przekąska - 23005 przepisów (strona:604/1534)

Crispy Natural chrupiące, zdrowe warzywa i owoce 137

dzieci powyżej 3 roku życia są polecane jako uzupełnienie racjonalnej diety Crispy Natural jest odpowiednikiem 1 z 5 porcji warzyw i owoców zalecanych do spożycia w ciągu dnia. Przekąski wytwarzane są w procesie suszenia, a nie smażenia - produkowane są w innowacyjnej metodzie suszenia, która pozwala na suszenie owoców i warzyw bez dodatku tłuszczów i soli. Technologia ta oparta jest

kruche babeczki
Wielkanocne śniadanie. Zapiekane jajka na kremowym chrzanowym sosie! 177

marki Społem - Majonez Kielecki! Nowa etykieta Majonezu: Dz ięk i niezmiennej od lat recepturze, smakiem przypomina domowe wyroby. Jego gładka, kremowa konsystencja stanowi niezawodny dodatek do sałatek, wędlin oraz przekąsek przygotowanych na bazie jaj. Odkręć słoik Majonezu Kieleckiego i zasmakuj w tradycji! Żółtka jaj kurzych, olej, aromatyczne przyprawy oraz ocet wytwarzany w drewnianych kadziach zgodnie z dawnymi sposobami

SMYKWKUCHNI
Pasta z ryby maślanej, oliwek i pomidora 153

razem smarowidło do chleba albo przekąskę zrobiłam z wędzonej ryby maślanej. Ryba jest bardzo delikatna w smaku i pyszna, jeśli jeszcze nie próbowaliście to zachęcam. Mały kawałek ryby a ile przyjemności dla podniebienia. Polecam gorąco. Pasta z ryby maślanej, oliwek i pomidora. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Ciasteczka z mąki kokosowej i tahini (wegańskie, bezglutenowe) 291

Dziś na przekąskę polecają się sycące ciasteczka z mąki kokosowej i tahini - bezglutenowe, z małą ilością cukru. Trochę za mało słodkie jak na mój gust, dlatego potraktowałam je czekoladą :) Polecam! Składniki (na ok. 25 szt.): 3/4 szklanki mleka kokosowego 2 łyżki mielonego siemienia lnianego 1 szklanka mąki kokosowej 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli pół szklanki pasty sezamowej

Domowa Cookierenka Agi
Koszyczki z niespodziankami 163

Dziś mam dla Państwa fajny pomysł na pyszną przekąskę z chleba tostowego. Koszyczki są bardzo dobre, a robi się je naprawdę szybko. Kiedy pokazałam je córce powiedziała, że na pewno się je trudno robi, ale kiedy zrobiłyśmy razem, była pod olbrzymim wrażeniem, że są tak łatwe. Polecam także na śniadanie. :D A jak sami wiecie, za tydzień WIELKANOC! Święta pachnące

Gotuję Testuję
MUFFINY MARCHEWKOWE Z MĄKI JAGLANEJ 176

Babeczki marchewkowe z mąki jaglanej polane lekkim kremem z serka mascarpone z dodatkiem jogurtu naturalnego. Muffiny mają przyjemny korzenny smak, są proste w wykonaniu idealna przekąska na imprezę. Składniki: 200 g mąki jaglanej ( mielona kasza jaglana)  2 duże marchewki  1/2 łyżeczki imbiru w proszku 1/2 łyżeczki cynamonu w proszku  1 łyżeczka proszku do pieczenia

Kukuleczki
Sałatka serowa z kukurydzą i winogronem 178

sprawdzony przepis, który kiedyś znalazłam w zapiskach mojego brata, a dodam, że on notuje jedynie same pyszności. Sałatka jest naprawdę smaczna i ekspresowa w przygotowaniu. Może  stanowić samoistną przekąskę lub być znakomitym dodatkiem do mięsa. Polecam! 300g żółtego sera 200g zielonego winogrona 1 puszka kukurydzy 2 ząbki czosnku 3 łyżki majonezu (u mnie kremowy Folwark ) sól, pieprz

