macie pomysłu na przekąskę lub na drugie śniadanie? To polecam ten przepis :) Kasza jaglana i cukinia z grilla - mniam, mniam :) Na jedną porcję wystarczy 50 gramów suchej kaszy jaglanej (1/2 woreczka) ale proponuję ugotować cały woreczek bo i tak można jeszcze tego samego dnia (lub następnego), wykorzystać resztę ugotowanej kaszy. Osobiście nie lubię gotować kaszy luzem. Wolę w woreczku
Szczęśliwa kuchniaKolejny tydzień i kolejny błyskawiczny piątek. Tym razem szybka przekąska. Uwielbiam przygotować sobie takie kosteczki, podawać je z sosem i oglądać swój ulubiony serial z lampką wina. Składniki : * 200g sera mozzarella * jajko * bułka tarta * mąka pszenna * olej do smażenia Przygotowanie : Ser pokroić w kostkę. Panierować w jajku, mące, jeszcze raz w jajku i bułce tartej. Smażyć
Magiczne Życie Martyodczarować ten rodzaj mięsa. Jeśli nie macie pomysłu na schabowy obiad- zapraszam do lektury. Roladki, o których będzie dzisiaj mowa, mogą być główną częścią pysznego, ciepłego posiłku lub zimną przekąską na przyjęciu. Niezależnie od tego, którą wersję wybierzecie- warto wypróbować ten przepis. Potrzebujecie: 450 g ciasta francuskiego, najlepiej mrożonego, jest ono zwykle grubsze, łatwiej będzie nam zwinąć roladki, a dodatkowo
Pichceniomaniaprzypadku pokrojenia zastygniętej masy w 4 na 4 rzędy). U mnie 10 prostokątnych. Batoniki można przechowywać w zamkniętych pojemnikach/puszkach, w temperaturze pokojowej, przez max. 7 dni. Batoniki stanowią świetną przekąskę dla dzieci do szkoły, jak również dla dorosłych np. do pracy. Lentilki można zastąpić m&m'sami, a paluszki - solonymi precelkami. Batoniki mają przyjemny, słodko - słony smak Batoniki
Gospodyni MiejskaZdrowa przekąska, która doda nam energii na cały dzień. Batoniki nie zawierają żadnych przetworzonych cukrów, tylko te naturalne. Dodatkowo nadają się również do jedzenia przez wegan, bo nie potrzebujemy do ich przygotowania jajek. SKŁADNIKI 120 g suszonych daktyli 200 ml miodu 150 g płatków owsianych 50 g płatków migdałowych 50 g rodzynek 50 g żurawiny suszonej 50 g moreli suszonych
Passions hobbies lifeUwielbiam uczucie chrupania Podobno można się od niego uzależnić ;p Fajnie byłoby pochrupać coś zdrowego, o kombinacji smaków tak niebanalnych i zarazem dobranych, żeby raz nareszcie zapomnieć o słonych przekąskach i zjeść coś pysznego… lub też zjeść coś, co zaspokoi ochotę na każdy niesprecyzowany bliżej smak ;p Taka jest ta sałatka, która dzielnie zastąpi każde chipsy – cudownie chrupie
Eat me! Fit me!Lekkie zdrowe przekąski mogą być do pracy, na imprezę. Są dietetyczne, kolorowe i zdrowe. Moja rodzina bardzo lubi wszelakie sałaty a rzymską można wykorzystać w formie łódek. 1 sałata rzymska 1/2 szklanki ryżu 1 papryka czerwona mała 6 pomidorów suszonych 3 mandarynki 1 kawałek łososia sól, pieprz przyprawa do ryb 1 cebula mała natka pietruszki 2 łyżki oleju oliwa
wesoła kuchniaDziś na blogu pieczona ciecierzyca lub jak kto woli cieciorka. Z odrobiną przypraw, podana na ciepło lub na zimno, będzie pyszną i bardzo zdrową przekąską lub przegryzką 😍. Zdecydowanie lepszą od przemysłowych chipsów czy też solonych orzeszków. Do upieczenia ciecierzycy możemy również wykorzystać gotowe ugotowanie ziarna z puszki lub ze słoika. Wtedy czas jej przygotowania zdecydowanie się skróci. Pamiętajcie tylko, żeby
