cukru waniliowego 2 łyżki gorzkiego kakao 150 g zimnego masła Suche składniki mieszamy w misce, dodajemy pokrojone w kostkę, zimne masło i szybko zagniatamy gładkie ciasto (w razie problemów dodajemy łyżkę zimnej wody). Gotowe ciasto chłodzimy w lodówce około 45 minut. Piekarnik nagrzewamy do temperatury 180°C. Zimne ciasto wałkujemy na placek
Rozpustne gotowanieskórka z ½ cytryny 2 szklanki mąki pszennej 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia Szczypta soli 25ml spirytusu Olej do smażenia W garnku należy rozgrzać tłuszcz. W tym czasie przygotowujemy ciasto na pączki. Twaróg, jaja, cukier, sól oraz skórka z cytryny miksujemy na jednolitą gładką masę. Następnie dodajemy mąkę zmieszaną z proszkiem do pieczenia. Pod koniec dodajemy spirytus w celu zminimalizowania
Słodki Zakątekkapustę czekam cały rok. Dodatek suszonych grzybów robi swoje, kapusta nabiera pysznego smaku za którym tęsknię cały rok. Przepis na wigilijną kapustę z grzybami jest bardzo prosty, wystarczy trochę czasu i dobrej jakości składniki. Polecam Wam także: – barszcz wigilijny z suszonymi grzybami – wigilijne uszka z suszonymi grzybami – zakwas z buraków na barszcz – śledzie w czosnku(...)pikantny z chilli i suszonymi pomidorami – tatar ze śledzia – śledzie w wiśniówce – śledź marynowany w occie – śledź na konfiturze z cebuli – śledzie w kiszonych cytrynach Przygotowanie : 60 minut Składniki ciasto: – 30 g suszonych grzybów – 300 g kapusty kiszonej – ½ cebuli – sól – pieprz Przygotowanie : Grzyby namaczaj w gorącej wodzie co najmniej przez całą noc. Następnie gotuj
nietylkopasta.plpoziomie przez 4-6 minut. Zdjąć hak, przykryć ciasto ściereczą kuchenną i odstawić do wyrastania w temperaturze 30 st.C na 90 minut. Po upływie 30 minut złożyć ciasto w kopertę. Uformować podłużny bochenek i przełożyć do koszyka lub wysmaowanej masłem foremki. Odstawić na 40-60 minut do ponownego wyrastania. Nagrzać piekarnik do 220 st.C i piec chleb na dolnym poziomie(...)zakwasie z dynią i fiagami na blogach: Apetyt na smaka Codziennik kuchenny Konwalie w kuchni Kuchnia Gucia Kuchennymi drzwiami nie-ład mAlutki Nie tylko na słodko Ogrody Babilonu Proste potrawy Przepisy na domowy ser i chleb Sto kolorów kuchni Weekendy w domu i ogrodzie W poszukiwaniu slowlife Artykuł Chleb na zakwasie z dynią i figami pochodzi z serwisu
Pieguskowa KuchniaPrzepis na pełnoziarniste muffiny z orzechami brazylijskimi, ekologicznymi jabłuszkami i polewą czekoladową. Przepis jest prosty, a przede wszystkim muffinki są bardzo szybkie w przygotowaniu. Potrzebne będą (składniki na ok.16 muffinek): - 2 szklanki mąki pełnoziarnistej żytniej; - 1,5 łyżki oleju kokosowego; - 3 łyżki oleju rzepakowego; - 200g jogurtu naturalnego; - 1/2 szklanki ksylitolu/cukru; - 1 łyżeczka sody oczyszczonej; - 1/2 szklanki wody; - szczypta soli morskiej(...)łyżka malibu luk słodkiego likieru; - garść orzechów brazylijskich; - 1 jabłko; - 1/2 tabliczki gorzkiej czekolady i 1 łyżka oleju kokosowego do przygotowania polewy. Przygotowanie ciasta : - do miski dodajemy wszystkie składniki czyli: mąkę pełnoziarnistą, oliwę, wodę, sodę oczyszczoną, cukier/ksylitol, sól, jogurt, likier i delikatnie mieszamy wszystko łyżką; - po połączeniu się składników ciasto powinno samo odchodzić z łyżki, czyli nie powinno być
