapragnie, dziś skorupki jajek faszerowane jajkami! Składniki: 5 jajek 1 łyżka jogurtu greckiego sól, pieprz zielenina 2 łyżki masła ghee bułka tarta Przygotowanie: jajka(...)patelni z rozgrzanym masłem farszem w dół i podsmażać do zezłocenia, najlepiej pod przykryciem, by przegrzały się do środka Odsączyć na ręczniku papierowym z nadmiaru tłuszczu. Podawać na ciepło lub zimno

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Pomysły na drugie śniadanie do szkoły 357

szynką PRZEPIS TUTAJ Rollsy – koreczki z łososiem PRZEPIS TUTAJ   Placuszki, racuszki, naleśniki- dzieci zazwyczaj uwielbiają takie smakołyki, które bardzo dobrze smakują zarówno na zimno jak i na ciepło. Racuszki możemy urozmaicać i dodawać do nich różne owoce. Naleśniczki możemy faszerować zarówno na słodko jak i na wytrawnie. Racuszki na jogurcie PRZEPIS TUTAJ Drożdżowe racuchy ze śliwkami PRZEPIS(...)Sałatkę możemy zapakować w pudełeczko z widelczykiem, albo nafaszerować nią na przykład muszle makaronowe, co jest dużo łatwiejsze w konsumpcji   Sałatki w muszlach makaronowych PRZEPISY TUTAJ   Zdrowe przekąski – gdy dziecko spędza w szkole wiele godzin, powinno zabierać ze sobą większą ilość jedzenia, świetnym pomysłem będzie spakowanie do śniadaniówki wykonanych w domu batoników z musli albo ciasteczek owsianych

Blog z Apetytem
Złociste placki z pieczarkami i wędliną 186

  Brakuje Ci pomysłu na danie? A co powiesz na placki z pieczarkami, wędliną i żółtym serem? Są wspaniałe! Pyszne, łatwe do zrobienia, a do tego

Kulinarne S.O.S.
GRZANKI Z BRYNDZĄ I POMIDORKAMI 213

Bryndza to twaróg wytwarzany z mleka owiec.  To tak w wielkim skrócie o pochodzeniu sera 😉  Bryndza ma oryginalny aromat, dlatego ceniony jest przez wymagających

Walijskie Pichcenie
Mumie na Halloween - parówki/kiełbaski w cieście francuskim 658

Nie będę się już dzisiaj rozpisywać, gdyż natłok zadań do wykonania przekracza czas, który mam do wykorzystania. Trzeba spiąć tyłeczek i działać! Pewnie niektórzy z Was

Be Fit Be Strong
Kisiel z Czarnej Porzeczki 146

Bardzo lubię czarną porzeczkę a kisiel z niej zrobiony pamiętam z dzieciństwa. Moja wersja tego deseru jest bardziej kwaśna ale równie pyszna Składniki: 1 szklanka czarnej

Mama Gotuje
Pizzettes- pizzówki 183

 Do dzisiejszej zupy zrobiłam wloskie pizzettes- czyli pizzówki :). Rewelacyjnie komponują się z zupą ziemniaczaną z pesto I z pewnością znikną ze stołu przy każdej kolacji

Smaki Edyty
Słodko - słone batoniki z cheerios'ami 200

mieszanina delikatnie zgęstnieje. Zdjąć z ognia i odstawić na około 5 minut, do lekkiego przestudzenia. Do miski wsypać cheeriosy, orzeszki ziemne, lentilki, pokruszone paluszki i delikatnie wymieszać. Wlać ciepły, rozpuszczony miód z cukrem i masłem. Całość delikatnie, ale dokładnie wymieszać (wszystkie składniki powinny pokryć się miodem). Powstałą masę przełożyć do wyłożonej papierem formy/naczynia żaroodpornego. Tył łyżki delikatnie posmarować masłem(...)przypadku pokrojenia zastygniętej masy w 4 na 4 rzędy). U mnie 10 prostokątnych. Batoniki można przechowywać w zamkniętych pojemnikach/puszkach, w temperaturze pokojowej, przez max. 7 dni. Batoniki stanowią świetną przekąskę dla dzieci do szkoły, jak również dla dorosłych np. do pracy. Lentilki można zastąpić m&m'sami, a paluszki - solonymi precelkami. Batoniki mają przyjemny, słodko - słony smak Batoniki

Gospodyni Miejska

Proponowane wyszukiwania