Kalafior zapiekany pod beszamelem

Kalafior zapiekany pod beszamelem

Kalafior zapiekany pod beszamelem

Kalafior w sosie beszamelowym z kozim serem ? Jak dla nas pysznie. Dodatek sera koziego dojrzewającego okazał się strzałem w dziesiątkę. Składniki 1 mały kalafior ( 700-800 g ) sól cukier 1 łyżka masła do wysmarowania formy Sos : 200 ml mleka 2 łyżki masła 1 1/2 łyżki mąki 100 g sera koziego dojrzewającego, podpuszczkowego sól cukier biały pieprz gałka muszkatołowa Przygotowanie   Kalafior obrałem z liści, opłukałem, usunąłem głąb i grube łodygi, podzieliłem na różyczki o średnicy nie większej niż 4 cm. ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu R'n'G Kitchen

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję