owoców będą kusić swoim smakiem. Muffiny są pyszne i przyjemnie sycące, wykonane bez dodatku jajek, pełne za to słodkich rodzynek oraz cynamonowego aromatu. Świetne na drugie śniadanie lub popołudniową przekąskę. Składniki na 6 sztuk: 110 g pełnoziarnistej mąki żytniej 50 g pełnoziarnistej mąki orkiszowej 50 g masła klarowanego lub oleju kokosowego 50 g syropu klonowego 2 średnie jabłka (każde
Even Better Foodszklanki krojonego jarmużu /150-200g/ 3 szklanki szpinaku baby /150-200g/ 1 wężowy ogórek ze skórką /250g/ 5 średnich mandarynek, obranych albo 1 duża pomarańcza /250g/ SOK NA DESER/ PRZEKĄSKĘ (2h później) 16.00-17.00 1 duży słodki ziemniak, obrany /300-350g/ 2 średnie marchewki, obrane /250-300g/ 2 duże buraki, obrane /300-350g/ 2 średnie jabłka ze skórką, bez gniazda nasiennego /350-450g/ 1 duża
Karo in the KitchenCiasto francuskie jest świetnym kompanem dla szybkich przekąsek, kolacji i deserów. I dla resztek z lodówki, które trzeba ocalić przed wyrzuceniem :) Wyszło całkiem przyzwoite danie, świeże, wiosenne i bardzo smaczne. Duużo dobrego robi mięta - nie pomijajcie jej i jeżeli macie świeżą posypcie nią tartę przed podaniem <3 Składniki: - płat ciasta francuskiego - dwie wędzone ćwiartki z kurczaka - opakowanie sera
Cook&LoveSzpinak, gorgonzola i parmezan świetnie się razem komponują, tą tartą zachwycicie Waszych gości, podając ją na przystawkę. To również znakomita przekąska na wszelkie okazje. A używając do jej przyrządzenia mrożonego szpinaku HORTEX, możecie ją przygotować o każdej porze roku. Przygotowanie: 15 min Pieczenie: 30 min Dla 6 osób ● 250 g ciasta francuskiego* ● 150 g szpinaku mrożonego rozdrobnionego HORTEX
Smaki Francji współczesna kuchnia francuskaKolejny raz zapraszam do słonecznej Sycylii. Arancini, przystawka, przekąska...podstawą jest ryż (arborio, niestety, z innym nie wyjdzie), dodatki to: mozzarella, szynka parmeńska, mielone mięso, pieczarki. Arancini-to faszerowane kulki z ryżu-smażone na głębokim tłuszczu. Przygotowanie jet troszkę czasochłonne...czy warto....sprawdźcie sami. SKŁADNIKI: 1,5 szklanki ryżu arborio (taki jak do risotto – ze zwykłym ryżem nie wyjdzie
Kopystką po garachHummus =ciecierzyca, czyli pyszne danie,zdrowie, energia do życia. Występuje w wielu wariantach, jako zimna przekąska, spożywana z chlebem, zazwyczaj pita. Głównym składnikiem jest ciecierzyca, czosnek, pasta z sezamu, oliwa z oliwek i sok z cytryny. Ok, składniki już znamy ale czy z nich zrobimy prawdziwy, oryginalny, hummus? Dziś podaję wersję najlepszego, jaki jadłam.Doskonały hummus-jest kremowy, gęsty
Kopystką po garachWami podzielić mega prostym przepisem na ekspresowe muffiny. Ale to nie jedyna ich zaleta - są bez dodatku tłuszczu i cukru, więc idealnie sprawdzą się jako zdrowa i lekka przekąska. Polecam! Składniki (na 10-11 szt.): 2 jajka 2 dojrzałe banany 10 szt. suszonych daktyli, pokrojonych 2 szklanki kaszy jaglanej ekspandowanej 2 łyżki kakao 1 łyżeczka cynamonu 1 łyżeczka sody oczyszczonej
