Zapraszam na świetną przekąskę na bazie ciasta francuskiego. Wystarczy tylko kilka składników aby stworzyć coś pysznego, Polecam Składniki: op. ciasta francuskiego 100 g żółtego sera 1 łyżka sezamu 3 łyżki ketchupu 1 płaska łyżeczka soli Przygotowanie: Ciasto francuskie wyjmujemy z opakowania i rozwijamy. Smarujemy 2 łyżkami ketchupu, posypujemy solą i sezamem. Układamy z jednej strony ser i zwijamy w roladę
słodkie i nie tylko historie kulinarnePasztet wege - warzywny z kaszą. Jako przekąska, ale i jako dodatek do dania głównego. Składniki: 2 saszetki kaszy gryczanej, 2 3/4 szklanki gotowanych pokrojonych grzybów - podgrzybki, 1/4 suchej ciecierzycy, 2 małe marchewki, mała cebula, pietruszka, łyżka posiekanego koperku, łyżka masła, jajko, 4 łyżki bułki tartej sól i pieprz do smaku, 3/4 szklanki bulionu warzywnego Przygotowanie: Ciecierzycę moczymy (najlepiej całą
Lena GotujeParówki w cieście francuskim to bardzo szybki pomysł na drugie śniadanie, przekąskę w ciągu dnia, podwieczorek. Parówki w cieście zapieczone gorące i chrupiące. W środku oprócz gorącego mięsa czeka też niespodzianka w postaci ciągnącego się sera. Ciasto można posmarować jajkiem i posypać np. sezamem, makiem, ulubionymi ziołami lub tartym serem. Jeśli zostanie Wam ciasta przygotujcie z nich małe kąski
Zasmakuj KuchniMyślę, że każdy kucharz hobbysta lubi w kuchni przygotowywać swoje ulubione słodkości i niewielkie słodkie przekąski. Oczywiście nie jestem wyjątkiem i czasami lubię puścić wodze wyobraźni i spróbować nowych składników. W taki sposób do swojego przepisu przemyciłem płatki ryżowe, które okazały się świetnym dodatkiem do klasycznych racuszków. Pulchniutkie, mięciutkie i obłędnie smaczne. Świetne z dodatkiem owoców, swojskiej konfitury lub wiórków
Gar ZdrowiaMój wczorajszy pomysł na szybką słodką przekąskę ;) W domu jakieś słodycze były, ale ja miałam ochotę na coś wyjątkowego. Poszperałam tu i ówdzie i znalazłam napoczęte herbatniki. Wiedziałam już, że je wykorzystam, bo nie lubię jak mi się po kilka sztuk plącze po szafkach, zwłaszcza właśnie że otwarte zaraz tracą na wartości. Z patery smutnymi oczami patrzyły na mnie renety
Kuchnia w czekoladziebyłej już pracy. Razem ze słoiczkiem dostałam też przepis, więc głupio by było w końcu nie skorzystać. Przecier sam w sobie jest super, ale podany jako dip do przekąsek lub do zup- znacznie podnosi walory smakowe. Dodając mniej lub więcej papryki chili, sami dozujemy sobie ostrość. I co najważniejsze- jego przygotowanie wcale nie zajmuje tak dużo czasu, jakby się
Kuchnia w czekoladziedopełnił całość. Pachną ciepłem górskiego schroniska, kiedy wchodzi się do niego po wędrówce usianej wspaniałymi widokami :) Możecie zabrać je ze sobą na szlak, drugie śniadanie albo podać jako przekąskę. Na ciepło i na zimno są pyszne! :) Drożdżowe ślimaczki z oscypkiem, żurawiną i lubczykiem ok. 18 bułeczek Potrzebujesz: Ciasto: 450g mąki pszennej 15g świeżych drożdży /7g suchych szczypta cukru 180ml mleka
Kuchnia w Słońcu Skąpanasłodycze” bo mało jest gotowych dobrej jakości. Tym razem proponuję Wam zatem bardzo delikatne, kruche i rozpływające się w ustach ciasteczka kokosowe. Sprawdzą się jako zdrowa, słodka przekąska nie tylko dla małych, ale i tych dużych dzieci Składniki na 20 małych ciasteczek: 100 g mąki kokosowej 100 g oleju kokosowego 20 g miąższu kokosowego i 100 g wody
Ola la LCHFKuchnia ta uważana jest za tłust i ciężką. Niemcy dużą uwagę zwracają na obiad, który spożywany jest między 12-14 godziną. Kolacja jest już mniejsza, składa się z jakiś przekąsek albo kilku kanapek. Piwo pyszne piwo.. Typowy Niemiec do każdego obiadu musi mieć piwo, wtedy obiad będzie pełny. Napój powinien być odpowiednio schłodzony i gorzki. Do najpopularniejszych niemieckich
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!dzisiaj dla Was jedną z przepysznych przekąsek. Taką, której ciężko się pozbyć z listy ulubionych. Nie dość, że wspomagamy się gotowym francuskim ciastem, więc robi się ją szybko, to jeszcze zestawienie smaków gwarantuje sukces. Nie wierzcie mi na słowo, tylko wypróbujcie! Czytaj więcej
Pichceniomaniasumie tylko 3 składniki. Ja swoje podałam jako dodatek do kremu ziemniaczanego ale równie dobrze możecie je podać do kremu pomidorowego czy cebulowego.Sprawdzą się także na ciepło, jako przekąska do jogurtowych lub ziołowych dipów. Składniki: 250g mięsa drobiowego z rosołu 2 średnie ugotowane marchewki 1 mała cebulka 1 ząbek czosnku 1 małe jajko 70g parmezanu 2 łyżki oleju
Kuchnia w czekoladziemarnujcie pestek kiedy robicie coś z dyni. Sprawdzą się one jako super zdrowa przekąska do szkoły lub pracy albo jako dodatek do sałatek, zup czy mięs. Składniki: pestki wydłubane z dyni 1 łyżka oliwy z oliwek lub olej rzepakowy szczypta soli himalajskiej opcjonalnie: słodka papryka w proszku, granulowany czosnek do obtoczenia Przygotowanie: Pestki dyni wydłubać, wymyć na sicie
Słodka Strefadaktyle. Całość dokładnie blendujemy. Z tak powstałej masy łyżką układamy na blasze ciastka. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 170-180 stopni przez około 15-20 minut. Ciastka to idealna przekąska na śniadanie czy podwieczorek. Są bardzo słodkie mimo, że nie zawierają cukru. Smacznego
Health-Fit-LifeWytrawne drożdżowe bułeczki ślimaki do odrywania, nadziewane zielonym pesto z bazylii i posypane orzeszkami piniowymi. Smakują znakomicie jako samodzielna przekąska lub dodatek np. do zupy krem. Gwarantuję, że znikają w szybkim tempie ;) Składniki na 16 bułeczek: 3 szkl. mąki pszennej 30 g drożdży świeżych szkl. letniej wody łyżka cukru łyżka soli 3 łyżki oliwy z oliwek słoiczek pesto z bazylii
wyzwania kuchenneświeżych owoców. Dziś z dodatkami Helio Do swojego pożywnego smoothie bowl na drugie śniadanie użyłam: Goldenberry – miechunka suszona z serii Helio Natura bez substancji konserwujących, zdrowa przekąska. Prażone orzechy laskowe łuskane z serii Helio Natura , bez dodatku soli i tłuszczu, porcja energii i zdrowia
Zasmakuj Kuchni