przekąska - 23005 przepisów (strona:566/1534)

Pasta z awokado, sera koziego i orzechów 252

kanapki, na krakersy jako przekąska. Zdrowy pomysł na śniadanie, podwieczorek, przegryskę w ciągu dnia na bagietkę. Taką pastę podaję najczęściej na chrupiących grzankach, dekoruję czymś świeżym zielonym i serwuję! Składniki: 3 dojrzałe awokado 100 g koziego sera łyżeczka mielonych orzechów włoskich kilka kropel soku z cytryny do smaku: sól, pieprz, papryka słodka i ostra Przygotowanie: 1. Awokado obieram

Zasmakuj Kuchni
Fileciki z kurczaka w zupie cebulowej 549

Fileciki te świetnie sprawdziły się u nas na imprezie rodzinnej. Pokrojone na mniejsze kawałki są idealną przekąską. W smaku zdecydowanie daje się odczuć cebulowy posmak, ale o to właśnie chodzi. Jeden kąsek zachował się, i na zimno z sałatką makaronową smakował równie dobrze, o ile nie lepiej… niestety jeden mały kawałeczek to za mało by stwierdzić to z całkowitym

Smaki Na Talerzu
Potrawka z soczewicy z parówkami i warzywami 121

muszę przyznać, że mają naprawdę ciekawe propozycje. W któryś weekend skusiłam się na tę potrawkę. I... dziś robię powtórkę bez parówek i w mniejszej ilości wody, jako sytą przekąskę. Składniki -150 g soczewicy -2 parówki -2 łodygi selera naciowego -2 małe marchewki -1/2 pora -1/2 cebuli -1/4 pęczka pietruszki -1 łyżka oleju -4 łyżki sosu sojowego

Zielona Kuchnia
Ser żółty z czarnuszką oraz igiełkami pomidorowymi 181

Chętnie przygotowujemy z nim kanapki, rozmaite przekąski, a także dania obiadowe. Jest niezastąpiony do pizzy czy fondue. Żółty ser - to jeden z najpopularniejszych składników naszej diety. Na całym globie produkuje się około 2500 jego gatunków. Ser oprócz bogactwa w tłuszcz obfituje również w fosfor, wapń, białko i witaminy. Nawet nie wiedziałam, że jego przygotowanie w warunkach domowych może być

mojewypiekiinietylko
Bruschetta z dorszem i kurkami 165

Bruschetta na grzankach chrupiących z dorszem, rozpływającym się jajkiem, oscypkiem i kurkami. Można się rozpłynąć jak żółtko kosztując tą przekąskę. Nie mogłam się od nich oderwać takie to dobre. 5 kromek chleba 5 jajek małych 5 pomidorków koktajlowych 15 dkg kurek sól, pieprz koper świeży 5 kawałków dorsza przyprawa do ryb kilka fasolek szparagowych ugotowanych 10 dkg oscypka nitek bazylia

wesoła kuchnia
Smażony Camembert 188

Opis: Smażony Camembert z dodatkiem żurawiny to jedna z najlepszych przystawek. Musimy jednak pamiętać, że jest to dosyć sycąca przekąska. Idealnie przygotowany ser to chrupiąca panierka z zewnątrz oraz kremowy i soczysty środek. Składniki: 1 szt. sera Camembert (naturalny) 1 jajko 1 szklanka bułki tartej Szczypta soli, białego pieprzu Olej do smażenia Sposób przygotowania: Jajka roztrzepujemy w misce z solą

CookMag
Kokosowo daktylowe ,,kulki mocy'' 182

Prosty i szybki przepis na zdrową i sycącą przekąskę, bardzo polubiłam te kuleczki, są idealne do kawy, herbaty czy jako śniadanie szczególnie dla tych, którzy rano niczego nie mogą przełknąć, dwie kulki i energia na cały poranek, nerkowce zwierają białko, zdrowe tłuszcze, mnóstwo witamin i minerałów, do tego kokos, słodkie daktyle i orzeźwiająca cytryna, smak idealny, koniecznie wypróbujcie :)  Składniki

zdrowa vege kuchnia
Paprykarz domowy 186

Wszyscy znamy smak paprykarza szczecińskiego? Jak nie, to proponuję zrobić domowy i na pewno od razu  zakochamy się w jego smaku. Doskonała przekąska z warzyw, ryb i ryżu zamknięta w słoikach.  Po jego zrobieniu, a z porcji wychodzi dużo słoiczków i tak zaczniecie drugie podejście, bowiem ten domowy wyrób rozpływa się w ustach, i bardzo szybko znika. Przepis

W kuchennym oknie Ewy
Ser suszony domowy. Suszony twaróg. 340

dłużej się suszy, stają się twarde jak kamień i nadają się do spożycia po utarciu. Po tygodniu suszenia ser można kroić w plastry. Produkt sam w sobie stanowi doskonałą przekąskę pokrojoną na małe kawałki, można go też podsmażyć na maśle, dzięki czemu staje się miękki. Ser suszony można jeść na kanapkach, dodać do klusek, do sałatek, można go dodawać

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Zakręcone paluchy 125

zgodnie z dostępnymi zapisami- znana była już w czasach rzymskich. Bardzo lubię wykorzystywać ten produkt podczas gotowania. Ma słony i słodkawy, charakterystyczny, wyrazisty smak. Dzisiaj proponuję Wam pyszną przekąskę z wykorzystaniem tej właśnie szynki. Czytaj więcej

Pichceniomania
BÓB Z MASŁEM I PIETRUSZKĄ 154

Uwielbiam bób, jest to dla mnie idealna przekąska do pogryzania na wieczór. Ale też bób bardzo często przygotowuję na obiad. Sezon na bób w zasadzie jest krótki, więc zawsze robię sobie zapas do zamrażalnika i mam go pod ręką, gdy tylko mam na niego ochotę ;) Bób z masłem i pietruszką to danie szybkie w przygotowaniu, łatwe i smaczne. Bób zawiera

Zrób to smacznie
Przepis #72 Muffiny jogurtowe z borówkami 167

jogurtowej. Tak przygotowaną masę przelewamy do foremek. Wierzch dekorujemy owocami. Wstawiamy do lodówki na 2-3 godziny. Muffinki to idealna propozycja na szybki deser, gdyż nie wymagają pieczenia. Niskokaloryczna przekąska wspaniała dla osób dbających o smukłą sylwetkę. Smacznego

Health-Fit-Life
Cukinia w cieście piwnym 188

Cukinia w cieście piwnym to pyszna przekąska, smaczna na ciepło jak i na zimno. Cukinię można doprawić ulubionymi przyprawami, ja wybrałam czubrycę zieloną. Do cukinii podałam sos keczupowo-jogurtowy. Do przygotowania sosu użyłam keczupów Premium Reypol , które są nowością w ofercie firmy. Keczupy mają fajne opakowanie w postaci słoiczka o ciekawym kształcie. Zdecydowanie wolę keczupy w słoiczkach ponieważ można wybrać

Monia miesza i gotuje
Aromatyczne, śliwkowe żaglówki 161

bezglutenową, wegańską przekąski objadam się ostatnio po pracy. I wciąż nie mam dość 😊 Najpierw przygotowałam wersję z normalnymi liśćmi szałwii, a potem pomyślałam, że doskonale będą się do niej nadawać chipsy szałwiowe, o których już kiedyś pisałam (klik!). Dzięki poniższemu przepisowi dostałam się na warsztaty do Weganona w najbliższy piątek 😁 Paweł gotuje świetnie, czego miałam przyjemność doświadczyć w jego czterech

Weekendy w domu i ogrodzie
Przepis #71 Bezglutenowe ciastka pieguski 141

pieczenia łyżką układamy ciastka (jedno ciastko to jedna łyżka).   Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 170 stopni przez około 20 min (aż się delikatnie zarumienią). Ciastka pieguski to świetna przekąska. Można je ze sobą zabrać do szkoły czy pracy. Są bardzo chrupiące a jednocześnie delikatne. Polecam! Smacznego

Health-Fit-Life

Proponowane wyszukiwania