placki - 22990 przepisów (strona:683/1533)

MINI CEREAL CZYLI PLACUSZKI W WERSJI MINI 89

naleśnikach biszkoptowych polanych syropem klonowym. Jak byłam dzieckiem mama w niedzielę rano smażyła mi moje ulubione placuszki z owocami, polewą czekoladową lub posypane cukrem.  To były najlepsze poranki. Placki położone na środku stołu i najróżniejsze dodatki postawione obok (takie które w latach 90-tych można było dostać). Każdy sam tworzył swojego naleśnika a potem zajadał się nim. Dlatego

Kuchnia w oparach
Ciasto z truskawkami 100

Łatwe do przygotowania ciasto z truskawkami na pyszny deser od święta i nie tylko. Delikatny placek z aromatycznymi truskawkami i chrupiącą kokosową kruszonką. Proste przygotowanie i wiele przyjemności w czasie jedzenia. Sezon na truskawki w pełni i są one już coraz tańsze, warto więc wykorzystać je do przygotowania ciasta z truskawkami. Prezentowane ciasto w sezonie robię ze świeżymi truskawkami

Kuchcik gotuje
Sezon na truskawkowe wypieki 97

truskawkami . Moim ulubionym jest kruche z puszystą pianką budyniową. Kruche ciasta to również słodkie tarty z truskawkami. Gotowe kruche ciasto zawsze mam w zamrażalniku. Rozmrożone ciasto rozwałkowuję na placek i podpiekam w formie. jeśli nie zdążę rozmrozić ciasta to ścieram je na tarce i piekę wtedy kruszonkowca czyli popularne crumble z truskawkami . Truskawki pasują do różnego rodzaju kremów. Latem

codojedzenia
Zapiekane rożki z tortilli z mięsem 146

wlałam do mięsa. Ponownie wymieszałam i smażyłam kolejne kilka minut. Gotowy farsz pozostawiłam do wystygnięcia. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Wystudzony farsz wymieszałam z odsączoną z zalewy kukurydzą i serem mozzarella. Placki tortilli ułożyłam równo jeden na drugim i wszystkie razem przekroiłam na trzy równe części. Powinny powstać kawałki przypominające kształtem trójkąty/stożki. Każdy kawałek tortilli zwijałam w rożek. Brzegi

Waniliowe Improwizacje
Domowa pizza z kukurydzą i szynką 89

nastaw piekarnik na 250ºC. Na dnie piekarnika połóż kamień. Kamień potrzebuje przynajmniej godziny aby dobrze się nagrzać. Wyrośnięte ciasto podziel na 4 równe kawałki i każdy rozwałkuj na okrągłe placki o grubości 0,5 cm. Przecier pomidorowy wymieszaj z pokrojonymi ziołami, solą, pieprzem i wodą. To będzie sos do pizzy. Posmaruj spody sosem. Na wierzchu ułóż szynkę, kukurydzę, pieczarki

codojedzenia
RACUCHY Z KWIATAMI CZARNEGO BZU 97

Danie, które robię co roku. Uwielbiam zapach i smak kwiatów czarnego bzu. Oprócz syropów, nalewek i ciast, racuchy z jego dodatkiem należą do moich ulubionych dan

Pani M - kuchnia smakowita
Razowe pity z kurczakiem i dipem z awokado 90

kawałki (w sumie powinno wyjść ok. 6 pit) i formujemy kulki wielkości małej bułeczki. Odstawiamy w ciepłe miejsce na 10-15 minut.  Każdą kulkę rozwałkowujemy na dość cienki placek (w grubszych nie zrobi się poduszka).  Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 190-200 stopni przez ok. 12-15 minut.  Dip awokado: 1/2 awokado (może być też całe

bistro mama
DROŻDŻÓWKI Z SEREM 666

DODAĆ RESZTĘ SKŁADNIKÓW I DOBRZE WYMIESZAĆ. WYROŚNIĘTE CIASTO WYŁOŻYĆ NA STOLNICE I PODZIELIĆ NA 12 RÓWNYCH CZĘŚCI. Z KAŻDEJ CZĘŚCI CIASTA UFORMOWAĆ MAŁA KULECZKĘ. KAŻDĄ PORCJE CIASTA ROZWAŁKOWAĆ NA PLACEK, NA KTÓREGO SMRODKU WYŁOŻYĆ ŁYŻECZKĘ SERKA. BRZEGI CIASTA ZŁOŻYĆ DO ŚRODKA I SKLEIĆ NA OBU KOŃCACH, TAK JAK KHACHAPURI ( PATRZ FILM). UFORMOWANE W TEN SPOSÓB BUŁECZKI UKŁADAĆ NA BLASZCE

Pani M - kuchnia smakowita
Przepis na ciasto do pizzy 99

ciasto, które przykrywamy ściereczką i odkładamy na 15min na bok aby się odprężyło i częściowo wyrosło Wstępnie wyrośnięte ciasto przekładamy na stolnicę, oprószamy mąką i wałkujemy do uzyskania cienkiego placka. Spód ciasta można podsypać podczas wałkowania albo kaszą manną albo po prostu odrobiną bułki tartej, które sprawią że po upieczeniu ciasto będzie na spodzie bardziej chrupkie Zapraszam również

Księga-Smaku
Stek z antrykotu 84

doskonały z masłem ziołowym lub masłem czosnkowym, które położone na ciepłym kawałku steku pięknie się rozpłynie. Taki też musicie spróbować! Jeśli lubicie dania z wołowiny, polecam Wam też: – placek po węgiersku – tatar wołowy – Boeuf bourguignon – Boeuf Strogonow – Tacos ze stekiem – Wołowina duszona w ciemnym piwie – Kanapka ze stekiem – Makaron z polędwiczką

nietylkopasta.pl
Prosty gulasz wołowy 95

został jeszcze oceniony) Prosty gulasz wołowy zawsze smakuje doskonale, niezależnie od dodatków z jakimi go podacie. Możecie serwować go z kopytkami, kluskami śląskimi, kaszą gryczaną, ziemniakami czy w końcu plackami ziemniaczanymi. Moim sekretem idealnego gulaszu jest dodanie do bulionu ziaren jałowca – wtedy mięso nabiera zupełnie innego wymiaru. Poza tym używam standardowych przypraw, jak papryka, majeranek, ziele angielskie

Kuchnia Bazylii