placki - 22990 przepisów (strona:661/1533)

Pulchne i delikatne racuchy z truskawkami 201

osuszone truskawki kroję na mniejsze kawałki i dodaję do ciasta. Dokładnie mieszam łyżką i smażę racuchy. Smażenie: Na rozgrzany olej na patelni nakładam po około 2 łyżki ciasta na placek i smażę na niewielkim ogniu z każdej strony na lekko brązowy kolor. Usmażone zdejmuję na ręcznik papierowy żeby odsączyć z nadmiaru tłuszczu. Racuchy z truskawkami są gotowe, życzę smacznego

Uwaga Babcia Gotuje
Drożdżówki makowe 216

odstawić na około 1-1,5h do wyrośnięcia. Wyrośnięte ciasto wyłożyć na stolnicę oprószoną mąką, delikatnie zagnieść i podzielić ciasto na równe kawałki. Porcję ciasta rozciągnąć palcami, formując placek, posmarować nadzieniem, zawinąć w roladkę, mocno zlepić wszystkie końce, aby nadzienie nie wyciekło podczas pieczenia. W ten sam sposób uformować resztę bułeczek. Wyłożyć na blachę wyścieloną papierem do pieczenia

Smaki Armine
Chlebek bananowy 175

wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2020/06/czekoladowe-ciasto-bananowe-chlebek.html . Na moim blogu znajdziecie też inne przepisy z wykorzystaniem bananów, np. bananowiec bez pieczenia:  https://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/search?q=bananowiec , banany smażone w cieście:  https://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2017/09/banany-w-ciescie.html , placki bananowe na serku wiejskim:  https://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2018/04/placki-bananowe-na-serku-wiejskim.html  i inne. SMACZNEGO

Waniliowe Improwizacje
Żeberka duszone w Karmi 158

podać… z pieczywem, gotowanymi ziemniaki, purée ziemniaczanym, ryżem, kaszami, kopytkami, kluskami śląskimi.   Inne pomysły na obiad: ** Fasolka po bretońsku ** Zapiekanka z cukinią ** Szaszłyki drobiowe z ananasem ** Złociste placki z pieczarkami i wędliną   (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki na 4-5 porcji: 1,2 kg żeberek wieprzowych 400 ml piwa karmelowego 2 cebule 2 listki laurowe 2 ziarna

Kulinarny S.O.S.
Faworki 152

cukier puder Wszystkie składniki (mąkę, żółtka, śmietanę, masło i spirytus) umieszczamy w misce, zagniatamy ciasto i wyrabiamy jednolitą kulę. Ciasto dzielimy na pół. Każdą połówkę rozwałkowujemy na bardzo cienkie placki (grubość ok. 1-1,5 mm) – ciasto jest bardzo elastyczne i podatne na wałkowanie. Następnie rozwałkowane ciasto kroimy na paski szerokości

Słodki sentyment
Prawdopodobnie najbardziej kontrowersyjne frytki na świecie 162

powyższego, zanim przejdę dalej, chciałbym oświadczyć kilka rzeczy: Robię frytki ze wszystkiego czego się tylko da. Tak jak bigos robię ze wszystkiego czego się da. Tak samo jak kotlety, placki, czy w zasadzie wszystko co tu robię. Wynika to z kryzysowego charakteru mojej kuchni.  Jestem przeciwnikiem spółkowania ze zwierzętami, oczywiście jeśli mówimy to o pojęciu biologicznym

Kryzysowa Książka Kucharska
Placek z rabarbarem na maślance 129

wiosny i moich ulubionych: rabarbaru i truskawek. Wprawdzie miałam być na diecie, ale na dietę zawsze przyjdzie czas, a rabarbar jest tak krótko. Więc zapraszam Was dzisiaj na pyszny placek po brzegi wypełniony rabarbarem, pyszny wilgotny i sowicie obsypany kruszonką. Trzeba dostrzegać te małe radości w życiu, a jedną z takich radości jest wspólne pieczenie i jedzenie. Składniki

dom-agi.pl
Drożdżowy gigant z rabarbarem i korzenną kruszonką 210

brak weny, mam nadzieję, że wy tego bloga postrzegacie podobnie. Dzisiaj, w tę piękną, burzową, czerwcową sobotę wracam do Was z ciastem.  Ciasto to, chciałoby się napisać placek, ale raczej trudno go tak nazwać, piekło się z przygodami, warte było jednak wysiłku. Jest niebywale delikatne, niezbyt słodkie i długo pozostaje świeże. Póki jest na straganach rabarbar skorzystajcie

