Pizza z serowymi brzegami 202posypać startym serem, ułożyć pieczarki, parówkę, salami i posypać z wierzchu oliwkami. Piec w 200'C około 15 minut. SOS CZOSNKOWY (mój ulubiony): DO miseczki przełożyć jogurt, przecisnąć przez praskę czosnek, dodać do jogurtu. Koperek posiekać drobniutko, dodać do sosu. Przyprawić, zamieszać. Można dodać koperek świeży (najlepszy), mrożony lub suszony
Cakes By Kejt
Sajgonki z kurczakiem, warzywami i trzema sosami 492krótko, mięso w żadnym wypadku nie może zostać surowe! Przekładamy do miski. Znowu porcja oleju i podsmażamy kapustę z marchewką i grzybami, aż zmiękną. Dodajemy do nich przeciśnięty przez praskę czosnek, starty imbir i jeszcze chwilkę smażymy, do czasu aż czosnek straci swój mocny zapach. Całość dodajemy do kurczaka, mieszamy razem z makaronem i studzimy. Do wystudzonego farszu wbijamy jajko
Karo in the Kitchen
Burgery z kaczki 227myślę, że upieczone na grillu będą jeszcze lepsze. składniki 500 g - 2x kacza pierś 1 łyżeczka startego świeżego imbiru garść kolendry 2-3 ząbki czosnku - przeciśnięty przez praskę 2 łyżeczki sosu hoisin 1/2 łyżeczki płatków paprykowych sól, pieprz cytrynowy przygotowanie kacze piersi umyć i osuszyć. Oddzielić skórę , odłożyć na bok. Mięso zmielić w maszynce używając sitka o większych oczkach
Stare Gary
Przecier pomidorowy z bazylią i czosnkiem 223pomidory przełożyć do garnka dodać gałązki tymianku gotować do całkowitego odparowania wody czasami przemieszać uważać aby się nie przypaliło 2. • Gdy woda z pomidorów odparuje wciskamy przez praskę czosnek i wsypujemy bazylię sól pieprz do smaku Wszystko razem zmiksować blenderem przełożyć do suchych słoiczków pasteryzować 30 min od zagotowania wody
W królestwie smaków Beaty
Sok pomidorowy z czosnkiem bazylią i chili 235łyżki bazylii • sól • pieprz •1- 2 papryczki chili Sposób przygotowania 1. • sok przelewam przez sito aby oddzielić pestki • Czysty sok przelewam do garnka zagotuję • Dodaję przeciśnięty przez praskę czosnek bazylię i posiekaną papryczkę chili • Parzę wszystko razem na małym ogniu nie gotować około 10 minut • Doprawić solą i pieprzem wg smaku • Drugi
W królestwie smaków Beaty
Farszynki czyli warmińsko – mazurskie ziemniaczane kotlety 338Olej Wykonanie: Drobno pokrojoną cebulę zarumieniamy na maśle. Mięso i 2 jajka ugotowane na twardo przepuszczamy przez maszynkę, dodajemy zarumienioną cebulę, przyprawiamy solą i pieprzem. Mieszamy. Ziemniaki przepuszczamy przez praskę bądź maszynkę, wbijamy 2 jajka, wsypujemy mąkę ziemniaczaną oraz sól do smaku. Rolujemy wałek, który kroimy na kawałki. Na każdy kawałek nakładamy farsz, zawijamy i formujemy kotlety. Smażymy na rozgrzanym
Smaki Ewy
sałatka brokułowa 434ostygnięcia pomidory myjemy, osuszamy i kroimy w kostkę, czerwoną cebulę obieramy, myjemy i kroimy w talarki jogurt naturalny mieszamy z dwiema łyżkami majonezu, z czosnkiem wcześniej przeciśniętym przez praskę słonecznik prażymy na patelni ok 4 minuty, aż będzie miał złocisty kolor ser feta kroimy w kosteczkę w półmisku układamy brokuły, posypujemy kukurydzą, cebulą, pomidorami, serem feta, solimy i pieprzymy
zobacz ich smak
Piersi kurczaka nadziewane kurkami i mozzarellą / Chicken breasts stuffed with chanterelles and mozzarella 406porcje) Składniki: 4 piersi z kurczaka, najlepiej ze skórą 500 g kurek, oczyszczonych i pokrojonych na mniejsze kawałki 2 cebule, pokrojone w kostkę 3 ząbki czosnku, przeciśnięte przez praskę 100 g mozzarelli, startej 1 łyżeczka musztardy Dijon 3 łyżki masła 1 szczypta gałki muszkatołowej 2 łyżki posiekanego koperku sok z 1/2 cytryny oliwa lub olej roślinny 3/4 szklanki bulionu drobiowego