MintTastepoziomie przez 4-6 minut. Zdjąć hak, przykryć ciasto ściereczą kuchenną i odstawić do wyrastania w temperaturze 30 st.C na 90 minut. Po upływie 30 minut złożyć ciasto w kopertę. Uformować podłużny bochenek i przełożyć do koszyka lub wysmaowanej masłem foremki. Odstawić na 40-60 minut do ponownego wyrastania. Nagrzać piekarnik do 220 st.C i piec chleb na dolnym poziomie(...)zakwasie z dynią i fiagami na blogach: Apetyt na smaka Codziennik kuchenny Konwalie w kuchni Kuchnia Gucia Kuchennymi drzwiami nie-ład mAlutki Nie tylko na słodko Ogrody Babilonu Proste potrawy Przepisy na domowy ser i chleb Sto kolorów kuchni Weekendy w domu i ogrodzie W poszukiwaniu slowlife Artykuł Chleb na zakwasie z dynią i figami pochodzi z serwisu
Pieguskowa Kuchniapyszne danie. Możliwości jest naprawdę wiele. Jest to bardzo uniwersalny owoc, trochę słodki w smaku, ale przepyszny. Możemy zrobić aromatyczne i rozgrzewające zupy krem z dyni, kuszące ciasta dyniowe i muffiny, zaskakujące i pyszne musy i kremy dyniowe, jak również możemy dodawać dynię do innych potraw - ja dorzucam do gulaszu, potrawki warzywnej z ryżem i innych. Czyli możemy jeść dynię(...)początek podzielę się z tobą najprostszym sposobem na placki dyniowe. Może trochę podobne w przyrządzeniu do placków ziemniaczanych, ale wychodzę z założenia, że im prościej, tym lepiej. Bo proste przepisy to najlepsze przepisy. Mój przepis jest z nasionami chia, bo są one zdrowe i szukam alternatyw dla ich jedzenia, bo w smoothie już mi się nudzą ;) Ale placki
dobra gospodyni dom wesołym czyninadzieję, że nikogo nie zawiodłam tym przepisem 😊 Niestety, ale pizzy do której trzeba jeszcze przygotować zarówno ciasto jak i farsz, nie da się zrobić w 15 minut, choć tę pizzę, z TEGO przepisu zrobiłam całkiem szybko. Jednak mając odpowiednie produkty możesz zaserwować sobie takie danie w około 15 minut! Potrzebny jest spód do pizzy, bezglutenowy i z dobrym składem(...)Ekohurtownia ), nie może zabraknąć pomidorów, więc w moim przypadku postawiłam na bruschettę pomidorową (od Victualia ) oraz nieodzowny element - ser. Pizza jest bardzo smaczna i co ważne prosta i szybka w przygotowaniu. Składniki: bezglutenowy spód do pizzy (Amisa) bruschetta pomidorowa (La Selva) tarty żółty ser Przygotowanie: Piekarnik rozgrzej do 180*C. Spód pizzy wysmaruj pomidorową bruschettą
Zdrowie na języku :Pteraz staram się robić wszystko od podstaw i wyeliminować gotowce. Dlatego dzisiaj mam instruktaż jak przygotować domową tortille, czyli placki na wrapy. A w przyszłości planuje porwać się na ciasto francuskie, pierwsza próba się nie udała jak na razie ;) Składniki 3 szklanki mąki 1 letniej wody szklanka wody 1/3 szklanki oliwy (ja użyłam z oliwek) (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push
Delusional Trinełyżka cukier 1 łyżeczka masło roztopione 1 i 1/2 łyżki METODA: Mąkę przesiać. W wodzie rozpuścić drożdże, sól i cukier. Wlać do mąki. Dodać roztopione masło i wyrobić ciasto ( starać się jak najmniej podsypywać mąki, aby ciasto nie stwardniało ). Przykryć ścierką lub folią spożywczą i odstawić do wyrośnięcia. Ponownie zagnieść ciasto i podzielić na 9-10 równych części
Kuchnia Paulettesszczypta sody oczyszczonej Wymieszaj w misce mąkę gryczaną, ryżową, mak, cukier, sodę oraz masło pokrojone na małe kawałki. Zagnieś szybko wszystkie składniki, dodaj jajko i wyrób gładkie i elastyczne ciasto. Z ciasta uformuj wałek o średnicy ok. 5 cm, zawiń w papier do pieczenia i wstaw do lodówki na mniej więcej godzinę. Schłodzone ciasto pokrój w poprzek na kawałki szerokości
Kuchnia bezglutenowapraskę. Ja polecam ugotować dzień wcześniej więcej na obiad i to co zostanie przeznaczyć na kolejny obiad. Takie ziemniaki z poprzedniego dnia, są lepiej odparowane i łatwiej nad takim ciastem zapanować. Drugą połowę ziemniaków ścieramy na tarce o drobnych oczkach, dokładnie tak samo jak na placki ziemniaczane. Przekładamy na sito, albo odciskamy w ściereczce lnianej. Masę ziemniaczaną dodajemy
Dieta moja pasjaOstatnio bardzo sobie upodobałam kuchnię Amerykańską. Jest prosta i łatwa w sam raz na Błyskawiczny Piatek,ale też tłusta i tucząca. Niby to prawda , ale nie wszystko.Tak samo jest z naszą czy Francuską , która wprost opływa masełkiem.Gdyby nie te tuczące,pyszne składniki , kuchnia by była smutna , mdła i niejadalna.Dlatego od czasu do czasu trzeba sobie(...)miesiącu zjeść cos tuczącego , by się nagrodzić za dni odchudzania:).Wszystko jest darem , tylko trzeba jeść z głową :)Zapraszam. Ciasto naleśnikowe: **************************** 1szkl.z czubkiem mąki pszennej 1/4 łyżeczki soli 2 łyżki oleju sezamowego 0.5 szkl.mleka 0.5 szkl.wody 1 jajko 1/2 łyżeczki ekstraktu waniliowego Nadzienie : ******************************** 0.5 litra śmietanki kremówki30% 14.5 dag.cukru pudru 1/2 łyżeczki aromatu orzechowego 12 naleśników
Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielkiproblemu. Zastąpiłam je pieczywem ryżowym. Trzeba urozmaicić swoją dietę, dlatego postanowiłam sama upiec własne pieczywo bezglutenowe. Przedstawiam Wam prosty przepis na bardzo chrupiący i smaczny chleb. Składniki: - 210g mąki gryczanej - 170g mąki ryżowej - 120g mąki kukurydzianej - 2 łyżki siemienia lnianego - pół szklanki łuskanego słonecznika - 8g drożdży instant - płaska łyżka(...)Wszystkie suche składniki dokładnie mieszamy w misce. Powoli dolewamy wody nadal mieszając do momentu uzyskania gładkiej jednolitej masy. Małą blaszkę ( keksówkę) wykładamy papierem do pieczenia. Przekładamy do niej ciasto, wyrównujemy, przykrywamy ścierką i odstawiamy na około 40 minut do wyrośnięcia. Wstawiamy do nagrzanego do 220 stopni piekarnika i pieczemy przez około 55 minut. Po upieczeniu wyjmujemy chleb z blaszki
Pan i Pani Smith w kuchnibiałowłosa kobieta. Gdybym miała szczęście spotkać się z nią, zapytałabym ją tylko o jedno, skąd w jej świecie tyle przerażającej atmosfery beznadziejności. Powinnam porzucić czytanie tych prostych, smętnych historii. Jest jednak w jej słowach tak wiele siły, że nie sposób ich zaniechać. Warto jednak szczególnie podczas złej pogody i lekko dołującej lektury poprawić nastrój jakimś(...)czterech stron świata" Lekko zmieniony, przygotowany w tortownicy robi u nas za torcik orzechowy. Może zna go też pani Munro? Jeśli Wy chcecie go poznać przygotujcie: Na ciasto: - 150g mąki - 80g masła - szczypta soli - łyżka zimnej wody na masę: - 230g cukru pudru - 60g maki - 3 łyżki śmietany - 50g masła - 3 łyżki białego wina - 120g rodzynek - 60g orzechów włoskich
I tu będę miała takie teTakie ciasteczka to bardziej świąteczna ozdoba niż deser ale oczywiście są zupełnie jadalne. Są proste do zrobienia ale wymagają sporo czasu i cierpliwości. Oczywiście mogą być udekorowane w dowolny sposób jaki tylko wyobraźnia nam podpowiada, ja nie mam specjalnych zdolności plastycznych ale mojej córeczce bardzo się podobały. Składniki: na kruche ciasteczka: 300 g mąki 200 g masła(...)cukru pudru 1 żółtko szczypta soli na dekoracje: 1 białko łyżka wódki szklanka cukru pudru barwniki spożywcze pisaki spożywcze jadalny marker (do robienia oczu ) Składniki ciasta zagnieść, ciasto owinąć folią, wstawić na godzinę do lodówki i schłodzić. Zimne ciasto rozwałkować i foremkami wycinać ciasteczka. Piec w 200*C kilka minut aż się zrumienią. Wystudzić. Białko utrzeć z cukrem pudrem