Dzieje kuchennej Wiewióry
Tacos 156

Dzielimy na 12-14 mniejszych kawałków i każdy z nich rozwałkowujemy mniej więcej tak, aby średnica miała ok. 20 cm.  Rozgrzewamy dwie patelnie, żeby szybciej poszło i smażymy placki z obu stron jak naleśniki . Najlepiej zrobić to na patelniach bez dodatku tłuszczu. Jeśli jednak przywierają, to można patelnię delikatnie posmarować olejem. Jeszcze gorące przewieszamy na ruszcie z piekarnika

bistro mama
szpinakowo-czosnkowe z mozzarellą drożdżowe ciasto... 146

rozdrabniacza i wszystko zmiksować, wyłożyć do miski i wymieszać z pieprzem, solą, oregano. Wyrośnięte ciasto parę razy wyrobić ręką, podzielić na dwie części, na blacie podsypanym mąką rozwałkować 2 placki, na każdy nałożyć szpinak, zawinąć w roladę. Ułożyć w formie na papierze do pieczenia, wierzch ciasta posmarować roztrzepanym żółtkiem, piec w nagrzanym piekarniku na 180C, grzanie góra/dół

W Mojej Kuchni Lubię
Płaski chlebek z cukinią i serem 131

wyrośnięcia. Następnie do mąki dodajemy zaczyn i pozostałe składniki, wyrabiamy ręcznie lub maszyną gładkie ciasto, zostawiamy do wyrośnięcia. Potem ciasto dzielimy na pół i wałkujemy niezbyt cienko na placki. Następnie każdy chlebek smarujemy sosem pomidorowym, obkładamy plasterkami szynki i cukinii, oprószamy oregano. Na końcu pieczemy ok 15 min w 220st. Posypujemy startym serem i pieczemy jeszcze minutę

Dorota Smakuje
Drożdżówki z truskawkami i rabarbarem 171

masło. Rozcierać składniki, aż powstanie kruszonka. Wstawić do lodówki na kilkanaście minut. Wykonanie Wyrośnięte drożdżowe ciasto wyłożyć na blat oprószony mąką, kilka razy je zagnieść, po czym rozwałkować na placek o grubości ok. 1 cm. Dużym kubkiem o średnicy ok. 8-9 cm wykrawać krążki, na środku każdego z nich robić wgłębienie, wkładać w nie porcję truskawek i rabarbaru

niecodziennikpary
Pancakes cereal czyli płatki śniadanie z mini placuszków 154

posmarować odrobiną tłuszczu. Ciasto przelać do dozownika z małą dziurką. Na rozgrzaną patelnię wylewać porcje ciasto formułując małe placuszki. Smażyć na średnim ogniu. Gdy pojawią się bąbelki powietrza to placki odwrócić na drugą stronę i jeszcze chwilę smażyć. Podawać z owocami lub gęstym jogurtem. Smażenie mini placuszków

Ugotować
Pierogi smażone z kurczakiem, pieczarkami, cebulą i serem 270

pietruszką i czosnkiem. Na samym końcu dodaj tarty ser, zmniejsz ogień i wymieszaj farsz. Kiedy ciasto urośnie i będzie miękkie, sprężyste oraz jednolite, dokładnie rozwałkuj je. Wykrój okrągłe małe placki i na środku umieść łyżkę farszu. Zlep je w taki sposób, aby nie rozkleiły się podczas smażenia. Kiedy przygotujesz wszystkie pierogi do smażenia, odstaw je jeszcze na moment

Rozdomowiona

Proponowane wyszukiwania