Domowa Cookierenka Agiestragonem i kminem rzymskim. Zalewamy nim przystawkę. 6. Całość zapiekamy około 25- 35 minut w 180- 200 stopniach. Czas zależny jest od grubości selera. Podajemy na ciepło. Smacznego! Kategoria: Przekąski , Przepisy Tagged: jogurt , na szybko , parmezan , przystawki , seler naciowy , szynka
Fiołkowa Kuchnia MałgorzatyPrzekąska idealna do wina i nie tylko.... Szybka i łatwa w przygotowaniu. Ma tylko jedną wadę, trzeba na nią chwilę poczekać i czasu oczekiwania nie da się skrócić. 1 gruszka, 50 g sera z niebieską pleśnią, kilka orzechów włoskich, sos: 3 kostki gorzkiej czekolady, 1 kostka mlecznej czekolady, 30-50 ml mleka Gruszkę przekroić wzdłuż na pół, wyjąć gniazda nasienne
królestwo garówZapraszam na kolejne podsumowanie błyskawicznych piatków . W tym tygodniu mamy 10 przepisów. Diana Sałatka pieczarkowa z jajkiem, ogórkiem i zielonym groszkiem Małgorzata Słonecznikowa przekąska Kasia Kasza gryczana z warzywami i dynią Magdalena Marchewkowo- pomarańczowe gofry Ela Smażony makaron z jajkiem na margarynie Optima Cardio Potas + Danuta Makowe ciastka francuskie
Magiczne Życie MartyWitajcie :) dzisiaj ma dla Was propozycję szybkiej przekąski. Paszteciki francuskie z serem korycińskim i szynką. Błyskawiczne się je przygotowuje i są pyszne. Można podawać je jako dodatek do czystych zup np: barszczu. Wszystkich którzy są zainteresowani serami Korycińskimi zapraszam na stronę internetową http://serowarpodlaski.pl/ . Składniki : 1 opakowanie ciasta francuskiego np : z Biedronki 180 g szynki posiekanej blenderem
Sama słodycz i szczypta chiliDzisiaj zapraszam na przekąskę w stylu francuskim. Inspiracją do powstania dania była życzliwość firmy Ole . Składniki: 1 ciasto francuskie 200 g szpinaku 100 g schabu 1 ząbek czosnku 1 cebula 4 łyżki kukurydzy Chili, zioła prowansalskie, sól, pieprz, Pasta z suszonymi pomidorami Listki świeżej bazylii Wykonanie: Cebulkę kroimy w kosteczkę i szklimy na patelni. Masło rozpuszczamy na patelni, dodajemy
Podróż w kulinariasię z różnymi farszami. Chociaż w tym okresie jest droga to warto w kuchni warto ja mieć lub jak w moim przypadku jesienią mrożę a zimą zamrożoną faszeruje . Przekąskę lub obiad mam w 30 minyt. Dużą cukinię tnę na 4 cm plastry, Wydrążam środek , zostawiając cienkie dno. Plastry układam jeden na drugim oddzielając pergaminem lub folią, mrożę. Składniki
Eli GotowanieOstatnio w ramach drugiego śniadania zamiast kanapek , tudzież innych przekąsek zaserwowałam prosty, ale pyszny koktajl. Będziecie potrzebować niewielu składników, a i przygotowanie nie potrwa dłużej niż 10 minut. Koktajl wzbogaciłam o nasiona chia, które w ciągu ostatnich lat utrzymują się w czołówce najpopularniejszych produktów super food. W zasadzie na koktajl składają się same owoce, które po zmiksowaniu są dosyć
vaniliowoczekoladowaricotty i masła orzechowego i świeża za sprawą orzeźwiającego kiwi. Lekki a zarazem sycący deser, bogaty w składniki odżywcze, witaminy i minerały. Nie powiem Wam, że jest to idealna przekąska- dla mnie było to perfekcyjne śniadanie. Poważnie, tak zacząć dzień.. nic lepszego :) Składniki (na 2 duże i 4 małe porcje tarty o średnicy 12-14 cm): Kruchy spód
Mango Papaja