cukierków np. trufli pokrojonych na drobno szczypta soli masa z malinami: 250 g mascarpone 100 ml śmietany 30-36 % 2-3 łyżki cukru pudru około 200 g malin polewa czekoladowa: około 25 g masła 4-5 łyżeczek cukru 3 łyżeczki kakao 1 łyżka zimnego mleka dodatkowo: płatki białej czekolady do dekoracji kilka malin Biszkopt 1. Białka ubijamy ze szczyptą(...)masy. Polewa czekoladowa 5. Wszystkie składniki umieszczamy w garnuszku i zagotowujemy. Gotujemy do zgęstnienia następnie odstawiamy do lekkiego przestudzenia. Złożenie rolady 6. Roladę rozwijamy i smarujemy masą mascarpone, następnie w dwóch pasach i odstępach wykładamy maliny i zawijamy ciasno roladę. Następnie polewamy czekoladą, na środku robimy pasek z białej czekolady i chowamy do lodówki aby polewa stężała
Gotowanie...to proste !poeksperymentować i tak oto powstała babka czekoladowo-rumowa. Z alkoholowym posmakiem i kawałkami czekolady. Pyszna. Polecam :) P.S. Jeszcze lepiej będzie smakować, jak polejecie ją polewą czekoladową:) Składniki: 1 i 1/3 szklanki mąki 1 budyń czekoladowy 4 jajka 1 szklanka cukru 1 kostka margaryny 3/4 tabliczki czekolady deserowej 2 łyżki kakao 1/4 szklanki rumu 2 łyżeczki proszku do pieczenia Czekoladę(...)kominkiem wysmarowanej tłuszczem i wysypanej mąką. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i pieczemy około godziny aż do suchego patyczka. Gotową babkę posypujemy cukrem pudrem lub polewamy polewą czekoladową
My simple kitchensody oczyszczonej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka cynamonu 1/2 szklanki kakao niesłodzonego Składniki mokre: 2/3 szklanki musu jabłkowego bez cukru 1 jajko 1 szklanka startej marchewki Polewa czekoladowa: 1 łyżka wrzącej wody 1 łyżka ksylitolu 30 g oleju kokosowego nierafinowanego - powinien pachnieć kokosem 1 łyżka kakao niesłodzonego 1. W misce wymieszaj przesiane przez sito suche składniki(...)minut w 180 stopniach. 4. Pod koniec pieczenia zacznij przygotowywać polewę czekoladową. W kąpieli wodnej rozpuść ksylitol w łyżce wody. 5. Dodaj olej kokosowy, a gdy się rozpuści zdejmij z ognia, dodaj przesiane przez sito kakao i energicznie mieszaj do uzyskania gładkiej masy. 6. Gdy polewa lekko przestygnie, posmaruj nią ciasto. Udekoruj np. mieszanką ulubionych orzechów
Powiedz dietom nielodówki, najlepiej na całą noc. Przełóż krem czekoladowy do misy miksera i ubij do uzyskania gęstego kremu, dodaj pokruszoną chałwę i krem czekoladowy, wymieszaj do połączenia. Składniki na krem czekoladowy: • 200 g mlecznej czekolady • 330 ml śmietany kremówki(...) czekoladowa Wykonanie: Ciasta i krem czekoladowo-chałwowy przygotuj dzień wcześniej. Oba ciasta przetnij na pół (możesz nasączyć). Na dno tortownicy włóż krążek ciast czekoladowego, wyłóż masę czekoladowo-chałwową, przykryj jasnym blatem, wyłóż frużelinę, przykryj kolejnym jasnym blatem, wyłóż krem czekoladowy i przykryj ostatnim ciemnym blatem, odstaw do lodówki. Wierzch i boki przyozdobiłam ubitą śmietana kremówką i polałam polewą czekoladową
Kulinarna (nie)codziennośćlodówki, najlepiej na całą noc. Przełóż krem czekoladowy do misy miksera i ubij do uzyskania gęstego kremu, dodaj pokruszoną chałwę i krem czekoladowy, wymieszaj do połączenia. Składniki na krem czekoladowy: • 200 g mlecznej czekolady • 330 ml śmietany kremówki(...) czekoladowa Wykonanie: Ciasta i krem czekoladowo-chałwowy przygotuj dzień wcześniej. Oba ciasta przetnij na pół (możesz nasączyć). Na dno tortownicy włóż krążek ciast czekoladowego, wyłóż masę czekoladowo-chałwową, przykryj jasnym blatem, wyłóż frużelinę, przykryj kolejnym jasnym blatem, wyłóż krem czekoladowy i przykryj ostatnim ciemnym blatem, odstaw do lodówki. Wierzch i boki przyozdobiłam ubitą śmietana kremówką i polałam polewą czekoladową
Kulinarna (nie)codziennośćwaniliowego 1,5 szklanki mleka 200 g masła IV warstwa: 200 g okrągłych biszkoptów pół szklanki alkoholu - u mnie likier amaretto (może być sok pomarańczowy w wersji bezalkoholowej) Polewa czekoladowa: 150 ml śmietany (użyłam 30% do ubijania) 100 g czekolady mlecznej 50 g czekolady gorzkiej Przygotowanie: I warstwa: Białka oddzielić od żółtek i ubić na sztywną pianę. Pod koniec(...)przerywając ucierania) dodawać po łyżce zimnego budyniu. Rozsmarować krem równą warstwą na drugim krążku i po bokach. IV warstwa: Biszkopty moczyć w alkoholu i układać na kremie. Polewa czekoladowa: Czekoladę połamać i wrzucić do metalowej miseczki, zalać śmietaną. W kąpieli wodnej podgrzać czekoladę i śmietanę, mieszając od czasu do czasu, aż wszystko się rozpuści i powstanie gładka masa. Pozostawić
Domowa Cookierenka AgiSernik z dodatkiem pasty tahini i fantastyczną polewą czekoladową - sprawdzi się idealnie na każdą okazję :) Składniki na tortownicę o średnicy 22 cm. Składniki na masę serową: 600 g sera trzykrotnie mielonego (np. z Lidla) 100 g pasty tahini 1/2 szklanki brązowego cukru 3 jajka 3 łyżki mąki pszennej 1/2 łyżki mąki ziemniaczanej Składniki na spód: 150 g ciastek zbożowych(...)czasie wyłączamy piekarnik i otwieramy jego drzwiczki. Sernik w otwartym piekarniku pozostawiamy jeszcze przez 15 minut, następnie wyciągamy go i pozostawiamy do w tortownicy całkowitego wystygnięcia. Przepis na polewę czekoladową: Czekoladę kruszymy na mniejsze kawałki i umieszczamy w misce razem z pokrojonym masłem i cukrem pudrem. Całość rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Polewę należy nakładać, gdy lekko ostygnie
Emcia PichciŁatwa w przygotowaniu babka drożdżowa z polewą czekoladową to pyszny wypiek który idealnie wpasuje się w porę Wielkanocną. Babkę możemy zrobić w wersji z rodzynkami lub bez, w zależności od upodobań :). Polewę czekoladową możemy śmiało zamienić na lukier lub po prostu oprószyć cukrem pudrem. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki na babkę: 3 szklaki mąki pszennej 4 żółtka 100 gram margaryny
Blog kulinarny S9.PLlata w wersji niskowęglowodanowej, czyli keto lody na patyku - kilkuskładnikowe źródło mroźnej przyjemności w polewie czekoladowej! W upalny dzień nic więcej do szczęścia nie potrzeba... ;) Artykuł Keto lody na patyku w polewie czekoladowej (Paleo, LowCarb, Vegan) pochodzi z serwisu Dieta Keto, Paleo i LowCarb - sposób na zdrowie
Modern Cave Girlbiałą czekoladą 1. śmietana 30% - 750 ml 2. biała czekolada - 2 tabliczki po 100g maliny (mogą być mrożone) lub inne kwaśne owoce. gorzka herbata do nasączenia biszkoptu. polewa czekoladowa 200 gr czekolady 30 gr masła 50 ml śmietany 30% dekoracja i teraz możesz trochę pofantazjować super bedzie wyglądać jajko niespodzianka, Kinder Bueno, Knder max, ciasteczka oreo(...)Przykryj płatem, nasącz go i posmaruj równomiernie krem i tak z każdym ostatnim płatem biszkoptu. Przygotuj wszystkie słodkości do dekoracji ( rozpakuj z papierków !) V Etap - polewa czekoladowa Czekoladę rozpuść w kąpieli wodnej, dodaj masło i śmietanę. Wymieszaj do uzyskania jednolitej konsystencji. Równomiernie rozlej polewę na torcie i szybko przejdź do piątego etapu. VI Etap - strojenie Gdy już przełożyłeś
