Słodko-kwaśny rarytasik na jesienne chłody i słoty. Przegryzanie aromatycznych śliwek przypomina wtedy piękną wrześniową pogodę. Przygotowuję je co roku według przepisu Maryli Musidłowskiej. Od kiedy
Weekendy w domu i ogrodzieW poprzednim poście na zdjęciu na dole mogliście zobaczyć, jaki mam mix sałat i kapust chińskich i japońskich. To tylko zalążek tego, co rzeczywiście rośnie w
Weekendy w domu i ogrodziePak Choi, Bok Choi, Toy Choi i inne to odmiany kapusty właściwej wciąż dla mnie niezbyt dobrze znane, choć uprawiam je od kilku lat. Co roku
Weekendy w domu i ogrodzieOstatnio zrobiłam pyszne placuszki z kukurydzą, papryką i czerwoną cebulką. Były tak pyszne, ze znikły w momencie. Wypróbujcie! Placuszki z kukurydzą Składniki: puszka kukurydzy, 1 papryka
paapilotkaaSpring Rolls naleśniki wiosenne (chiń.: 春卷; pinyin: chūn ju ǎ n ; wiet.: nem) – popularne danie kuchni chińskiej oraz kuchni krajów Azji Południowo-Wschodniej. Mają postać
mojewypiekiinietylkoOstatnio, przy okazji t radycyjnych skrzydełek Buffalo wspominałam popularny w USA Blue Cheese dip . Ten intensywny w smaku sos , którego głównym smakowym składnikiem jest ser pleśniowy
Jem więc JestemTo danie przygotowałam z myślą o długim dniu w pracy. Zrobione wieczorem jednego dnia, a kolejnego podzielone na dwie części -z których jedną odgrzałam w mikrofali
Weekendy w domu i ogrodzieTa sałatka zawsze kojarzy mi się z okresem wrześniowo-październikowym. Może dlatego, że o tej porze roki gruszki są najsmaczniejsze. To absolutna klasyka, którą - z powodu
Weekendy w domu i ogrodzieZrazy mogą być nie tylko mięsne, warzywa też doskonale się sprawdzają :) Składniki 2 duże bakłażany 200 g szynki gotowanej 150 g sera Dziugas pomidorowy sos
R'n'G KitchenPo raz pierwszy upiekłam muffiny w pełnym wymiarze fit. Jesień zbliża się wielkimi krokami, więc nie może zabraknąć cynamonu. Przedstawiam proste i bardzo smaczne muffinki. :) Składniki
Truskawkowa FiestaJak ktoś wspomniał w komentarzu, jestem wiecznie niezadowolona. Hm, tak może się wydawać, wnioskując z tego co piszę, faktycznie. Muszę przyznać rację, że mój blog stał
Be Fit Be StrongNormal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband
Jedz zdrowo żyj zdrowo!Zgodnie z obietnicą Beaty, mojej kumpel,i publikuję recepturę na pyszne włoskie grzanki :) Pozdrawiam ciepło i życzę smacznego! Składniki: długa razowa bagietka, kilka łyżek rukolowo-cytrynowego
Czerwień i błękitWrzesień rządzi się swoimi prawami. Lato przeobraża się w jesień, dni stają się coraz krótsze, poranki chłodniejsze, wczesne pobudki bywają dość kłopotliwe a budzik najlepiej aby
Made By Mom And SonZainspirowana po powrocie z Włoch postanowiłam poeksperymentować z lodami. Proponuję wam smak rumowy i mocno czekoladowy. Lody są wegańskie - bez jajek i mleka zwierzęcego - wykonane
Pora na pora i pomidora