placuszki - 9092 przepisów (strona:371/607)

Jaglane placuszki z gruszką 217

łyżka pestek dyni - olej kokosowy do posmarowania Przygotowanie Kasze jaglana dobrze pluczemy i gotujemy. Pestki z dyni mielimy w młynku do kawy. Wszystkie składniki wrzucamy do miseczki, dokładnie mieszamy. Placuszki pieczemy na patelni bez tłuszczu do zarumienienia. Gorące smarujemy olejem kokosowym

Szkrab Je Sam
Bezglutenowe placki z dyni z suszonymi pomidorami i wędzoną śmietaną 161

sezonie dyniowym postanowiłam zrobić placki z dyni. Myślę, że wszyscy pokochają je tak jak ja, dodałam do nich suszone pomidory, jajko, mąkę quinoa i mąkę z tapioki. Usmażyłam placuszki na zloty kolor na Oleju Wielkopolskim rzepakowym i podałam z wędzoną śmietaną. Można to zrobić domowym sposobem, wystarczy kupić gęstą kwaśną śmietanę (warto sprawdzić, czy nie ma niepotrzebnych dodatków), siano

Quinoa Raz!
Placki ziemniaczano-dyniowe 150

masy ziemniaczanej dodałam startą dynię i cebulę. Wymieszałam. Wbiłam jajka, przyprawiłam solą i pieprzem. Ponownie wszystko wymieszałam. Na patelni rozgrzałam olej i na gorący kładłam porcję masy tworząc okrągłe placuszki. Smażyłam z obu stron na złoty kolor. Usmażone placki układałam na tacy wyścielonej ręcznikiem papierowym, żeby odsączyć nadmiar tłuszczu. Potem ułożyłam w piramidkę i podałam na stół. Placki bardzo

Kuchnia u Krysi
Placuszki z szynką, pieczarkami i serem 170

Witajcie :) Dzisiaj mam dla Was propozycję pysznych placuszków z pieczarkami, szynką i serem. Proste i szybkie w przygotowaniu. Można je podać z sosem mięsnym, ketchupem lub sosem czosnkowym, wybór należy do Was :) Zapraszam do wypróbowania :) Składniki : 7 pieczarek 1 cebula 4 plasterki szynki pokrojonej w kostkę 1/2 szklanki startego sera żółtego 2 szklanki mąki 1 jajko 260 ml mleka

Sama słodycz i szczypta chili
Owsianka z dynią i śliwkami 148

miksuję i tak w kółko. A niestety pure z dyni dość szybko kwaśnieje, nawet w lodówce to muszę to powtarzać często. Pure dodaję najczęściej do śniadań – do placuszków, omletów i owsianek. Z owsianką jednak jest kłopot u nas ostatnio – bo Emilka stała się w tym temacie bardzo konserwatywna – ma swoją ulubioną owsiankę – z jabłkiem, chia

Cooking for Emily
Pancakes 164

Tych placuszków nie trzeba nikomu przedstawiać. Pankejki kochają i duzi i mali, z nimi śniadanie zawsze się udaje. Na dobry poniedziałek i całą resztę tygodnia mam dla Was przepis na te pyszności :) Składniki na 3-4 porcje: 2 szklanki mąki 3 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli 3 płaskie łyżki cukru  1 łyżka cukru waniliowego 2 jajka

Simply Food
Dynia 175

dostarcza organizmowi dużo błonnika co sprzyja odchudzaniu. Sezon na dynię trwa od lipca i kończy się do pierwszych przymrozków   Jak możecie wykorzystać dynię w kuchni?? Poniżej kilka propozycji: Placuszki dyniowe   Krem z dyni Tagliatelle z kurczakiem i dynią         Artykuł Dynia pochodzi z serwisu I LOVE LIFE

I LOVE LIFE
Domowe Knedle ze Śliwkami 190

łyżeczki cukru (a najlepiej do tego celu użyć cukru w kostkach) oraz szczyptę cynamonu. Z powstałego ciasta formujemy grube wałki, które następnie tniemy na kawałki i tworzymy niezbyt grube "placuszki". Na środek każdego z nich wykładamy śliwkę i zawijamy, a następnie utaczamy kształtując kule. Knedle gotujemy w osolonej wodzie (warto dodać do niej kilka łyżek oleju - dzięki temu knedle się

Słodka Strona
Domowe Knedle z Truskawkami 1506

się nie dosypywać mąki - im mniej jej dodamy - tym knedle będą delikatniejsze i miększe. Z powstałego ciasta formujemy grube wałki, które następnie tniemy na kawałki i tworzymy niezbyt grube "placuszki". Na środek każdego z nich wykładamy truskawkę i zawijamy, a następnie utaczamy kształtując kule. Knedle gotujemy w osolonym wrzątku (warto dodać do niej kilka łyżek oleju - dzięki temu knedle się

Słodka Strona
Placuszki dyniowe wg Aleex 117

doceniałam. Skoro już raz odważyłam się ją wykorzystać, będę sięgać po nią od czasu do czasu. Tym razem wypróbowałam dynię w innej postaci. Skorzystałam z przepisu Dorotus i usmażyłam placuszki. Robi się je bardzo prosto, a smakują wyśmienicie. Koniecznie je przygotujcie w swoich domach. Są pyszne. Składniki: • 600 g miąższu dyni • 2 jajka • 100-150 g mąki pszennej • szczypta soli

W mojej kuchni
Sałatka z dynią i figami 193

sosie śliwkowym I na słodko: Dżem dyniowy z pomarańczami Przyprawa do ciasta dyniowego Ciasto dyniowo-pomarańczowe z suszonymi owocami Sernik dyniowy Pumpkin pie, czyli tarta dyniowa Dyniowe ślimaczki drożdżowe Placuszki dyniowe na słodko Drożdżowe ślimaczki dyniowe z pomarańczą Ciasto dyniowe z nutką pomarańczy Ciasto z dynią, gruszką i figami Sernik dyniowy z karmelem ------------------------------------------------------------- Sałatka z dynią i figami Czas przygotowania

Kulinarne przygody Gatity
Placki z dynii 126

rozpadały), dodajemy przeciśnięty czosnek, mąkę, przyprawy i wszystko razem mieszamy. Tak przygotowane ciasto kładziemy porcjami na patelnię z rozgrzanym tłuszczem i smażymy z dwóch stron na rumiany kolor. Takie placuszki wyśmienicie smakują z sosem czosnkowym. Smacznego

Dieta Rozdzielna i Zdrowie
Syrop dyniowy - do kawy, naleśników lub lodów 150

Syrop dyniowy to dodatek idealny do kawy, placuszków lub naleśników. Wbrew pozorom nie jest trudny do przygotowania 😀 Wystarczy wszystkie składniki przełożyć do rondelka i gotować na małym ogniu, aż do lekkiego zagęszczenia.  Składniki na 1 mały słoik: 1 szklanka wody 0,5 szklanki zwykłego cukru (100 g) 150 g upieczonej dynii hokkaido (waga bez skórki!) 1 łyżeczka cynamonu

Ugotować
ZDROWA ŻYWNOŚĆ ZE SKLEPU GALERIA HERBAT 134

Sól czosnkowa 300g   Tzatziki 100 g     Przyprawa do piernika 300 g     Kurkuma mielona 50g     Mąki , Nasiona, Mak : Do ciast,  placuszków,makaronów, pierogów , deserów, ciastek . Bez chemii i konserwantów. Lubimy TO :)     Nasiona Chia 250g      Mak Biały   Mak Niebieski    Mąka arachidowa   Mąka pszenna razowa GRAHAM

Gotowanie Patki
Placki z ugotowanych ziemniaków z twarogiem i rodzynkami + film 532

wystudzone ziemniaki, do ziemniaków dodajemy również przecisnięty przez praskę twaróg, wsypujemy mąkę oraz rodzynki, wbijamy jajka i wszystko dokładnie razem łączymy łyżką lub dłonią. Wilgotnymi dłońmi formujemy małe, płaskie placuszki i smażymy je na patelni z rozgrzanym tłuszczem z obu stron na złoty kolor, po usmażeniu zdejmujemy z patelni i odsączamy z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku. Tak przygotowane placki

Smakowite Dania