polewa czekoladowa - 8716 przepisów (strona:71/582)

ciasto weselna dama 384

miksujemy do uzyskania kremowej masy. dodatkowo: herbatniki szkolne spirytus polewa czekoladowa wykonanie placka: Na zimny biszkopt rozsmarowujemy masę budyniową. Na wierzchu układamy namoczone w alkoholu herbatniki. Całość polewamy polewą czekoladową

Domowy Smak Jedzenia
Ciasto czekoladowe z cukinią 202

soli łyżeczka cukru waniliowego 60 g kakao 115 g miękkiego masła pół szklanki oleju 250 g cukru 2 duże jajka pół szklanki jogurtu naturalnego pół posiekanej gorzkiej czekolady Składniki polewy czekoladowej: 100 g gorzkiej czekolady 40 g masła Wykonanie: Cukinię obieramy, ścieramy na dużych oczkach i po około 30 minutach odciskamy z soku. Dopiero tak przygotowaną cukinię ważymy. W czasie(...)średniej wielkości blachę. Moja ma wymiary 24 x 40 cm. Pieczemy 50 minut w 160 stopniach (piekarnik z termoobiegiem). Musimy uzyskać efekt tzw. suchego patyczka. Gdy ciasto ostygnie, wykonujemy polewę czekoladową. Na patelnię wkładamy masło oraz czekoladę i lekko razem podgrzewamy, co jakiś czas mieszając. Całość podgrzewamy do momentu rozpuszczenia się czekolady i uzyskania jednolitej masy. Polewę rozsmarowujemy na cieście

Smak mojego domu
Jogurtowa babka czekoladowa z polewa czekoladową 103

cukru do wypieków, 3 jajka, 1 1/2 szklanki kremowego jogurtu greckiego, 3 szklanki mąki pszennej, 1 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia, 2 łyżeczki sody oczyszczonej, 3/4 szklanki kakao. Polewa czekoladowa: 50 ml mleka, 50 g czekolady (70% kakao), 1 łyżka cukru, 1 łyżka masła. Przygotowanie:   Ciasto: Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej. Mąkę, kakao, sodę, proszek przesiać(...)później zwiększyć temp do 180ºC i piec jeszcze 15-20 minut do tzw. suchego patyczka. Wyjąć z piekarnika, lekko przestudzić w foremce, następnie wyjąć i studzić na kratce. Polewa czekoladowa: Do gotującego się mleka wrzucić połamaną na małe kawałki czekoladę, cukier i masło. Delikatnie mieszać do powstania błyszczącej, gładkiej polewy. Posmarować ciasto czekoladą (ja czekoladę nakładałam sylikonowym pędzlem). Powyższy

Państwo Wojtczuk gotują
Ciasto czekoladowe Patrycji 133

jajka polewa czekoladowa Przygotowanie Masło rozpuścić, dodać pokrszoną czekoladę, roztopić na wolnym ogniu i lekko przestudzić. Jajka utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym, dodać masę czekoladową i dalej miksować aż składniki się połączą. Dodać mąkę z proszkiem do pieczenia i dobrze wymieszać. Piec 40 min. w temperaturze 180 stopni. Polać ulubioną polewą czekoladową ( ja robię

Kulinarne Inspiracje
Piernik z kremem śmietankowym 358

woda gotowana -1 szkl mąka -3 szkl olej -1 szkl esencja z herbaty- 2 saszetki tłuszcz do formy KREM ŚMIETANKOWY śmietana 30% - 400 ml bita śmietana - 2 opak POLEWA CZEKOLADOWA jajko - 1 szt kakao -3 łyżki cukier - 3 łyżki margaryna -0,5 kost PRZYGOTOWANIE: CIASTO Białka oddzielić od żółtek Żółtka utrzeć, dodając olej, miód, dwie szklanki mąki wymieszanej(...)stop Upieczony i ostudzony piernik, przekroić na 3 części. KREM ŚMIETANKOWY Dobrze schłodzoną kremówkę, ubić na sztywno. Następnie wsypać dwie bite śmietany, ubijać jeszcze z 5 minut  POLEWA CZEKOLADOWA Margarynę rozpuścić w garnuszku Do miski wybić jajko, dodać kakao i cukier, utrzeć. Następnie wlewać stopniowo gorącą margarynę, ucierać aż polewa zgęstnieje. PRZEŁOŻENIE CIASTA ciasto krem śmietankowy ciasto