Di gotuje
Barszcz ukraiński - moja wersja 179

momentu aż ziemniaki będą miękkie. Wsypujemy majeranek. *Przed wrzuceniem buraków polecam wyjąć ugotowane mięso i wykorzystać je np. do pasztecików, które świetnie będą smakowały z barszczem, ale również jako przekąska. W kolejnym poście będzie również przepis właśnie na takie paszteciki. :)  Na koniec hartujemy śmietanę w kubku z odrobiną zupy, po zahartowaniu wlewamy do zupy. Doprawiamy solą, pieprzem do pożądanego

Gotuj z Mąką
ZIELONE PESTO Z BOBU 193

Większość z nas kojarzy bób jako doskonałą przekąskę, którą można cieszyć... Artykuł ZIELONE PESTO Z BOBU pochodzi z serwisu CookMagazine

COOKMAGAZINE
Pieczone samosy z kurczakiem 250

musi być luźniejsze, by nie było zbyt twarde po upieczeniu. Świetnie smakują z sosami słodko- kwaśnymi, sosami miętowymi, jak i zwykłym jogurtem naturalnym z dodatkiem soli i ziół. Idealna przekąska na wieczór w gronie najbliższych. To danie kusi zapachem ze względu na wiele przypraw, które dodałam do niego. Bez nich to danie nie uda się tak bardzo! Składniki

Mango Papaja
pierożki z ciasta parzonego z dwoma farszami (sofficini) 149

Wielkanoc już tuż tuż, powoli przygotowuję chlebowe koszyczki, które będę wypełniała pierniczkami :-) Fajna ozdoba, jak będą gotowe, pokażę na blogu efekt :-) A na razie zapraszam na pyszna przekąskę, lub danie główne. Są to łatwe i przepyszne pierożki z ciasta parzonego-znanego jako włoskie sofficini. Ja proponuję Wam do nich dwa proste farsze.  Zapraszam i polecam, bo są rewelacyjne

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Kulki ala Rafaello w wersji fit 312

najbardziej przypadły mi do gustu - kasza, migdały, kokos - samo zdrowie. Co prawda nie można się nimi bezkarni obżerać jednak gdy mamy ochotę na słodkie co nieco lepiej schrupać zdrową przekąskę niż wcinać chemię zawartą w kupnych słodyczach. W zdrowej wersji rafaello brakuje mi tylko tego pysznego wafelka... a pozostałe składniki są przepyszne. Krem z kaszy jaglanej jest genialny i można

sierotka maRysia w kuchni
Najlepsze 6 książek z pomysłami na drugie śniadanie i lunch do pracy 193

drugie śniadanie gotujemy poprzedniego wieczoru. Wtedy mamy kolacje dziś i sałatkę z resztek na lunch jutro. Możemy też w weekend upiec całą blachę muffinów, zamrozić je i mieć przekąskę na 12 kolejnych dni roboczych. Sporo jest dań egzotycznych: hinduskich jak aloo gobi czy curry z fasoli Jaś, albo azjatyckich jak szpinak z sosem sezamowym czy jajko barwione sosem sojowym

Ugotowane pozamiatane
Desery jogurtowe z chia 140

Lekkie desery na jogurcie naturalnym z malinami i nasionami chia. Do deseru użyłam mrożonych malin ale w sezonie można użyć świeżych. Desery stanowią doskonałą przekąskę na drugie śniadanie. Składniki: 400 ml. jogurtu naturalnego 0,5 szklanki świeżych lub mrożonych malin 2 łyżeczki cukru brązowego 3 łyżki nasion chia 50 gram ziaren zbóż ekspandowane Cenos 2 szklanki lub pucharki Sposób przygotowania

Bajeczna Kuchnia
Galaretki drobiowe (tymbaliki) 584

Pyszna propozycja na przekąskę z wykorzystaniem mięsa i marchewki z rosołu. Można do niej dodać swoje ulubione dodatki np. groszek, kukrydzę, jajko, natkę :)  Składniki: litr rosołu drobiowego mięso drobiowe z rosołu (u mnie 2 nogi z kurczaka) marchewki z rosołu jajka na twardo groszek, kukurydza, natka - opcjonalnie 2 łyżki żelatyny Mięso pokroić na mniejsze kawałki, marchewki w kostkę

wyzwania kuchenne