Kulinarne przygody Gatityżurawiną. Co prawda chałwa lniana różni się od sezamowej, ale tak samo jest smaczna i wystarczy tylko odnaleźć swój ulubiony wariant smakowy, aby móc zachwycać się tą zdrową przekąską. I to jest jej dodatkowy plus - brak konserwantów, sztucznych barwników, czy cukru. Chałwa jest słodka, ale dzięki naturalnym składnikom. Oprócz tego uwagę zwraca jej estetyczne opakowanie - papierowa torebeczka z okienkiem oraz
Di gotujelubicie zbędnej paplaniny w kuchni to ten przepis na pewno Wam się spodoba. Nie potrzebujecie piekarnika, glutenu ani laktozy do wykonania tego przepisu. Chwila, moment, gotowe. Zdrowa przekąska idealna do kawy. Składniki 6-7 kulek: 1 szkl. zmielonych płatków migdałów 2 łyżki masła orzechowego 1 łyżka oleju konopnego/lnianego 3 łyżki płynnego miodu Przygotowanie: Wszystkie składniki mieszamy. Formujemy kulki
CzarnawisienkaMuffiny są doskonałą przekąską na przejęciach, imprezach urodzinowych, bankietach, konferencjach. Wbrew pozorom, nie musimy kupować jedynie klasycznych czekoladowych czy waniliowych. Przedstawiamy 5 pomysłów na muffiny. Foremki na muffiny Żeby muffiny wyszły perfekcyjnie, musimy posiadać odpowiednie foremki na muffiny. Dobrym pomysłem jest wybranie tych aluminiowych. Dostępne są w różnych wersjach, wielkościach, nie wymagają smarowania tłuszczem, a do tego są dostępne
WojnaNaSmaki.plzupy. Jest to mąka bezglutenowa, którą uzyskuje się poprzez zmielenie pieczonych, obranych i wysuszonych kasztanów. Do przygotowania poniższego przepisu zainspirowały mnie włoskie naleśniki Necci, które są tradycyjną toskańską przekąską podawaną z serem ricotta. U mnie wersja bezglutenowa i bez nabiału za to doprawiona ciemnym kakaem. Jest to łatwy przepis na uzyskanie elastycznych i lekkich naleśników o bogatym smaku i wyczuwalnej
Book of spellsNasza dzisiejsza propozycja to mini kanapki a'la hot dog. Są smaczne zarówno na zimno, jak i na ciepło, dzięki czemu mogą stanowić doskonałe śniadanie, lunch, pomysł na imprezowe przekąski czy drugie śniadanie do szkoły i pracy. SKŁADNIKI: duża bagietka (400 g) 3 - 4 parówki * 3 - 4 plastry boczku roszponka pomidor prażona cebulka dobrze roztapiający się ser żółty
Kuchnia od dwojgaLubicie chleb ze smalcem? Kromka dobrego chleba, domowej roboty smalczyk, do tego pyszne, kiszone ogórki i aż ślinka leci na samą myśl o takiej przekąsce. Wiadomo, najzdrowsze to to może nie jest, ale ogólnie życie jest mało niezdrowe więc nie dajmy się zwariować. Co nas nie zabije to można jeszcze raz! Nie robię smalcu ze skwarkami często, ostatnio gościł
Smaczna Pyzakażdy lubi szpinak, ale w takim wydaniu naprawdę świetnie smakuje i stanowi idealną przystawkę lub przekąskę na różne okazje. Można je również podać jako lekkie danie wegetariańskie, na przykład z sałatą przyprawioną winegretem. Do jego przygotowania użyłam mrożonego rozdrobnionego szpinaku Hortex, który wystarczy tylko rozmrozić przed użyciem, i w ciągu pół godziny wasza chrupiąca przystawka z udziałem szpinaku i koziego
Smaki Francji współczesna kuchnia francuska