placki - 22990 przepisów (strona:691/1533)

Pizza z płatkami owsianymi 153

miało nieco inną konsystencję niż to klasyczne ciasto na pizzę, przez co będziesz musiała je rozwałkować. Z każdej porcji powinna wyjść pizza o średnicy około 30 cm. 10. Każdy placek posmaruj ketchupem, nałóż farsz pieczarkowy, paprykę i plastry mozzarelli. 11. Pizzę włóż do piekarnika nagrzanego do 100 stopni C na około 150-20 minut. 12. Przed podaniem posyp listkami

Z notatnika dietetyka
Biszkoptowe omleciki 142

pianę ze szczyptą soli i resztą ksylitolu. 5. Pianę dodaj do masy z żółtek i delikatnie wymieszaj. 6. Na patelni rozgrzej łyżkę oleju, nałóż łyżką porcje ciasta i smaż placki z obu stron na małym ogniu pod przykryciem. W razie potrzeby przed usmażeniem kolejnej porcji dodaj na patelnię jeszcze łyżkę oleju. 7. Gotowe omleciki polej syropem z agawy

Z notatnika dietetyka
Bożonarodzeniowe bułeczki z mąką owsianą 177

mnie było prawie pół kubka bardzo słodkiego soku. 5. Posiekaj śliwki i wymieszaj je z gruszkami i migdałami. 6. Wyrośnięte ciasto wyjmij z miski i rozwałkuj na placek o wielkości mniej więcej 30 x 40 cm, posmaruj go mieszaniną gruszek, śliwek i migdałów. 7. Posmarowane ciasto zwiń w roladę, przetnij w poprzek na pół i każdą z części podziel

Z notatnika dietetyka
Tortilla z indykiem, awokado i mango 175

pieprzem i świeżym rozmarynem. Smażymy na patelni z odrobiną oliwy. Awokado i mango obieramy  ze skórki i kroimy w słupki. Cebulę kroimy w piórka, a paprykę w paseczki. Placek tortilli smarujemy kremowym twarożkiem. Układamy liście sałaty, usmażonego indyka, awokado, mango, paprykę i czerwoną cebulę. Całość posypujemy świeżą kolendrą i zwijamy w rulon. Zakończenie tortilli zwilżamy wodą i dociskamy

kulinarnyJa
Makaron z kurczakiem w sosie jogurtowo- serowym 155

kurczaka - 400 g Przygotowanie: Makaron Na stolnicę wysypać mąkę, dodać szczyptę soli, zrobić w mące dołeczek i wybić do niego jajka,  zagnieść ciasto, dobrze wyrobić. Rozwałkować ciasto na placki, zwinąć w rulony i kroić w  paski, tak jak na makaron tagliatelle. Sos: Masło roztopić na patelni, dodać obraną i pokrojoną cebulę w kostkę przesmażyć na rumiano

Kuchnia Danusi
Pieczone ziemniaki Hasselback 145

przekąskę, jak i dodatek do obiadu. Zobacz też: Frytki z piekarnika – jak zrobić pieczone frytki? Placuszki z ziemniaków ze szczypiorkiem Ziemniaki puree – jak zrobić? Pieczone ziemniaki łódeczki z piekarnika Placki ziemniaczane Przepis na pieczone ziemniaki Hasselback Drukuj przepis Porcji: 8 Czas gotowania: 1,5 godziny Składniki 8 średnich ziemniaków (najlepiej typ kulinarny B) łyżka oleju rzepakowego łyżeczka ziół prowansalskich

Kuchnia Bazylii
błyskawiczna pizza na spodzie z tortilli 163

Głosów:1    Średnia:5/5] składniki: 1 placek tortilli sos pomidorowy (np. passata lub koncentrat pomidorowy wymieszany z oregano i odrobiną oleju) kawałek papryki, kawałek ulubionej wędliny kawałek ulubionego sera żółtego 1-2 pieczarki oregano opcjonalnie: kawałek liścia jarmużu wykonanie: Pieczarki i wędlinę kroimy w pasterki. Ser ścieramy na tarce. Paprykę kroimy w kostkę. Na tortilli rozsmarowujemy

