efektownie wizualnie i czy udało mi się to zobrazować na zdjęciach to już pozostawiam Twojej ocenie ;) i ocenie Jury ;) Jeszcze w kwestii podania to świetnie smakuje, jako samodzielna przekąska, ale możesz też przygotować dip (np. czosnkowy), który uzupełni całość. Możesz też podać placek ziemniaczano-serowy jako dodatek do obiadu, zamiast tradycyjnych ziemniaków (wtedy szczególnie polecam z sosem (pieczarkowym, z grzybów
Kolorowy Przepisownikzmęczeni zwiedzaniem w jednej przyulicznej knajpce. Jemy lekki obiad – próbuję ślimaków i z zaskoczeniem stwierdzam, że w połączeniu z zielonym pesto i czosnkiem smakują bardzo smacznie! Często zamawianą przekąska lub daniem głównym w Paryżu są tzw. talerze, na których goście restauracji mogą znaleźć różne rodzaje serów, pasztet, cieniutko pokrojone wędliny, zieloną sałatę czy ogórka z cebulką. Do tego podawany
Raj dla PodniebieniaSzukasz szybkiej, pysznej przekąski lub pomysłu na lekki obiad w upalny dzień? Ależ proszę. Bulgur, soczewica, pęczak, dowolne warzywka i mamy pyszną i zdrową sałatkę. Składniki: 1 szklanka miksu pęczak, bulgur, soczewica 1 pomidor 1 papryka 1 ogórek typu wąż pół puszki kukurydzy natka pietruszki czerwona cebula kilka kostek sera feta sos: 3 łyżki oliwy 1 łyżka soku z cytryny
Z Majeczką w kuchnisobota od 08:00 do 02:00+ a w niedzielę od 09:00 do 22:00+ Śniadania podawane są do 12, główna karta obowiązuje w g. 12-22. Przekąski serwowane są do zamknięcia. Rezerwacje na stoliki przyjmowane są telefonicznie
Kulinarne przygody GatityPrzepis autorski (mój). Uwielbiam placki - takie wytrawne i na słodko... Ostatnio, podczas upałów wpadłam na pomysł lekkiej i delikatnej przekąski w postaci placków z... ogórka. Ależ one pyszne! Wspaniale smakują w połączeniu ze świeżą miętą, ale że nie wszyscy lubią jej smak, więc pominęłam jej dodatek do ciasta, a jedynie posiekaną - posypałam placuszki. To będzie obowiązkowy smak każdych wakacji. Spróbujcie
Di gotujePyszna sałatka z pieczoną - dzięki czemu bardziej aromatyczną czerwoną papryką i fetą, która nadaje sałatce charakteru. Przygotowuję ją do obiadu lub jako dodatek do przekąsek z ciasta francuskiego, deski serów czy wędlin. Składniki: 160 g mixu sałat 100 g pokruszonej fety 2 pieczone czerwone papryki pieprz, oregano olej Przygotowanie: Paprykę dokładnie myję, kroję w niezbyt cienkie paseczki. Nagrzewam piekarnik
Zasmakuj KuchniTego typu przekąski dobrze sprawdzają się na przyjęciach. Ich zaletą, oprócz smaku oczywiście ;), jest to, że można przygotować je dużo wcześniej i w odpowiednim momencie podać gościom. Delikatna cukinia i wyrazisty ser pleśniowy są jakby z innych światów, jednak połączone tworzą harmonijną całość. Słodkawe warzywo łagodzi smak nadzienia. Mnie te roladki bardzo przypadły do gustu, z pewnością wrócę do tego
zadanie-gotowanieIdealny sposób na stworzenie niezłej przekąski i nie zmarnowaniu ani piętki z starszego chleba. Składniki: Kilka kromek czerstwego pieczywa masło szynka ogórek konserwowy 1 cebula 1-2 pomidory 200 g żółtego sera w plastrach oregano, bazylia Wykonanie: Kromki chleba smarujemy niewielką ilością masła, następnie układamy nasze składniki. Ilość składników zależy od naszego osobistego uznania. Ważne aby przyprawić zapiekanki, przykryć serem
W Moim Magicznym Domumieszać. Ugniatać. Wałkować. Brr. ;) Czasami jednak dochodzę do wniosku, że warto się pomęczyć. Tak, jak tym razem - rolowanie "cygar" było całkiem fajną zabawą, a efekt końcowy sprostał moim oczekiwaniom. Przekąska wyszła bardzo chrupiąca z zewnątrz i ciągnąco-serowa wewnątrz. Lekko pikantny i orientalny smak nadzienia okazał się własnie tym, co lubię. Myślę jednak, że z takim farszem można sobie śmiało
zadanie-gotowanieryneczkach pokazały się młode orzechy laskowe! Mniammm! Uwielbiam laskowe orzeszki, postanowiłam je wykorzystać do wypieku ciasteczek orzechowych. Ciasteczka są idealne do kawy czy herbaty, jako podwieczorek, bądź słodka przekąska. Polecam Wam! Ciasteczka orzechowe SKŁADNIKI: - 170 g masła - 320 g mąki orkiszowej pełnoziarnistej - 2 łyżki syropu klonowego - 2 czubate łyżki cukru pudru - 1 łyżeczka proszku do pieczenia - 3/4 szklanki posiekanych
SMYKWKUCHNIPrzepis autorski (mój). Ciasto jest bardzo łatwe w przygotowaniu, świetnie smakuje i kusząco pachnie. Idealnie sprawdzi się na pyszne śniadanie, czy zwykłą przekąskę. Latem to doskonała alternatywa dla kanapek zabieranych na wycieczkę i pyszne urozmaicenie do potraw z grilla. Keks zaspokoi każdy głód, ponieważ jest sycący, a najlepszy - jeszcze cieeepły. Sezon na kurki jeszcze trwa, więc koniecznie
Di gotujekolei oyster mushrooms, czyli dosłownie grzyby ostrygi. Zresztą najbardziej popularna, użyta przeze mnie odmiana to boczniak ostrygowaty . W każdym razie buła idealna w teren lub jako przekąska do pracy, a jak ktoś ma koło miejsca pracy mały gaik, tak jak ja, to sobie może zjeść i w terenie i w pracy :) Składniki: - boczniaki - mąka kukurydziana - bagietka - sałata - pomidory - ogórki
Kryzysowa Książka Kucharskapodbiło moje serducho. Dziś postanowiłam przygotować dla Was przepis na swoją wersję quesadillas . Zamiast tortilli – serowe naleśniki. Wypełnione po brzegi ciągnącym serem i warzywami są świetnym pomysłem na przekąskę albo imprezowe danie. Robi się błyskawicznie. Koniecznie spróbujcie! SKŁADNIKI: NALEŚNIKI: * mąka pszenna – 1 szkl * ser żółty ( np. Radamer Serenada ) – 100 g * jajko – 2 szt * woda – 1,5 szkl * sól FARSZ
Ostra na SłodkoProsta, szybka do przygotowania,pyszna. Z żółtymi pomidorami, papryką i malosolniaczkami, które w sezonie smakują najlepiej. Pyszna przekąska w ciągu dnia. Składniki: 1 papryka czerwona 2 żółte pomidory 1 cebula świeży koperek 6-7 ogórków małosolnych 2-3 dniowych 2 łyżki oleju lnianego łyżeczka octu sól, pieprz Wykonanie: Paprykę i pomidory kroimy w kostkę, cebulkę oraz koperek drobno siekamy
Z Majeczką w kuchniSmaczna przekąska na każdą okazję: śniadanie, kolacja, na piknik, w podróż. Potrzebujemy tylko ciasto drożdżowe jak na chleb z 1 kg mąki, 50 g drożdży, 2 szkl. ciepłej wody, łyżki cukru, łyżki soli, ugotowanego ziemniaka.. kliknij tutaj Ciasto po wyrośnięciu zagniatamy, przesypujemy mąką i dzielimy na części. Potem wałkujemy na placki 0,5 cm grubości i nakładamy ugotowane
chleba naszego