Indyk w sosie z zielonym groszkiem to danie, które idealne łączy się z kaszą jęczmienną i gryczaną. Indyk jest bardzo delikatnym mięsem i trzeba uważać, aby
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!osób będących na diecie. Soczysty dorsz pieczony z warzywami to ciekawy pomysł na szybkie, proste i aromatyczne danie. Polecam! Składniki: 300g filetów z dorsza (użyłam polędwiczki) przyprawy: sól, pieprz cytrynowy (lub zwykły + łyżka soku z cytryny), papryka słodka mielona, papryka ostra mielona – szczypta, ulubione zioła (świeże lub suszone) oliwa – około 1-2 łyżki 1 papryka
Blog z Apetytemmuszę powiedzieć, że wychodzi super. „Sos tatarski” jest w takiej wersji, jaką osobiście lubię najbardziej. Jeśli macie swój ulubiony przepis, można skorzystać właśnie z niego. 500 g polędwiczki z dorsza 3/4 szkl. mąki pszennej + niewielka ilość do oprószenia ryby 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki mielonego chilli 1 jajko sól, pieprz 1/2 szkl. jasnego piwa olej
Smaki Na TalerzuMakaron świderki z kurkami to bardzo prosty przepis, który nie tylko świetnie wygląda ale smakiem przeniesie Cię to lasu. Ponadto kurki, powinny być często stosowane przez
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!WYKONANIE: ŁATWE PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 30 MINUT ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 19 ZŁ. ILOŚĆ PORCJI: 3-4 Składniki: 300 g makaronu - u mnie świderki, 200 g polędwiczki wieprzowej, mała papryka zielona, 330 ml śmietanki 30%, 500 ml bulionu, 100 g sera Lazur niebieskiego, garść posiekanej natki pietruszki, łyżka oleju z dodatkiem bazylii, sól, pieprz, zioła prowansalskie, słodka papryka. Przygotowanie: Polędwicę oczyszczam
JejKuchniaWielu z Was to danie – makaron ryżowy z łososiem może wydać się dziwne, ze względu na nietypowe połączenie składników. Większości makaron ryżowy kojarzy się z
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!wyjmijcie 21 przypieczcie 22 każdej 23 zalejcie 24 dajcie 25 pogotuje 26 gdyby 27 rzadka 28 gotowa 29 doprawić 30 kluski 31 makaron Artykuł Polyndwiczki we marchwiowyj zōłzie (Polędwiczki w marchewkowym sosie) pochodzi z serwisu Chop w kuchni
Chop w kuchniChyba każdy z nas chciałby jak najwięcej czasu przebywać w kuchni w czasie świąt. No więc ten przepis powinien zadowolić nas. Mało pracochłonne polędwiczki, oczywiście pod warunkiem, że je wcześniej zamarynujemy. Potrzebujemy: Czytaj więcej
Tylko pyszniePieczona w całości polędwiczka wieprzowa pod kruszonką z suszonych pomidorów to niebanalny pomysł na pyszny obiad, a na zimno, idealnie sprawdzi się jako wędlina do chleba. Jest doskonała! Mięso jest soczyste oraz kruche i rozpada się zarówno pod widelcem, jak i ustach 😉 Kruszonka z suszonych pomidorów nadaje daniu wspaniałego smaku oraz aromatu, a także dzięki niej mięso się nie wysuszy
Kuchnia MagdaLenyśniadanie to polecamy Wam naszą pyszną bezglutenową sałatkę makaronową z kurczakiem :) Pyszna, lekka i chrupiąca :) Składniki na sałatkę: – 100 g makaronu bezglutenowego penne – 300 g polędwiczek z kurczaka – 150 g pomidorków koktajlowych – 2 łodygi
Kuchenne WariacjeŁATWE PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 25 MINUT ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 15 ZŁ. ILOŚĆ PORCJI: 3-4 Składniki: 2 torebki ryżu, łyżka sosu sojowego, opakowanie mieszanki warzywnej orientalnej, 350-400 g polędwiczki wieprzowej, 2 płaskie łyżeczki przyprawy do wieprzowiny Cykoria, 2 łyżki oleju. Przygotowanie: Ryż gotuję w osolonej wodzie, odcedzam, mieszam z sosem sojowym. Mięso oczyszczam z błon, kroję na mniejsze kawałki
JejKuchniamielony pieprz. Gotuję na średnim ogniu przez 10 minut, często mieszam. Mięso smażę na rozgrzanej patelni po około 1,5-2 minuty z każdej strony, osączam na ręczniku papierowym. Polędwiczkę polewam przygotowanym sosem. Podaję z ziemniaczanymi różyczkami oraz sałatą z roszpunki, fety i prażonymi migdałami
JejKuchniaTeraz czas na polędwiczkę. Prawdę mówiąc możecie tak przyrządzić również karkówkę, też będzie smaczna. A moja wersja jest w marynacie z czarnej porzeczki. Wyszło pysznie ☺ . Potrzebujemy: Czytaj więcej
Tylko pysznieProste i pyszne danie. Super smakuje z ryżem. Jajka ugotować na twardo i obrać z łupinek. Polędwiczkę pokroić w słupki. Na patelni rozgrzać olej i obsmażyć mięso na lekko złotawy kolor. Po chwili smażenia doprawić mięso solą, pieprzem, papryką słodką i chilli. Dokładnie wymieszać. Zdjąć mięso z patelni. Smażyć około 2 minut. Marchew obrać i pokroić w cienkie paseczki. Gotować
Kuchnia Pokoleń