Domowy Smak Jedzenia
Śniadaniowe wrapy z tortilli 215

prostu żółtym serem i szynką.  Dodatków powinno być wystarczająco ale też nie zbyt dużo aby tortilla się ładnie zwinęła i nic nie wyciekało czy wylatywało. 1 szt placek tortilli 2 liście dowolnej salaty u mnie zazwyczaj lodowa porwana na kawałki lub rzymska  1 duży plaster żółtego sera 2 plasterki ulubionej szynki 5 plasterków zielonego ogórka ale może

Andzia Pichci
Oponki twarogowe 161

cukrem, jajkiem, ekstraktem z wanilii i śmietaną, dodać mąkę przesianą razem z sodą, wymieszać dokładnie i zagnieść gładkie ciasto. Gotowe ciasto przełożyć na stolnicę oprószoną mąką i rozwałkować na placek o grubości około 1,5cm. Wyciąć szklanką lub foremką kółka o średnicy około 7cm, w środku nakrętką wyciąć mniejsze kółka. Nagrzać tłuszcz do około 175 stopni C, wkładać

Smaki Armine
Śledzie gajowego – Przysmak gajowego 212

śledzie gajowego, przysmak gajowego Zapraszam również do skorzystania z innych przepisów: Ryba po grecku z ogórkiem kiszonym i cebulą Śledzie w sosie koperkowym Zapiekanka z ryżem, brokułem i kurczakiem Placek po zbójnicku – przepis Artykuł Śledzie gajowego – Przysmak gajowego pochodzi z serwisu Księga Smaku

Księga-Smaku
Najlepsze domowe burgery 159

sól, pieprz oraz musztardę. Całość wymieszaj, jednak nie za długo, by nie ogrzać mięsa, przez co będzie ono twardsze i mięso będzie się rozpadało na patelni. Mięso uformuj na placki grubości około 2 centymetry, odrobinę większe od bułki, ponieważ kotlety kurczą się podczas procesu smażenia. Mięso można smażyć na suchej patelni, bądź na patelni z odrobiną oleju. Kotlety smaż

To Musisz Wiedzieć
Naleśniki orkiszowe 133

smażą. Nadają się do przygotowywania naleśników zarówno na słodko, jak i słono czy wytrawnych. To już od naszego upodobania zależy z czym je przygotujemy. Najważniejsze to żeby przygotować idealne placki. Farsz możemy wymyślać różnorodny. Ja uwielbiam najbardziej naleśniki orkiszowe z dodatkiem świeżych truskawek i serka. Zamiast zwykłego cukru zazwyczaj używam ksylitolu. Są wtedy jeszcze bardziej fit. Jeżeli jednak wolicie

FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarne
SZYBKIE PODPŁOMYKI 184

kilka minut. Do misy dodajemy mąkę, sól oraz pozostałą wodę i dokładnie mieszamy. Masę dzielimy na 4-6 równych części. Każdą rozwałkowujemy na blacie podsypanym mąką na cieniutki placek. Smażymy na mocno rozgrzanej suchej patelni (lub skropionej oliwą) po 2 minuty z każdej strony. Smacznego

Smaczne Zdrowe
Calzone z szynką i trzema serami 175

olej oraz pozostałe mleko. Wyrabiamy gładkie, elastyczne ciasto. Przykrywamy ściereczką i odstawiamy do wyrośnięcia na około godzinę. Wyrośnięte ciasto dzielimy na 6-7 kawałków. Każdy kawałek wałkujemy na okrągły placek. Szynkę kroimy w kostkę. Mozzarellę osączamy z zalewy, kroimy na cienkie plasterki. Serek śmietankowy łączymy ze startym serem (cheddar i sokół lub gouda) oraz pokrojoną szynką. Doprawiamy ziołami, granulowanym

Smaki Na Talerzu
Ryba po japońsku 140

Ryba po japońsku ma pewnie tyle wspólnego z Japonią co ryba po grecku z Grecją, pierogi ruskie z Rosją a placki po węgiersku z Węgrami. Nie zmienia to faktu, że smakuje wybornie i warto przepis wypróbować. Jadłam już kilka ryb po japońsku, jedne smażone w bułce tartej drugie w cieście naleśnikowym, i właśnie ta druga opcja bardziej mi smakuje

Kocham..lubię..gotuję..

Proponowane wyszukiwania