tzatziki to grecki dodatek do mięs czy przekąsek. Jeżeli znudził Wam się topowy sos czosnkowy , zachęcam przygotować właśnie tzatziki. Sos należy podawać je zawsze mocno schłodzony, ponieważ w takiej wersji smakuje najlepiej. Będzie również doskonały do grillowanej karkówki czy kurczaka z grilla – Wasi goście będą zachwyceni. Oczywiście, jak to bywa w moich przepisach, sos w przygotowaniu jest banalnie prosty
Kuchnia BazyliiWszystko musimy delikatnie podsmażyć. Dodajemy kiszona kapustę i tylko wymieszać a następnie wyłożyć na talerz, posypać zieleniną. Taką sałatkę możemy zjeść na wiele sposobów a mianowicie na obiad, jako przekąskę lub na kolacje
harrisaAkademii Smaku Sokołów , do Siedlec pojechaliśmy, gdzie w Brofaktura się zatrzymaliśmy. Tam Nam, nie tylko wiedzę na temat ważenia piwa 🍺 przekazali, ale piwa do degustacji 😋 podawali. Miedzy czasie przekąskami Sokołów częstowali i pyszne dania serwowali 🍴. To był czas ⏰, na nowe smaki piwa 🍺 poznawanie, rozmowy 👨👩👨👩👩 i oczywiście relaksowanie 😁. Bo sympatyczne towarzystwo to podstawa, żeby udała się wyprawa
Moniki Smakołykiwasze dania od razu nabiorą zupełnie innego wyrazu Pulpety można też przegryzać solo, kiedy dopadnie nas głód. Warto mieć w lodówce coś takiego, żeby zminimalizować ryzyko sięgania po niezdrowe przekąski. Pieczone pulpety z batatów 2017-08-10 15:22:47 Porcje 20 Oceń Zapisz przepis Drukuj Składniki 1 puszka cieciorki (240g) (lub ugotowana cieciorka) 2 małe słodkie ziemniaki (bataty) (360g
Powiedz dietom nietego niedrogie. Podane z ziemniakami i ulubioną surówką to idealny obiad. Najlepsze na ciepło, ale i na zimno smakują równie dobrze. Jako dodatek obiadowy bądź jako samodzielna przekąska. Koniecznie spróbujcie, bo warto :) Składniki na około 15-17 kotlecików: * 10 jajek * 1/2 szklanki kaszy jaglanej (przed gotowaniem) * 1 surowe jajko * 2-3 łyżki posiekanej natki pietruszki * sól do smaku
Zrób to smaczniemorela to dla mnie za mało, więc przyjdzie wam jeszcze zrobić domową pastę migdałową, lub jeśli jesteście leniwi (i bogaci) to możecie użyć kupnej. Migdały to kolejna moja ulubiona przekąska, a w połączeniu z morelami to po prostu bajka. Jeśli nie macie, lub nie chcecie robić ów pasty, albo nie macie sprzętu w postaci blendera to po prostu musicie bardzo
vaniliowoczekoladowajuż akurat moja inwencja, której na Krecie nie doświadczyłam. Poniżej dakos , które jadłam w tawernie w Iraklionie. Dakos w tawernie w Iraklionie Dakos to pyszna, lekka i zdrowa przekąska. W upalny dzień spokojnie starczy Wam za cały posiłek. Jej sekret tkwi w użyciu wysokiej jakości składników. Kilka słów na temat jęczmiennych sucharów paximadia napisałam Wam przy okazji przepisu na sałatkę
Chilli Czosnek i OliwaDzisiaj mam dla Was świetny przepis na sałatkę, która może być zarówno osobną przekąską, jak i świetnym dodatkiem do mięs z grilla - np, piersi z kurczaka, bo główne składniki też są grillowane. Mając na podorędziu bakłażana i ser halloumi udało mi się wyczarować przepyszną sałatkę :) Baardzo Wam polecam! SKŁADNIKI (na 4 porcje - 1 porcja 243 kcal) 220 g cypryjskiego sera
Moje Kuchenne Rewelacjewykonaniu. Po zmodyfikowaniu przepisu podstawowego można uzyskać muffinki pikantne, słone, ostre, słodkie, korzenne itd. Ciastka mogą stanowić słodki dodatek do kawy czy herbaty, jaki i pikantną przystawkę czy przekąskę do zupy. U mnie tym razem z dodatkiem gruszki i dwóch rodzajów czekolady – gorzkiej i mlecznej z orzechami i rodzynkami. Zdecydowanie upiekłam je po raz pierszy ale nie ostatni:)). Mufinki
Pieguskowa Kuchniauważam, że feta byłaby o niebo lepsza. Wyszło lekko i smacznie do tego stopnia, że na zdjęcie końcowe załapała się ostatnia sztuka :). Taka papryka faszerowana kuskusem to świetna przekąska. Jeżeli zostanie Wam farszu nie przejmujcie się smakuje wyśmienicie jako sałatka PAPRYKA FASZEROWANA KUSKUSEM I KURCZAKIEM papryka 1 szkl kuskusu filet z kurczaka kilka pomidorków koktajlowych 1 cebula natka pietruszki
Pieguskowa KuchniaDzisiaj zapraszam na świąteczną przekąskę podaną w bardzo efektowny sposób. Warzywa i indyk w aromatycznej galarecie w kształcie jajka na pewno przykuje uwagę na świątecznym stole. Niewątpliwą zaletą jest możliwość dowolnej modyfikacji nadzienia do jajek z galarety. Świetnie będą smakować z ulubioną szynką zamiast mięsa drobiowego. Bazą jest dobrej jakości bulion bo to on nadaje smaku całemu daniu:) GALARETA
Pieguskowa KuchniaJajka z moskalikami to bardzo prosta, szybka i smaczna przekąska. Łatwiej się chyba już nie da. Bardzo lubimy te jajka ze śledzikiem. Mam nadzieję, że Was namówię i przygotujecie je na Święta. Jest to świetna alternatywa dla popularnych i oklepanych jajek w majonezie. Ten przemycony malutki śledzik świetnie podkręca smak JAJKA Z MOSKALIKAMI 6 jajek słoiczek moskalików z zalewie octowej
Pieguskowa KuchniaBardzo lubimy takie szybkie, ciepłe przekąski. Paszteciki można nadziać dowolnie. Dzisiaj w najpopularniejszej i najsmaczniejszej, jak do tej pory wersji. Przygotowanie zajmuje niewiele czasu i jeżeli chcemy podać je na imprezkę to farsz można przygotować wcześniej. Zazwyczaj tak robię, że nadziewam ciasto francuskie dosłownie na chwilkę przed przyjściem gości. Pieczenie trwa chwilkę, więc podaję jeszcze gorące z ciągnącym się serem
Pieguskowa Kuchniazawijasy z szynką i serem to smaczna przekąska zarówno na ciepło jak i na zimno. Niewiele składników – pyszne chrupiące ciasto francuskie, szynka i dobrej jakości ser są gwarancją sukcesu. Lubię podawać je przy okazji spotkań ze znajomymi, gdyż nie zabiera sporo czasu a wszystkim smakuje :). ZAWIJASY Z SZYNKĄ I SEREM 1 op ciasta francuskiego 3 łyżki keczupu 12 plasterków
Pieguskowa KuchniaTortille pszenne to świetna przekąska na imprezę. Karnawał sprzyja towarzyskim spotkaniom i zazwyczaj są to tzw domówki. W moim otoczeniu nie spotkałam się jeszcze z nikim, kto nie lubi tortilli. Te pszenne placki przebojem zdobyły popularność w moim domu. Ja osobiście uwielbiam serwować moim gościom każdą część dania osobno. Każdy nakłada sobie dodatki wedle uznania. Jest to uwielbiana przez
Pieguskowa Kuchnia