Sos pieczarkowy 151ulubionym sosem. Jest bardzo łatwy i szybki do przygotowania. Pasuje do bardzo wielu dań i będzie ich idealnym dopełnieniem. Można podawać go np. z kopytkami, kluskami śląskimi, makaronem, ziemniakami, plackami ziemniaczanymi, mięsem lub gołąbkami. Jest jednym z najpopularniejszych sosów, jakie dodajemy do naszych potraw. Pamiętajcie, aby osiągnąć bogaty smak i cudowny aromat pieczarek musimy dodać ich dużą ilość. Pieczarki
FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarne
Śledzie gajowego – Przysmak gajowego 171śledzie gajowego, przysmak gajowego Zapraszam również do skorzystania z innych przepisów: Ryba po grecku z ogórkiem kiszonym i cebulą Śledzie w sosie koperkowym Zapiekanka z ryżem, brokułem i kurczakiem Placek po zbójnicku – przepis Artykuł Śledzie gajowego – Przysmak gajowego pochodzi z serwisu Księga Smaku
Księga-Smaku
Keto empanady z kurczakiem (Paleo, LowCarb) 170kokosową wymieszać z siemieniem lnianym oraz babką jajowatą. Dodać szczyptę soli oraz wrzątek. Wymieszać, a następnie wbić jaja i wyrobić ciasto. Powinno dawać się formować. Rozwałkować ciasto na cienki placek podsypując mąkę kokosową. Wycinać okrągłe kształty używając szklanki. Ciasto nadziewać farszem tworząc pierożki/ empanady. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni Celsjusza z włączoną funkcją termoobiegu przez
Modern Cave Girl
Twarogowe placuszki 227Twarogowe placuszki Dziś zapraszam Was na proste i pyszne twarogowe placuszki. Idealne na śniadanie, kolację lub gdy po prostu mamy ochotę na coś dobrego. Ja uwielbiam
Słodkie okruszki
PIECZONE FAWORKI DLA DIABETYKA 267końcówką do ubijania piany). Kiedy masa będzie puszysta, dodać do niej mąkę i wyrobić elastyczne ciasto. Uformować kulę i odstawić na kilka minut. Ciasto rozwałkować na bardzo cienki placek (około 2 mm) i używając radełka, pokroić na w miarę równe paski. U mnie wyszło ich 25 sztuk. Na środku każdego paska zrobić nacięcie, przez które należy przewlec jeden koniec
Dietolog
Napoleonka z kremem budyniowym 149samo można składać. Ciasto przed pieczeniem nakłuć widelcem ( w trakcie pieczenia jak bardzo rośnie również można nakłuć widelcem). Piec w temperaturze 210 -220 stopni aż się zarumieni. Gotowe upieczone placki można przekładać jeszcze ciepłym kremem. Na koniec posypać cukrem pudrem. Przygotowanie kremu Składniki: 500ml mleka 3,2% 25 g masła 2 żółtka 100g cukru cukier waniliowy 60 g mąki
Pomysłowa kuchnia
Stemplowane ciasteczka z patelni 158pokrojone na plasterki masło. Dodałam jeszcze kilka kropel aromatu śmietankowego (można pominąć lub użyć innego). Z podanych składników zagniotłam jednolite ciasto. Ciasto uformowałam w kulę, a następnie rozwałkowałam na placek grubości ok. 0,5cm. Szklanką wycięłam kółka i na każdym kółku odcisnęłam stempelkiem do ciastek wzór. Patelnię rozgrzałam i posmarowałam ją lekko olejem. Włożyłam partię ciastek i smażyłam
Waniliowe Improwizacje
Tradycyjny sernik na kruchym spodzie 268Tradycyjny sernik na kruchym spodzie to propozycja deseru, chyba każdy choć raz jadł w życiu. Ciasto jest delikatne w smaku i bardzo puszyste. Wielu z Was
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Ślimaki z serem i zieleniną 186zetrzeć na tarce na drobnych oczkach, zieleninę drobno posiekać. Następnie ciasto wyłożyć na stolnicę podsypaną mąką i podzielić na 8 równych części. Każdą część rozwałkować dość cienko na okrągły placek, posmarować olejem, posypać serem i zieleniną. Następnie zawinąć formując wałeczek. Zawinąć wałeczek i uformować ślimaka, końcówkę zlepić, włożyć pod spód i delikatnie docisnąć. W ten sam sposób uformować resztę
Smaki Armine
KOTLETY ZIEMNIACZANE Z MIĘSEM 169dodać do mięsa mielonego, doprawić przeciśniętym przez praskę czosnkiem,solą,pieprzem , czubrycą. Dokładnie wymieszać. Do ostudzonych ziemniaków dodać mąkę,jajka i zagnieść gładkie ciasto. Z ziemniaczanego ciasta formować placki,na środek każdego nałożyć farsz, formować owalne kotleciki,zamykając farsz w środku. Kotleciki smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron.Usmażone odsączyć na ręczniku papierowym. Podawać gorące , najlepiej
Niespełnione zdolności kulinarne
FAWORKI, CHRUSTY, CHRUŚCIKI, CHRUST 196zagniatane wiele razy. Czym więcej, tym lepiej. Ciasto dzielimy na 4 części (u mnie 8- podwójna porcja). Każdą część podsypujemy delikatnie mąką, zagniatamy kilka razy i rozwałkowujemy na cieniutki placek. Czym cieńszy, tym lepiej. Kroimy na paski, każdy pasek jeszcze na 2-3 części. Nacinamy pośrodku i przewijamy jeden koniec faworka. Odkładamy na papier i rozwałkowujemy kolejne kawałki ciasta
Smaczne Zdrowe
FIT pączki pieczone z konfiturą 220przełóż z powrotem do miski, nakryj ściereczką i odstaw w ciepłe miejsce na około 1 godzinę w celu wyrośnięcia. Następnie na lekko obsypaną stolnicę wyłóż ciasto i rozwałkuj na placek średniej grubości. Za pomocą szklanki wykrój kółka. Do każdego na środek wyłóż około 1/2 łyżeczki konfitury i zawiń. Układaj na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Możesz ponownie odstawić
Zdrowie na języku :P
TORT OPONA 154wstaw do lodówki na 20 minut lukier plastyczny wyjmij z opakowania i ugnieć, żeby stał się elastyczny. Rozwałkuj na posypanym cukrem pudrem blacie na grubość ok 3mm („placek” lukru musi być wystarczająco duży, by pokryć cały tort) delikatnie nawiń rozwałkowany lukier na wałek i przenieś go na tort. Lekko dociskając ułóż lukier tak, by pokrył ciasto równą
SandraFrej.com
Pączki z nadzieniem adwokatowym 198oprószony mąką blat. Przykrywamy ściereczką i zostawiamy w ciepłym miejscu do napuszenia na 30-40 minut do napuszenia. Rada: Ciasto można też posypać z wierzchu i rozwałkować na placek grubości 2-2,5 cm. Następnie wyciąć kółka i te odstawić do napuszenia. Pączki smażymy partiami w rozgrzanym d 175 stopni oleju. Smażymy je z obu stron na złoto
Słodkie okruszki