placki - 22990 przepisów (strona:693/1533)

Izaura -sernik pieczony 109

zapomniałam kupić… Notatki: * robiłam to ciasto również z 1 kg sera, wyszło bardzo smaczne i ser był mokry * można wylać ser na podpieczone ciasto albo łyżką nakładać „placki”, tylko wtedy nie podpiekać spodu a łącznie całość. Ser wykładać łyżką do surowego ciasta. Pyszny, aromatyczny dzięki ekstraktowi z wanilii sernik Izaura. Smacznego! Lidka Smacznego! Roztopiłam składniki

Pieprzyć z Fantazją
Placki z dyni 118

placuszków sos pomidorowy taki jak do pizzy albo sos czosnkowy bądź jogurtowy * smażyłam na średnim ogniu * doprawiać do swojego smaku * można dodać posiekaną natkę z pietruszki Smacznego! Lidka Artykuł Placki z dyni pochodzi z serwisu Pieprzyć z fantazją

Pieprzyć z Fantazją
Pizzowe bułeczki 137

łyżeczki bazylii i oregano. Zestawiłam z ognia do ostygnięcia. Kiedy farsz już ostygł, zaczęłam kleić bułeczki. Dłonie umoczyłam w mące i rwałam z ciasta kawałki i formowałam placek, na który nakładałam po 2 łyżki farszu i po 1 łyżce startego żółtego sera.  Formowałam owalne bułeczki i wykładałam na blachę z papierem do pieczenia do wyrośnięcia. Z tej porcji

Pieprzyć z Fantazją
Racuchy z jabłkami i cynamonem 140

średnich oczkach. W dużej misce zmiksować pozostałe składniki, na koniec dodać jabłka. Wszystko dokładnie wymieszać. Ma być gęsta masa w razie potrzeby można dosypać mąki lub dolać troszkę mleka. Placki smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron. Podawać posypane cukrem pudrem lub polane śmietaną. Smacznego. Podoba Ci się Ten przepis? Pokaż go innym i kliknij ,,Udostępnij” i ,,Lubię

Smaczne Potrawy
Pierniki kokosowe 145

suche składniki wykładamy zblendowane owoce i na koniec dodajemy mokre składniki (porcjami, nie wylewamy od razu wszystkiego). Wyrabiamy ciasto i dzielimy na dwie części. 5. Każdą część rozwałkowujemy na placek i wykrawamy foremką pierniczki. Wykładamy je na blaszkę z papierem do pieczenia i pieczemy w nagrzanym piekarniku do 170 stopniu 12 minut. 6. Ostygnięte dekorujemy wedle uznania. Ja oprószyłam

zdrowo i aktywnie
Pierniki kokosowe 157

suche składniki wykładamy zblendowane owoce i na koniec dodajemy mokre składniki (porcjami, nie wylewamy od razu wszystkiego). Wyrabiamy ciasto i dzielimy na dwie części. 5. Każdą część rozwałkowujemy na placek i wykrawamy foremką pierniczki. Wykładamy je na blaszkę z papierem do pieczenia i pieczemy w nagrzanym piekarniku do 170 stopniu 12 minut. 6. Ostygnięte dekorujemy wedle uznania. Ja oprószyłam

Zdrowie i pysznie na talerzu
Rolada jajeczna ze szpinakiem i łososiem 204

Pyszna przekąska na każdą imprezę,prosta do zrobienia i ładnie prezentująca się na stole,kolorowa i lekka,ze świeżym szpinakiem i wędzonym łososiem zawinięta w lekki jajeczny placek-polecam

Swojskie jedzonko
JOGURTOWE PIEROGI Z KAPUSTĄ I GRZYBAMI 207

smaku solą oraz pieprzem. Ciasto: Do miski wsypujemy mąkę, dodajemy sól oraz jogurt naturalny i zagniatamy ciasto do momentu aż będzie gładkie. Ciasto rozwałkowujemy na oprószonej mąką stolnicy na placek grubości 3 mm. Wycinamy 8-9 cm krążki. Resztę ciasta ponownie rozwałkowujemy i wycinamy krążki, do momentu aż zużyjemy całe ciasto. Na środek każdego krążka nakładamy łyżeczką farsz. Krążek

Kuchnia MagdaLeny
JOGURTOWE PIEROGI Z KAPUSTĄ I GRZYBAMI 207

smaku solą oraz pieprzem. Ciasto: Do miski wsypujemy mąkę, dodajemy sól oraz jogurt naturalny i zagniatamy ciasto do momentu aż będzie gładkie. Ciasto rozwałkowujemy na oprószonej mąką stolnicy na placek grubości 3 mm. Wycinamy 8-9 cm krążki. Resztę ciasta ponownie rozwałkowujemy i wycinamy krążki, do momentu aż zużyjemy całe ciasto. Na środek każdego krążka nakładamy łyżeczką farsz. Krążek

Kuchnia MagdaLeny
Miękkie pierniczki nadziewane 140

kółka. Na środku połowy okręgów umieścić po 1/2 łyżeczki nadzienia, przykryć je resztą kółek oraz lekko docisnąć. Następnie z nadzianych ciastek należy wyciąć serduszka. Ze skrawków ciasta ponownie rozwałkować placek oraz przygotować z niego pierniczki w sposób opisany powyżej (**). Pierniczki ułożyć na blasze wysłanej papierem dopieczenia i wstawić do rozgrzanego piekarnika. Piec około 12-13 minut w 180 stopniach

Di gotuje
Pierogi z serem i polewą ze skórką pomarańczy 173

jednolite i sprężyste ciasto. Przekrawamy je na 2 porcje. Gdy z jedną będziemy działać, drugą wkładamy pod ściereczkę kuchenną. Ciasto rozwałkowujemy na podsypanej mąką stolnicy na bardzo cienki, duży placek. Szklanką wycinamy krążki na pierogi, z jednej porcji wychodzi około 10 pierogów.   Na każdym krążek układamy porcję farszu – około czubatej łyżeczki. Składamy każdego pieroga na pół, brzegi

Smaczna Strona
Paszteciki grzybowe 229

Ciasto dzielimy na 2-3 części, każdą rozwałkowujemy na większy prostokąt o grubości (najlepiej 4-5 mm, nie mniej niż 3 mm). Ja robię to partiami. Najpierw jeden placek, a potem kolejny tak samo. Na środek wykładamy farsz zostawiając wolne brzegi. Potem zlepiamy (nakładam jeden brzeg na drugi, dociskam/zlepiam na całej długości łączenia i ostrożnie odwracam całość łączeniem

Słodkie okruszki
Krokiety z kapustą i grzybami 208

krokietów.   Do głębokiego naczynia dodaj jajka, wodę, mleko, mąkę i szczyptę soli – całość zmiksuj lub wymieszaj rózgą do ubijania. Na rozgrzanej patelni usmaż naleśniki.   Na każdy placek kładź trochę farszu i lekko rozsmaruj. Boki naleśnika zagnij do środka i całość zwiń w rulon formując krokiet. Mocz je w rozmąconych jajkach i bułce tartej – smaż

Kulinarny S.O.S.
Krokiety z kapustą i grzybami 208

krokietów.   Do głębokiego naczynia dodaj jajka, wodę, mleko, mąkę i szczyptę soli – całość zmiksuj lub wymieszaj rózgą do ubijania. Na rozgrzanej patelni usmaż naleśniki.   Na każdy placek kładź trochę farszu i lekko rozsmaruj. Boki naleśnika zagnij do środka i całość zwiń w rulon formując krokiet. Mocz je w rozmąconych jajkach i bułce tartej – smaż

Kulinarne S.O.S.
Rogale z orzechowo-kakaowym nadzieniem. 169

Orzechy łączymy z kakao, cukrem pudrem, dodajemy mleko i mieszamy do momentu otrzymania gładkiej pasty.      Wyrośnięte ciasto dzielimy na 4 części, każdą część wałkujemy na okrągły placek o średnicy około 30 cm, każdy z nich dzielimy na 8 części. Na każdej wykładamy porcję nadzienia. Następnie lekko naciągamy i zalepiamy nadzienie  wygląda to jak pieróg

Rozpustne gotowanie

Proponowane wyszukiwania