zupy będzie jeszcze łatwiejsze. Poniżej przedstawiam wykonanie klasyczne i właśnie na TCC. Scroll down for recipe in English Zupa z młodych warzyw (4-5 porcji) Składniki: 200 g wieprzowiny polędwiczki lub karkówki, pokrojonej w kostkę 2 pęczki botwinki, umytej, buraczki i łodygi pokrojone w słupki, listki posiekane 1/2 młodej kapusty, posiekanej 2 średnie młode ziemniaki, wyszorowane i pokrojone w kostkę
karmelowyWYKONANIE: ŁATWE PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 20 MINUT ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 12 ZŁ. ILOŚĆ PORCJI: 2-3 Składniki: 250-300 g polędwiczki wieprzowej, mała papryka zielona, mała marchewka, 1/2 mniejszej cebuli, 5 małych pieczarek, mąka ziemniaczana (do obtoczenia mięsa), sól, świeżo mielony pieprz, garść posiekanego szczypiorku, 2 torebki ryżu; sos: 1/4 szklanki soku z cytryny, 4 łyżki cukru trzcinowego, 4 łyżki
JejKuchniaJedzenie. Jednocześnie tylko i aż. Jedni jedzą tylko dlatego, żeby zaspokoić głód. Drudzy jedzą, żeby się najeść. Ale gdy najedzą się smacznie, wtedy czerpią z tego
gotować!ziół, warzyw, owoców. Siłą rzeczy sama staram się też piec pieczywo i wędliny. Wystarczy tylko pomysł i chęć coś zrobić i już mamy coś na kanapkę. Dzisiaj zrobiłam faszerowaną polędwiczkę. Potrzebujemy: Czytaj więcej
Tylko pysznieZiemniaki ubijane z masłem z dodatkiem koperku i szczypiorku. Polędwiczka smażona (marynowana w oleju z dodatkiem czosnku i bazylii, dodatkowo przyprawiona solą, świeżo mielonym pieprzem, słodką papryką i ziołami prowansalskimi). Smażone warzywa - cukinia i papryka z dodatkiem soli, czosnku niedźwiedziego, pieprzu cayenne i papryki słodkiej
JejKuchniatych co lubią tajskie smaki mamy propozycję pysznego zielonego curry z wieprzowiną, papryką i pędami bambusa :) Składniki na zielone curry: – 350 g polędwiczki wieprzowej – 1 zielona papryka – 1 zielona papryczka chili – 70 g pędów bambusa (paseczki) – 1 cebulka dymka – 1 łyżka oleju kokosowego – 170 g mleczka
Kuchenne WariacjePolędwiczki wieprzowe z suszonymi pomidorami duszonymi w białym winie z dodatkiem pysznego kremowego sosu to bardzo fajna (i prosta w przygotowaniu) propozycja obiadowa. Nada się zarówno na wtorkowy szybki obiad, jak i świąteczne ucztowanie z całą rodziną. Serdecznie polecamy. Ilość porcji: 3-4 Czas przygotowania: 30 minut Składniki: Polędwica wieprzowa ok: 500g ½ słoika suszonych pomidorów ½ opakowania mascarpone (o wielkości 250g
Kolizje SmakówOstatnio na blogu trochę zasłodziłam i zasypałam Was słodkimi przepisami. Dziś zaproponuję coś na obiad. Duszona polędwiczka wieprzowa z sosem chrzanowo-żurawinowym to świetny przepis nie tylko na święta! Czytaj więcej
Ana Mari's worldWitajcie! Dzisiaj podzielę się przepisem na pyszne, delikatne polędwiczki. Biorąc się za przygotowanie tego dania bałam się, że wyjdą twarde i gumiaste, bo robiłam je po raz pierwszy, ale ku mojemu zaskoczeniu wyszły całkiem dobre.Także nie ma się nad czym zastanawiać tylko zabrać się do działania. Czytaj więcej
Czekoladowa muffinkaDzisiaj mamy dla Was pyszny i szybki w przygotowaniu gulasz z polędwiczki wieprzowej z dodatkiem gruszki i pora, który pochodzi z ostatnio recenzowanej
Kuchenne WariacjeWidziałam ostatnio przepis na skrzydełka w Coca-Coli i pomyślałam...ciekawe...Postanowiłam zmodyfikować trochę przepis i zamiast skrzydełek dałam polędwiczki wieprzowe. Wyszły rewelacyjne! Czytaj więcej
Ana Mari's worldDziś prezentuję prosty, smaczny przepis na szybki weekendowy obiad - polędwiczki wieprzowe w sosie pieczarkowym. Czytaj więcej
Ana Mari's worldporcji, jakie tam serwują - Wasza chęć do aktywności spadnie do minimum. Myślę, ze jeszcze się tam wybierzemy. Tym razem może z wędką i na dłużej. ...mój Mąż postawił na polędwiczki ...a Maksio miał do dyspozycji ogromną pizzę z szynką. Wujek - było bardzo "kej". Dzięki
Kuchnia po mojemuUmyte, pozbawione gniazd pestkowych jabłka pokroiłam w "ósemki" i ułożyłam w naczyniu żaroodpornym . Nie obierałam ze skóry by w całości wykorzystać smakowity aromat jabłka. Zalałam sosem powstałym podczas pieczenia polędwiczek. Obsypałam majerankiem i pieprzem. Wstawiłam do piekarnika pod przykryciem i piekłam do miękkości w temperaturze 160 stopni. Zajęło mi to ok. 30 min. Po wystygnięciu osunęłam skórki z jabłek. Uzyskany
Kuchnia po mojemustosik gotowy Udziec pieczony produkcji mojej kochanej Mamy Egzorcyzmy zakończone - Gości trzeba nakarmić, czyli ja w akcji Ziemniaczki, krem pomidorowy , barszczyk biały i zupka dyniowa Emilki ;) Gotowe do podania Polędwiczki wśród Gości Czosnkowe grzanki do kremu z pomidorów Udziec pieczony ( zdołałam uchwycić tylko dwa kawałki bo tak szybko się rozszedł ;) w towarzystwie zieleniny i sosu jabłkowo - borówkowego A na słodki
Kuchnia po mojemu