cepeliny z bryndzą

cepeliny z bryndzą

cepeliny z bryndzą

składniki: 1000 g ziemniaków 1 jajko ok. 80 g mąki orkiszowej lub pszennej 450 g bryndzy sól, pieprz wykonanie: Ziemniaki obieramy. 500 g gotujemy do miękkości w osolonej wodzie, odcedzamy, ubijamy na puree i odstawiamy do wystudzenia. Pozostałą część ziemniaków ścieramy na tarce, odciskamy sok do miseczki i odstawiamy. Gdy sok się ustoi odlać go a pozostałą skrobię dodać do ziemniaków. Ziemniaki ugotowane i starte łączymy, dodajemy mąkę, jajko i wyrabiamy ciasto. Doprawiamy. Bryndze kroimy w kostkę. W garn... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Domowy Smak Jedzenia

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję