Nie każdy lubi ostre potrawy. Jednak sos słodko – ostry to idealny dodatek do nachosów, pizzy, albo grillowanego mięsa. Bardzo często sos ten można również
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Podobny przepis na danie obiadowe przedstawił kiedyś Michel Moran w swoim programie. Ja trochę odjęłam, trochę dodałam i moje danie smakowało wyśmienicie, polecam wszystkim spróbować tego
Moje Małe CzarowanieRolada drobiowa parzona w garnku Do przygotowania tego przepisu wykorzystałam pół piersi z indyka, ale można w ten sam sposób przygotować również pierś z kurczaka. Rolada
zielonacukinkapotraw. Jest zdrowy i pyszny, w przeciwieństwie do sosów ze sklepu nie zawiera sztucznych składników, a do tego jest dużo tańszy! Kupując gotowy sos ze słoika przepłacacie! Składniki: Porcja domowego sosu pomidorowego lub 400 ml passaty pomidorowej 2 papryki żółte 2 papryki czerwone Grzanki 2 ciabatki 5 cm pora Kawałek sera pleśniowego Jabłko Zobacz menu na tydzień – kurczak
Niedzielny kucharzDziś zerwałam niewielką porcję jarmużu, który zimował w ogródku. Nie bardzo wiedziałam co z niego przygotować. Najpierw myślałam o zupie, później o naleśnikach
Rozpustne gotowaniekurczaka i pora. Zalać bulionem do równości, przykryć, zmniejszyć ogień do minimum. Co jakiś czas przemieszać. gdy kasza wciągnie płyn, wlać chochlę bulionu. Powtarzać czynność do uzyskania pożądanej miękkości pęczaku. Na koniec dodać łyżkę masła i pieprz. Wyłączyć ogień, przykryć i odstawić na około 5-10 minut. Podawać posypane odłożoną częścią pora w towarzystwie ulubionej surówki. Zdjęcia potraw
kawawszklancekurczaka(około 40-50 dag.) 2 jajka nać pietruszki drobno pokrojonej (lub pora, pieczarki, papryka wg. uznania) 10 dag. sera żółtego 3 łyżki mąki ziemniaczanej sól, pieprz, vegeta WYKONANIE: Filet pokroić w drobną kostkę, ser zetrzeć na najmniejszych oczkach tarki wszystkie składniki wymieszać, smażyć na rozgrzanym tłuszczu. SMACZNEGO! Jeśli wypróbowaliście mój przepis, może wprowadziliście modyfikacje dzięki czemu potrawa nabrała jeszcze
Kuchnia BeatyW oczekiwaniu na pyszny obiad świąteczny proponuję BABECZKI Z FARSZEM , pyszna i łatwa przekąska przed obiadem. Oczywiście farsz do babeczek to kwestia gustu. Ja przygotowuję zawsze
Kuchnia BeatyBułki pita. Domowy kebab w bułce... Chrupiące i puszyste, domowej roboty pity. Wypełnione chrupiącymi warzywami i złocistym kurczakiem. Polane kremowym, czosnkowym sosem. Kto ma ochotę spróbować
Gospodyni Miejskakurczaka przekładamy do większego garnka, Następnie dodajemy bataty, pomidory z puszki oraz trawę cytrynową. Dusimy przez około 10 minut. W tym czasie gotujemy ryż według instrukcji na opakowaniu. Dolewamy mleko kokosowe oraz dodajemy przyprawę curry i pastę curry. Ilość pasty curry zależy od ostrości jaką chcecie uzyskać, im więcej tym danie bardziej ostre. Jeśli wolicie aby wasza potrawa była łagodna
Mania Gotowaniaoddzielnie i dopiero później łączone ze smażonym ryżem i druga metoda „pozłacane srebro”: tu wbijamy jajko do smażącego się ryżu i mieszamy. Skandal z Guinessem Smażony ryż jest najpopularniejszą potrawą Jingsu i w 2015 r. na 2500-lecie założenia miasta lokalni kucharze postanowili pobić rekord GuinessA i ugotować największą porcję ryżu na świecie. 300 kucharzy ugotowało 4192 kg ryżu. Wcześniejszy(...)można. Jeśli macie gotowany ryż zrobicie danie w 10 minut. Jeśli nie, po pół godzinie będzie gotowe. Przepis pochodzi z bloga FitmenCook . Składniki: 1 duża pojedyncza pierś z kurczaka lub dwie małe, albo 2 polędwiczki z indyka 200 g ryżu (około szklanka) 150 g mrożonego groszku (około szklanka) 2 jajka 1 łyżka oleju Garść posiekanej kolendry Sezam do posypania (opcjonalnie
Niedzielny kucharzupieczeniu nie będzie twarde i łykowate. Para nie ucieka, a wraz z nią nie uciekają witaminy i minerały. Nie ma potrzeby dolewania płynów podczas duszenia, dzięki czemu smak potraw jest bardziej wyrazisty i zdrowszy. WNIOSEK: Byłam i jestem pod ogromnym wrażeniem smaku pieczonych ot na przykład zwykłych udek z ziemniakami. Dopiero w żeliwie pozwoliłam sobie na luksus nie podlewania(...)przypaliło się do dna naczynia. Dzięki temu smak za każdym razem wychodzi taki.... skondensowany, że zwykłe ziemniaki smakowały tak wyraziście i nieziemsko, że aż głupio się tak zachwycać . Kurczak pieczony w całości był mega soczysty i delikatny a piekłam go pod przykryciem, bo chciałam uzyskać delikatne mięso bez przypieczonej skórki, w efekcie wyszedł tak jakbym go gotowała
Blondynka GotujeJeżeli dość długo śledzicie mojego bloga to wiecie, że przede wszystkim w kuchni stawiam na sezonowość. Jesienią nie może być inaczej. Zanim moja kuchnia i potrawy staną się "dyniowe", wcześniej wykorzystam grzyby na multum sposobów. Są uniwersalne, smaczne i sycące. Z makaronem i ciemnym sosem #lowicz smakują wyśmienicie. Koniecznie spróbujcie takiej wersji podania grzybów! Składniki (na 2 porcje(...)gram dowolnego makaronu (ja użyłam płatów lasagne) 500 gram grzybów ząbek czosnku 1/2 czerwonej cebuli 2 łyżki masła sól, pieprz, majeranek 300 gram piersi kurczaka marynata do kurczaka: papryka wędzona, sól, pieprz, majeranek natka pietruszki 1 słoik sosu ciemnego uniwersalnego Łowicz odrobina sera feta 1 mała cukinia Pierś kurczaka marynuję
Mango Papajaścianki z naturalnej wypalanej gliny pełne są porów, które po zanurzeniu garnka w wodzie wchłaniają wilgoć, a następnie stopniowo ją oddają podczas obróbki termicznej. Gotowane z wykorzystaniem tego zjawiska potrawy nie wysychają, zyskują nieprawdopodobną soczystość i są bardzo esencjonalne. Wady garnka rzymskiego? Dla niektórych pewnie fakt, że to naczynie to zdecydowanie długie gotowanie, w dodatku wymagające pewnego nakładu(...)troski i rytuałów. Trzeba jednak przyznać, że efekt całkowicie rekompensuje czas poświęcony na moczenie garnka, rozgrzewanie go i samo gotowanie. „Slow food” jak zwykle procentuje! SKŁADNIKI: 4 udka z kurczaka, przecięte na połowy 2 średnie ziemniaki 2 średnie marchewki kawałek selera 2 średnie pietruszki 2 średnie szalotki 1 czerwona cebula 2 ząbki czosnku 1-2 łyzki oliwy
Kuchnia Beatypotraw jakie udało mi się zrobić z tym produktem był makaron z sardynkami . Był przepyszny i aromatyczny. Ja jednak osobiście uwielbiam jak makaron w czymś pływa- może to być sos, może być też przecier pomidorowy . Takie właśnie jest to danie. Makaron z bakłażanem i pysznym pomidorowym sosem. Przepyszne. Polecam Składniki: 50 dag przecieru pomidorowego 1 podwójny filet z kurczaka
Pobite gary Barbary