Wylizany RondelPRZEŁOŻENIA - 4 pomarańcze - 1 opakowanie skórki pomarańczowej - 1/3 szklanki cukru - 2 łyżki miodu - opakowanie marcepanu POLEWA CZEKOLADOWA: - 100 ml śmietanki 30% - 30 g miodu - 200 g czekolady - 20 g masła Składniki na polewę zagotuj w rondelku i wymieszaj. Polewa jest gotowa. WYKONANIE CIASTO: W garnuszku roztapiamy masło i miód. Dodaj przyprawę do piernika, kakao przyprawy i podgrzej(...)odcinamy i odkładamy- można zjeść samą. Piernik przekładamy konfiturą pomarańczową każdą warstwę, środkową warstwę dodatkowo grubą warstwą marcepanu. (kostkę marcepanu rozwałkuj wałkiem, podsypując ją cukrem pudrem). Cały piernik oblewamy polewą czekoladową, dość obficie i grubą warstwą. Na wierzch posypałam dodatkowo skórkę pomarańczową. W oryginalnym przepisie piernik przekładamy zagotowaną konfiturą śliwkową, a marcepanem obkładamy cały dokoła, oblewamy dopiero czekoladą i posypujemy
SMYKWKUCHNIPieczemy w temp. 160 st. C ok. 1 godz. składniki na polewę czekoladową: 50 g masła 1/4 szkl cukru 2 łyżki ciemnego kakao 2 łyżki mleka Upieczony sernik polewamy polewą czekoladową i dekorujemy wg uznania
Domowy Smak JedzeniaNajlepsze, podwójnie czekoladowe ptysie z dżemem na Dzień Czekolady! Tak, to dziś jest ten super dzień! Świętujmy go ptysiami z polewą czekoladową, kremem czekoladowym i dżemem Darbo 70% borówka który idealnie przełamuje smaki i nadaje ptysiom charakteru! Jest pyszny i super nadaje się do wypieków/deserów, ale i solo np. na świeżą chałkę (ajjj rozmarzyłam się!). Spróbujcie tego przepisu(...)Ptysie pieczemy przez 15 min. w 200 stopniach (góra-dół) i kolejne 15 min. w 160 stopniach (termoobieg). Ptysie studzimy, a następnie kroimy na pół. Górną część maczamy w polewie czekoladowej (100 g czekolady, 10 łyżek mleka, 1 łyżeczka masła, 2 łyżeczki kakao). Odstawiamy na 30 min. do lodówki. Dolną część ptysi smarujemy dżemem Darbo 70% borówka (1 łyżeczka
Czarnawisienkaksylitolu Składniki na krem kokosowy: 200 g wiórków kokosowych bez siarki i cukru 230 g (1 szklanka) mleka kokosowego 1 łyżeczka żelatyny 3 łyżki zimnej wody Polewa czekoladowa 60 g gorzkiej czekolady (u mnie 81%) 15 g oleju kokosowego 10 g kakao 100% Dodatki: orzechy, migdały itp. Przygotowując ciasto w jednej misce zmiksować wszystkie mokre składniki: olej kokosowy, mleko(...)więcej części w zależności od wysokości ciasta i ilości przekładanych warstw. U mnie 3 części które przełożyłam powidłami śliwkowymi bez cukru oraz wystudzonym kremem kokosowym Do przygotowania polewy czekoladowej można użyć gorzkiej czekolady np 81% , oleju kokosowego i kakao, które rozpuszczamy i mieszamy lub przygotować własną polewę z pominięciem czekolady. Ciasto oblać polewą i udekorować orzechami oraz migdałami. Smacznego piernika
Ola la LCHFmasła Dodatkowo: · masa krówkowa z puszki (opcjonalnie) · ulubiona polewa czekoladowa · około 100 g orzechów laskowych Przygotowanie: Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej. Białka ubić na sztywną pianę ze szczyptą soli. Pod koniec ubijania dodawać stopniowo cukry. Kiedy piana będzie(...)Masło utrzeć. Powoli dodawać do niego wystudzone masę. Wsypać mleko w proszku i ucierać, aż powstanie gładka masa. Biszkopt przekroić wzdłuż, posmarować masą krówkową, a następnie przełożyć kremem. Przygotować polewę czekoladową. Orzechy włożyć do worka i potraktować tłuczkiem. Można również posiekać nożem ale pierwszy sposób jest zdecydowanie szybszy. Polać ciasto polewą i posypać orzechami Włożyć do lodówki na kilka godzin
Mania Gotowania