przekąska - 23005 przepisów (strona:594/1534)

CZEKOLADOWY PUDDING Z BANANÓW I AWOKADO 126

Zdrowy, wegetariański i bardzo szybki w przygotowaniu pudding podawany na zimno ze świeżymi owocami i orzechami. Idealna przekąska dla małych, większych dzieci i dorosłych. Można w nim przemycić wiele potrzebnych człowiekowi witamin, a do tego smak awokado (jeśli komuś przeszkadza) jest praktycznie niewyczuwalny. SKŁADNIKI: ( 2 małe porcje) ·        1 dojrzałe, miękkie awokado

Calzonella.com
Batoniki musli 110

najwięcej home-made . Stąd właśnie dzisiejszy przepis na dziecinnie proste i szybkie,a zarazem pełne wartościowych składników odżywczych batoniki musli. Idealne na drugie śniadanie do szkoły i pracy, jako przekąska lub po prostu zdrowy deser. Taki batonik to gwarancja energii na cały dzień. Osobiście jestem nimi całkowicie oczarowana. A jakie są Wasze postanowienia noworoczne? Składniki: 6 łyżek (90 g) orzeszków

Fitsweet.me
Ciasteczka owsiano-kokosowe 112

Słońce, kocyk… i coś smacznego. Ciasteczka z dzisiejszego przepisu idealnie sprawdzą się jako przekąska podczas spaceru i pikniku. Bardzo sycące i pożywne, pozwolą nam dłużej delektować się pierwszymi promieniami słońca. Teraz kiedy na zewnątrz zielono, szkoda spędzać czas w zamkniętych pomieszczeniach, a majówka to idealna pora żeby w pełni korzystać z uroków wiosny. Składniki: 0,75 szklanki

Fitsweet.me
Pikantne chipsy z jarmużu 134

Chipsy z jarmużu to smaczny i zdrowy wegetariański frykas. Idealnie chrupiące, świetnie sprawdzą się jako alternatywa dla kupnych, nafaszerowanych chemią, słonych przekąsek. Dodatkowo błyskawiczne i banalnie proste w przygotowaniu. Sama nie wiem jak to się stało, że pojawiły się u nas dopiero w tym roku… jednak chipsy na tyle pozytywanie zaskoczyły smakiem, że zapewne często będą powrcać. Jeżeli również

Fitsweet.me
Światowy dzień tapas II - poznaj smaki Hiszpanii 165

restauracjach (pełny spis restauracji na końcu)biorących udział w tegorocznej edycji Światowego Dnia Tapas. 13 ponieważ w jednej restauracji "Mojo Picon" będzie można spróbować dwóch różnych tapas. Cena przekąski i napoju (cava Segura Viudas lub piwo San Miguel) to tylko 15 zł. Trudno pisać o nich nie porównując ich do roku ubiegłego. Niektóre restauracje utrzymały wysoki poziom, inne rozczarowały, gdzie

królestwo garów
Tortilla z ziemniaków czyli hiszpański przysmak 578

Moja przygoda z daniem zaczęła się od wielkiego zdziwienia, kiedy to kawałek zimnego, ziemniaczanego placka dostałam do kawy (w jedenej z kafejek w Barcelonie)! Pomyślałam wariacto

Mama z miasta
Panini z grillowana cukinią i czerwonym pesto 216

Kultowe opiekane kanapki, czyli panini przygotowywane na bazie włoskiej ciabatty. Ciepła przekąska, którą robi się w kwadrans. Składniki: bułka np. ciabatta szynka parmeńska cukinia ser kozi lub mozarella czerwone pesto sól Rozgrzać patelnię grillową. Cukinię pokroić na plastry, oprószyć solą i usmażyć na patelni grillowej. Ser pokroić, plastry szynki zawinąć w rulony. . Ciabatte przekroić na pół, dolną połówkę posmarować czerwonym

wyzwania kuchenne
Najlepsze Domowe Stripsy jak z KFC 434

Domowe Stripsy stworzone na wzór znanych i uwielbianych polędwiczek z KFC. Wyśmienite kawałki filetów z piersi kurczaka w chrupiącej, złocistej panierce to przekąska, której mało kto jest się w stanie oprzeć. Proces powstawania domowych stripsów nie jest skomplikowany, a smak... wyjątkowy. Domowe Stripsy jak z KFC - Składniki: 2 podwójne piersi z kurczaka czosnek w proszku słodka papryka w proszku chilli

Słodka Strona
Mini kofty z sosem tzatziki 177

Mini kofty to pomysł na imprezową przekąskę - taką na jeden kęs, bo to one sprawdzają się najlepiej. Nie wymagają długich przygotowań i są bardzo smaczne. Kofty: 300g mięsa mielonego 1 mała cebula 1 małe jajko 2 łyżki bułki tartej sól, pieprz, papryka słodka, papryka ostra, czosnek granulowany, oregano, tymianek Sos: 300 ml jogurtu greckiego 1 duży ogórek gruntowy przyprawa tzatziki

Szefowa kuchni
Sos musztardowo-miodowy idealny do mięsa z grilla 197

pełni. A jak mowa o grillu to nie może zabraknąć właśnie tego sosu - musztardowo-miodowego. Do mięsa grillowanego jest idealny. Sprawdzi się nie tylko przy grillu ale do każdej przekąski np. tortilla, czy jakieś kiełbaski, czy nawet na pizze i wiele różnych potraw.  Smak sosu jest słodko-ostry. Koniecznie spróbujcie!  Składniki: 250 ml majonezu 3 łyżki miodu (najlepiej

Gotuj z Mąką
PIZZOWE ŚLIMACZKI Z SZYNKĄ, SEREM I WARZYWAMI 200

ostro. Z farszem mięsnym, serem czy też słodkimi kremami i owocami – każde smakuje idealnie, kiedy jest idealnie wypieczone. Dziś mam dla Was przepis na pyszne, chrupiące przekąski, które są idealnym pomysłem na Dzień Dziecka. Każdy dzieciak ( i ten mały i ten starszy! ) z przyjemnością pochrupie take Pizzowe ślimaczki. Koniecznie spróbujcie! SKŁADNIKI: * ciasto francuskie – 300 g * ser żółty Salami

Ostra na Słodko
Lody bananowo-orzechowe 296

Dzień dziecka już za dwa dni, więc to najlepsza pora na planowanie smakowitych przekąsek, którymi uraczymy naszych najmłodszych 1 czerwca :D Ja na ten upalny dzień proponuję smaczne i zdrowe lody, które na pewno zaskoczą smakiem nie jednego łasucha, zarówno tego małego jak i dużego! Składniki (3-4 porcje): 2 dojrzałe banany 3-4 łyżki masła orzechowego (u mnnie

Malinowo w kuchni
SZPINAKOWO-CZOSNKOWE MUFFINKI Z SEREM 230

blogu a dziś mam Dla Was pyszne muffinki szpinakowe ( a raczej szpinakowo-czosnkowe ) z serem. Błyskawiczne do zrobienia i mega pyszne! Idealne do zabrania na wycieczkę albo jako przekąska na imprezę! Smakują świetnie i znikają błyskawicznie! SKŁADNIKI: * szpinak ( mrożony ) – 400 g * czosnek – 3 ząbki * jajko – 2 szt * ser żółty SERENADA – 100 g * mąka pszenna

Ostra na Słodko
Pudding chia z truskawkami 106

Pudding chia to w zasadzie przepis Kasi, która robiła go wiele razy - jako deser lub szybką przekąskę do pracy. Zazwyczaj gdy zostawało mleko kokosowe z innych dań. Tym razem pudding podajemy z małym dodatkiem musu truskawkowego i świezymi truskawkami

Milion Smaków
Karczochy – jak je wybrać, przechowywać i przygotować na parze lub grillu 280

minut). Jeśli chcecie je grillować – widelec powinien stawiać jeszcze lekki opór. Karczochy wyjmujemy i dajemy im odcieknąć z pary wodnej która skropliła się między liśćmi. Tak naszykowane podajemy jako przekąskę. Z sosem na bazie majonezu lub masła.   SOS MAJONEZOWY Do miseczki wsypujemy suszony estragon, zalewamy sosem Worcestershire i sokiem z cytryny – czekamy aż estragon zmięknie, około 3-5 minut

Karo in the Kitchen