Kuchnia Danusi
Ciasto ekstremalnie czekoladowe z wiśniami bezgluteno 251

wiśniami bezglutenowe Składniki: 6 jajek 160 g drobnego cukru trzcinowego 200 g gorzkiej czekolady 70 g zmielonych migdałów 700 ml kompotu z wiśni 1 łyżka mąki ziemniaczanej Polewa czekoladowa: 50 ml śmietany kremówki 60 g gorzkiej czekolady Przygotowanie: Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej. Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej, następnie lekko studzimy.   Wiśnie odsączamy z kompotu(...)podgrzewamy w rondelku, prawie do wrzenia, zdejmujemy z palnika i dodajemy posiekaną czekoladę, mieszamy do momentu roztopienia się czekolady. Wkładamy do lodówki na około 20 minut. Gotowe ciasto polewamy polewą czekoladową

Mania Gotowania
Babka kawowa 150

mąki pszennej 200 g rozpuszczonego masła 5 jajek 220 g cukru 3 łyżki ciemnego kakao 1 łyżka kawy rozpuszczalnej 1 i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia Polewa czekoladowa 100 g gorzkiej czekolady 3 łyżki śmietanki 30% Instrukcje Do rondelka wrzucamy masło i podgrzewamy do momentu, aż masło się rozpuści. Odstawiamy na bok do wystudzenia. Mąkę mieszamy z proszkiem(...)przekładamy do formy i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180'C. Pieczemy około 45 minut lub do tak zwanego suchego patyczka. Wyjmujemy z piekarnika i odstawiamy do wystudzenia. Polewa czekoladowa Do rondelka wlewamy śmietankę, dodajemy połamaną czekoladę. Cały czas mieszając podgrzewamy do momentu, aż czekolada się rozpuści i powstania gładka polewa. Babkę wyjmujemy z foremki i polewamy przygotowaną

Wędrówki po kuchni
Mazurek 158

dałam około 30 g). Mieszamy i nakładamy na pierwszy spód. Pierwszy spód przykrywamy drugim i nakrapiamy ponczem. Brzegi ciasta smarujemy kremem (wierzch można zostawić pusty – tutaj będzie polewa czekoladowa). Ja przełożyłam sobie krem do szprycy, żeby łatwiej nałożyć krem na wszystkie brzegi. Kiedy ciasto jest już pokryte kremem(...)przekładamy je na tacę i obsypujemy brzegi kokosem (można też go nie przekładać, ale wtedy kokos będzie na całym stole ;) ). Odstawiamy ciasto do schłodzenia. W tym czasie przygotowujemy ganache (polewę) czekoladowy. Śmietanę kremówkę zagotowujemy i zalewamy nią pokrojoną czekoladę, dodajemy miękkie masło i mieszamy. Do dekoracji przygotowałam sobie z papieru do pieczenia szablon zajączka. Na wierzch ciasta nakładamy polewę

Ciastkozercy
Co jeszcze kryje pudełko? II rozdział 206

niej formować małe trufelki (ja trzymałam kilka godzin).  Masę nabierać łyżeczką, do środka kłaść 1/2 łyżeczki kajmaku, zlepić i nadać kształt trufla.  Gotowe trufelki zanurzać w polewie czekoladowej. Przygotowałam ją z gorzkiej czekolady rozpuszczonej wraz ze śmietaną w kąpieli wodnej. Można udekorować krokantem.  /przepis inspirowany truflami z tej strony / ROLADA Z PIERNIKA 350 g mąki(...)Waszych upodobań smakowych. Wymieszać i schładzać w lodówce, aż masa stwardnieje na tyle, że można z niej formować małe trufelki (ja trzymałam kilka godzin). Gotowe trufelki zanurzać w polewie czekoladowej. Przygotowałam ją z gorzkiej czekolady rozpuszczonej wraz ze śmietaną w kąpieli wodnej. Udekorować kilkoma kryształkami soli morskiej. /przepis inspirowany truflami z tej strony / KOCIE OCZKA 125 g masła

KUCHARNIA
Królewiec 147

łyżeczka mąki ziemniaczanej Krem budyniowy: 0,5 l mleka 200 g masła 0,5 szkl cukru 1 łyżeczka cukru waniliowego 2 łyżki mąki ziemniaczanej 1 łyżka mąki pszennej Polewa czekoladowa: 100 g margaryny 50 g kakao 120 g cukru pudru 2 łyżki mleka Przygotowanie: 1. Przygotować ciasto miodowe. Wszystkie składniki posiekać nożem, zagnieść gładkie ciasto. Podzielić na dwie równe(...)wymieszać. 4. Do formy włożyć jedno ciasto miodowe. Na to wylać połowę gorącej masy budyniowej. Na masę położyć biszkopt i wylać resztę masy. Położyć drugie ciasto miodowe. 5. Przygotować polewę czekoladową. Margarynę roztopić. Do roztopionego tłuszczu dodać kakao, cukier puder i mleko. Dobrze wymieszać i nie gotować. 6. Polać ciasto polewą i udekorować wg uznania