Domowa Cukierenka-Domowa KuchniaIdealny do sera, idealny do maczania w oliwie z oliwek. Idealny. Aromatyczny. Szałowy. No, a przede wszystkim prosty w przygotowaniu, wyrobieniu i upieczeniu. Zobaczysz zaskoczysz sam/a siebie, jak może smakować chleb z oliwkami. - 200 g oliwki zielone, wydrylowane - 100 g oliwki czarne, wydrylowane - łyżka miodu - 500 g mąki pszennej - 200 g wody letniej - 20 g drożdży - łyżka masła(...)Oliwki drobno posiekaj, podsmaż na łyżce oliwy z oliwek, około 10 minut, co jakiś czas mieszaj. Drożdże i miód rozpuść w wodzie. Dodaj mąkę, masło i posiekane oliwki. Wyrób ciasto. Oliwki puszczają sok, więc gdyby podczas wyrabiania,po 10 minutach było zbyt luźne, dodaj odrobinę mąki. Ciasto powinno być nie klejące, gładkie i elastyczne. Pozostaw na 40 minut pod przykryciem
Pasje Jolkiparę marchewek czy ziemniaków i żyć tam sobie spokojnie. Prawdę mówiąc jakbym miał wybierać między rozpadającym się szałasem, a fajnym domem to wybór jest prosty :) Chociaż cała sprawa wcale prosta nie jest. Bo z jednej strony fajnie mieć kawałek swojej ziemi, a z drugiej jednak mieszkanie w bloku tez ma swoje zalety. No nic, oglądamy te domy drewniane(...)kiedyś się zdecydujemy. A może wy macie jakieś doświadczenia w tej kwestii? Lepszy taki drewniany, z bali, murowany? A może lepiej zostać w mieszkaniu w bloku? :) Potrzebujemy: 2 opakowania ciasta francuskiego 200 g szpinaku 200 g fety 150 g wędzonego łososia 2 łyżki masła + masło do posmarowania foremek 1 łyżka śmietany 20 g obranych pistacji sól, pieprz Szpinak myjemy
Marder&Marder ManufactureLeniwe pierogi to kolejne bardzo proste i szybkie danie. Można je jeść np. z stopionym masłem i cukrem. Składniki: 0,5 kg twarogu półtłustego lub tłustego 3 białka 3 żółtka Łyżka masła 1,5 szklanki mąki masło do polania pierogów cukier Przygotowanie: Białka ubić na sztywną pianą. Twaróg zmiksować z łyżką masła i żółtkami. Dodać ubite białka(...)mąkę i chwilę miksować. Przełożyć całość na stolnicę posypaną mąką i bez dodawania dodatkowej mąki szybko zagnieść ciasto. Uformować wałeczki i podzielić je na części. Wrzucać pierogi na wrzątek i gotować około 2 minuty od wypłynięcia. Masło roztopić, polać nim gotowe pierogi i posypać je cukrem. Smacznego
Mama Gotujezwrócić uwagę, aby dobrze go wyrobić. Oczywiście można go zrobić w „planetarnym cudzie” lub w maszynie do chleba. Mój garnek jest dość mały, więc zmniejszyłam odpowiednio składniki. Prosty pszenny chleb z garnka Składniki na sredni bochenek: 450 g mąki pszennej chlebowej 320 ml cieplej wody 6 g suchych drożdży (ok. 20g świeżych(...)wody, dodajemy łyżkę mąki i cukier. Mieszamy. Przykrywamy ściereczką i odstawiamy w ciepłe miejsce do podrośnięcia. Gotowy zaczyn łączmy z pozostałymi składnikami i wyrabiamy przez około 15 minut. Ciasto powinno być elestyczne i odklejać się od rąk. Następnie ciasto przekładamy do miski, przykrywmy ściereczką i odstawiamy do wyrośnięcia na 1 h. Wyrośnięte ciasto przekładamy na obsypany mąką blat
Mia Cucina Sofietaprzepisu postawiliśmy na oryginalną, kilkuskładnikową, aromatyczną panierkę i tradycyjne dodatki jak sałata, ser, ketchup i majonez. Jeśli chcecie użyć domowych bułek do burgerów – polecamy ten przepis na bardzo proste i dość szybkie mega buły. Burgery smakują w nich o niebo lepiej niż w dmuchanych bułkach z supermarketu. Zobacz, jak burger wygląda w grze DRUKUJ LISTĘ SKŁADNIKÓW ILE KALORII(...)Płatki owsiane, kukurydziane, bułkę tartą oraz siemię lniane wrzucamy do blendera i miksujemy, aby uzyskać dość drobną panierkę. Możemy też użyć moździeża i utrzećskładniki lub utłuc je wałkiem do ciasta czy tłuczkiem od mięsa. Gotową panierką przesypujemy do szerokiego pojemnika lub talerza. 2. CIASTO (2 min) Do miski wsypujemy wszystkie przyprawy (oczywiście możecie zmieniać skład w zależności od upodobań
Nerds Kitchensłodko z jagodami (ze słoika domowej roboty). PYCHA:-) W wersji na słodko można podawać je ze śmietaną posypaną cukrem lub z ulubionymi miękkimi owocami np. malinami. Ps. Do tak prostego dania kluczem są składniki najwyższej jakości Składniki (dla max. 2 osób): 250 g twarogu (najlepiej wiejskiego) 1/2 szklanki mąki pszennej typ 450 1/4 masła (prawdziwego 82% lub 83%) 1 jajko(...)cukru Wykonanie: Jajko dobrze roztrzepać widelcem lub trzepaczką. Twaróg rozgnieść widelcem. Dobrze wymieszać razem składniki: twaróg, jajko i cukier. Następnie dodać mąkę i rozpuszczone masło. Wszystko razem dokładnie wymieszać. Ciasto będzie klejące. Można je na 30 min włożyć do lodówki to masło trochę stężeje, ale nie jest to konieczne. Deskę lub stolnicę mocno oprószyć mąką. Z ciasta zrobić kilka ruloników
IMPRESJA SMAKUwszyscy smażyli pączki, pączusie i faworki, a w lawendowej kuchni powstał pierwszy, inauguracyjny, domowy chleb. Każdy kto lubi w swoim mieszkaniu zapach świeżo pieczonego chleba pokocha ten prosty przepis z całego serca :) Chleb z pełnego ziarnaSkładniki:100 g mąki żytniej pełnoziarnistej200 g mąki pszennej razowej1,5 łyżeczki soli15 g świeżych drożdży 250 ml wody w temperaturze pokojowej1(...)drożdże i sól. Rozmieszaj je drewnianą łyżką. W osobnej misce rozpuść miód we wodzie i wlej do drożdży. Mąki delikatnie wsypuj do dużej miski, cały czas mieszając. Wyrabiaj ciasto przez ok. 5 minut.Wyrabiane ciasto.Przykryj ściereczką i odstaw na 12 godziny w ciepłe miejsce. Po tak długim czasie oczekiwania ciasto zwiększy prawie dwukrotnie swoją objętość.Odszukaj w szafce formę - keksówkę
Lawendowe Niebozimnej)170 g pokruszonych orzechów włoskich2-3 łyżki drobno pokrojonego rozmarynu (najlepjej świeżego)*mąka chlebowa to taka z dużą zawartością protein – zobacz przykład w przepisie na Proste i szybkie bułeczki z makiem Odrobinę (50-100 ml) ciepłej wody wlewamy do kubka, dodajemy cukier i drożdże. Odstawiamy na 5-10 minut aż drożdże zaczną pracować i „wyłazić(...)orzechy i rozmaryn. Wyrabiamy przez dobre 10-15 minut (przypominam: wyrabianie to – oprócz wyrastania – najważniejsza czynność w przygotowaniu wypieków, więc ja ZAWSZE wygniatam z zegarkiem w ręku).Ciasto wkładamy do naoliwionej miski i odstawiamy do wyrośnięcia na około jedną godzinę (czasami to zajmie krócej, czasami dłużej) – aż ciasto podwoi swoją objętość.Po wyjęciu z miski, odpowietrzamy ciasto
UgotujmyTo.plbrzmi sztucznie. Może jednak po prostu nazywajmy go „chlebem z prosa" lub „jaglanym", kwestię nazewnictwa zostawmy filologom lub życiu, a sami zajmijmy się pieczeniem chleba. Przepis bazuje na prostej recepturze chleba z dodatkiem jęczmienia, ale z braku owego dałem mąkę z prosa razową. Proso nadałą chlebowi chrakterystyczny smak i lekko rudawy kolor. Słód uzupełnił smak i zapach chleba(...)ludność jako przyprawa zastępująca zbyt drogie dla ludzi przyprawy wschodnie). Chlebek był pieczony w foremkach, aczkolwiek jesli ktoś lubi wyzwania, może spróbować uformować bochenek; będzie on jednak niezbyt wysoki - ciasto jest dość luźne ze względu na bezglutenowe proso. Po prostu ma ochotę zamienić się w placek, może trochę grubszy. Dlatego też zdecydowanie lepiej się go piecze w foremkach.Składniki
Grahamka, weka i kajzerkapolałam galaretką żeby było jeszcze pyszniej. Zaplanowałam, że na kruche, maślane ciasto wyłożę krem budyniowy . I wtedy przypomniałam sobie, że jakiś czas temu taki jeden, rozwinięty cukierniczo kolega, Szparag , objechał mnie konkretnie w temacie podobnego kremu . To się patissiere nazywa a nie jakiś budyniowy, mówił. Ja prosta Pyza jestem więc dopytywałam czy mnie nie obraża przypadkiem, ale zapewniał
Smaczna Pyzabędą wodniste może się okazać iż mąki będzie trzeba dodać troszkę więcej. Ciasto musi się dobrze formować, łatwo sklejać. Uformowane kotlety smażymy po kilka minut z każdej strony, na małej ilości oleju kokosowego lub oliwy, do ładnego zrumienienia. Podajemy z ulubionymi dodatkami. Mój sos pieczarkowy był banalnie prosty ale zarazem bardzo smaczny. Pieczarki pokrojone w cienkie plastry (były super białe
Smaczne Zdroweenchiladas…please!” – czytamy w Urban Dictionary. W Polsce enchiladas są niestety mało znane, podobnie jak pojęcie comfort food . Mało rozpowszechniony jest na razie również taki styl gotowania: prosty i nie zajmujący dużo czasu, oparty o dostępne pod ręką składniki. Bardzo często są to tzw. left overs , czyli niedojedzone, nie wykorzystane produkty spożywcze. Patenty żeby nie marnować Od ponad(...)Enchiladas idealnie sprawdzą się po świętach, bo w tortille możemy zawinąć rozmaite pieczyste ze świątecznego stołu. Kiedyś, standardowo robiło się bigos. My z kapusty robimy tartę na lekkim drożdżowym cieście, podobnym do ciasta na pizzę ( sprawdźcie przepis ), a mięso zawijamy w tortille – robiąc enchiladas. W tym roku spożytkowaliśmy w ten sposób świąteczną pieczeń z dzika, którą zrobił teść. Nadzienie
Niedzielny kucharzWilgotna i bardzo smaczna babeczka dla wielbicieli kawy ;) Składniki na foremkę z kominkiem lub bez: 4 całe jajka 1 i 1/2 szkl mąki pszennej 3/4 szkl
Gotowanie...to proste !Pyszne ciasteczka które z wyglądu przypominają te z kaszą manną, a w smaku już nie za bardzo ;) Jeśli chcecie się dowiedzieć jak smakują, musicie koniecznie je
Gotowanie...to proste !Dziś obchodzimy dzień frytek. Te smukłe i opalone ziemniaczki są chyba najbardziej pożądanym dodatkiem do potraw pieczonych i smażonych. Frytki swoją historię rozpoczęły w Belgii i
PysiaGotuje.plOto i on - zwycięski przepis w mojej pierwszej akcji kulinarnej Tydzień z KIWI z durszlakiem, który wygrała Asia z Grunt to przepis! . Sama już zrobiłam te
Anioszek w kuchnihttps://www.facebook.com/Di.gotuje http://digotuje.blogspot.com Przepis autorski (mój). Były już kuleczki kokosowe z wafelkami ( klik ), z herbatnikami ( klik ), tak więc teraz postanowiłam wykorzystać resztę
Di gotujeTe kluski przypominają z wyglądu ziemniaczane , ale nimi nie są :D Dla tych, którzy lubią się zdrowo odżywiać na pewno będą smaczne. Składniki : 7 łyżek
Proste PotrawyNie wyobrażam sobie Świąt Wielkanocnych bez drożdżowej baby, sernika i strojnych mazurków. Staram się je zawsze ładnie udekorować (z różnym skutkiem), a jak
Rozpustne gotowanieChrupiąca panierka z soczystym mięsem rybnym w środku. Alternatywa, dla tradycyjnej ryby w bułce. Podajemy ją z ulubionymi surówkami i ziemniakami w dowolnej postaci (od frytek
Słodka Strona