karmelowy
Chłodnik ogórkowy 212Wykonanie: Ogórki ścieramy na tarce na grubych oczkach. Solimy i zostawiamy na sitku aby odciekły z wody. Rzodkiewkę również ścieramy na grubych oczkach. Koperek drobno siekamy, czosnek przeciskamy przez praskę. Jak ogórki odciekną wszystkie składniki mieszamy ze sobą. Dodajemy jogurt i kefir. Doprawiamy, solą, pieprzem i cukrem. Chłodnik odstawiamy do lodówki aby się schłodził. Smacznego
Passion of Cooking
Jak zrobić sos tzatziki (klasyczny)? 554odstaw na 10 minut. Następnie bardzo dokładnie odciśnij go z wydzielonego soku. Miąższ ogórka umieść z powrotem w misce. 2. Do ogórka dodaj jogurt typu greckiego, przeciśnięty przez praskę czosnek, ocet lub sok z cytryny jeżeli używasz, odrobinę oliwy oraz posiekane świeże zioła. 3. Wszystko dobrze wymieszaj, dopraw do smaku solą. Wstaw do lodówki na 30 minut, aby smaki się
Chilli Czosnek i Oliwa
Grillowane krewetki 172dużych krewetek sól morska Przygotowanie Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Oliwę mieszamy z sokiem z cytryny i kilkoma łyżkami gorącej wody. Dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek ,oregano ,posiekaną natkę ,mieszamy. Krewetki przekładamy do miski ,skrapiamy oliwą i solimy. Nadziewamy po kilka sztuk na patyczki do szaszłyków. Następnie grillujemy je przez kilka minut (najlepiej na tackach aluminiowych ,żeby
R'n'G Kitchen
55. Tarta z groszkiem i awokado na spodzie z kaszy jaglanej 300kaszy jaglanej lub 2 woreczki - 1 cebula - 2 jajka - 2 łyżki parmezanu - 1 ząbek czosnku Cebulę obieramy i kroimy w kostkę, smażymy w garnuszku do zeszklenia. Dorzucamy przeciśnięty przez praskę czosnek i kaszę, prażymy przez chwilę ciągle mieszając (aż poczujemy zapach jakby orzechowy). Zalewamy wodą na wysokość 1cm ponad kaszę. Gotujemy pod przykryciem do całkowitego wchłonięcia wody, studzimy. Dodajemy jajka
Be Fit Be Strong
pieczywo czosnkowe 267oregano lun natki pietruszki 50 g masła pieprz wykonanie: Bagietki kroimy na kromki, starając się zachować kolejność, aby ich nie pomieszać. W miseczce mieszamy miękkie masło z przeciśnięty przez praskę czosnkiem oraz świeżymi, drobno posiekanymi ziołami, doprawiamy pieprzem. Każdą kromkę smarujemy masłem ziołowymi układamy z nich ponownie bagietki. Każdą bagietkę dokładnie zawijamy w folię aluminiową i wkładamy do nagrzanego piekarnika
Domowy Smak Jedzenia
Chłodnik koperkowo-czosnkowy na zsiadłym mleku z orzeszkami pistacjowymi 261zsiadłego mleka 300 ml bulionu warzywnego, ostudzonego 1/2 świeżego ogórka 3 szt. rzodkiewki 1 garść orzeszków pistacjowych 1/2 pęczka świeżego koperku 3 ząbki czosnku Do zimnego bulionu wyciskamy przez praskę ząbki czosnku Ogórek obieramy, myjemy i kroimy w drobną kostkę Rzodkiewkę myjemy i również kroimy w drobna kostkę Koperek drobno siekamy Warzywa przekładamy do bulionu i mieszamy Zsiadłe mleko przelewamy
www.szczesliwakuchnia.blogspot.com
3 sosy do grilla w paprykowych miseczkach 222mnie z czosnkiem) 15 kropli tabasco lub 1 łyżka sosu sweet chilli SOS CZOSNKOWY: 1/2 szkl Majonezu Kieleckiego 1/2 szkl jogurtu naturalnego 5-6 ząbków czosnku przepuszczonych przez praskę sól, pieprz, ostra papryka SOS CURRY: 1/2 szkl jogurtu naturalnego 2 łyżki Majonezu Kieleckiego 2 łyżki Musztardy Kieleckiej 1 łyżeczka curry
Kto ugości moich gości?