Motylkowa Kuchnia
Ciasto Królewiec 453

cukier puder. Wszystko razem miksujemy. Dodajemy  śmietan-fix i miksujemy, aż do uzyskania gęstej masy śmietanowej.  Do ostudzonego budyniu dodajemy masę śmietanowa i miksujemy.  Polewa czekoladowa: Do garnka wkładamy wszystkie składniki. Podgrzewamy na małym ogniu do rozpuszczenia składników. Gdy masa zacznie się gotować, polewę zdejmujemy z palnika i mieszamy do rozpuszczenia składników. Wykończenie ciasta: Jedną część(...)budyniowej. Na to układamy biszkopt. Możemy go posmarował dżemem jak chcemy złagodzić słodycz. Na  wierzch biszkoptu wykładamy resztę masy budyniowej i przykrywam drugim plackiem miodowym. Wierzch ciasta oblewamy polewą czekoladową. Posypujemy wiórkami kokosowymi. Ciasto schładzamy w lodówce. SMACZNEGO Czekam na Państwa opinie i cenne rady. Jeśli zostawicie tutaj swój ślad, łatwiej mi będzie trafić

W kuchennym oknie Ewy
Tort Ferrero Rocher z Nutellą Bez Pieczenia 878

herbatników 120g masła – roztopionego i przestudzonego 1 łyżka kakao Krem: 12 czekoladek ferrero rocher 300g nutelli 400ml schłodzonej śmietanki kremówki 36% 17g żelatyny 100ml zimnej wody 250ml mleka Polewa czekoladowa: 100g gorzkiej czekolady 50g mlecznej czekolady 100ml śmietanki kremówki 36% 30g miękkiego masła (w temperaturze pokojowej) Dodatkowo: 150ml schłodzonej śmietanki kremówki 36% 2 łyżeczki cukru pudru czekoladki ferrero rocher(...)pokrojone czekoladki, wymieszać. 8. Krem wylać na przygotowany spód w blaszce, wyrównać ( patrz FILM ). Stuknąć delikatnie tortownicą o blat i ciasto wstawić do lodówki na około 3 godziny. Polewa czekoladowa: 9. Do miski dodać połamaną czekoladę gorzką i mleczną. Śmietankę zagotować, zdjąć z ognia i zalać nią czekoladę, mieszać, aż czekolada się roztopi. Do roztopionej czekolady dodać masło

Mała Cukierenka
Proste Ciasto Karmelowe z Czekoladą a’la Twix 396

kokosowych 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia Masa karmelowa: około 400g słodkiego, skondensowanego mleka (użyłam z puszki) 15g masła – 1 łyżka masła 2 łyżki miodu (użyłam naturalnego) Polewa czekoladowa: 120g śmietanki kremówki 36% 70g gorzkiej czekolady (użyłam czekolady o zawartości masy kakaowej 70%) 50g mlecznej czekolady pokrojony batonik twix do posypania Spód: 1. Do miski wsypać mąkę dodać(...)dołu półce piekarnika. Należy ciasto, od czasu do czasu, sprawdzać, aby masy karmelowej nie przypalić, dosyć szybko się piecze. Ciasto po wyjęciu z piekarnika odstawić do całkowitego ostygnięcia. Polewa czekoladowa: 4. Obie czekolady połamać i przełożyć do miseczki. Śmietankę zagotować i gorącą śmietanką zalać czekoladę, mieszać, aż czekolada się roztopi. Gotową polewę wylać na ciasto w blaszce i wyrównać

Mała Cukierenka
Ciasto czekoladowe bez jajek 226

wilgotne, pięknie pachnie kakao i śliwkami. Uwielbiam jego zapach świeżo wyjętego z piekarnika Pachnie delikatnie cynamonem, w smaku czuć dodane rodzynki. Jest pyszne i już! Takie ciasto można polać polewą czekoladową co dodatkowo wzbogaci jego smak, posypać wiórkami kokosowymi lub tartymi orzechami, nawet skórką kandyzowaną. Ciasto jest na jedną keksówkę. Ciasto czekoladowe z rodzynkami i powidłami śliwkowymi. Z lekką nutą(...)cynamonu. Szybkie, proste w przygotowaniu ciasto i pyszne! Idealne do kawy, na szybko, można polać polewą czekoladową. Inne moje wersje tego ciasta: dodaję wiórki kokosowe, dodaję inny owocowy dżem, konfiturę, dodaję świeże posiekane owoce, np. banany, śliwki, jabłka, maliny, wtedy można nie dodawać kakao, dodaję mak, dodaję sok z cytryny i skórkę z dwóch cytryn, powstaje ciasto cytrynowe, rezygnuje wtedy

Zasmakuj Kuchni

Proponowane wyszukiwania