placki - 22990 przepisów (strona:660/1533)

MAŚLANE CIASTECZKA KAKAOWE 123

zagniatamy gładkie ciasto. Blachę z wyposażenia wykładamy papierem do pieczenia. Piekarnik rozgrzewamy do 180 stopni C., bez termoobiegu. Ciasto przenosimy na oprószony mąką blat i rozwałkowujemy na cieniutki placek, o grubości około 3 mm. Posypujemy melasą lub brązowym cukrem i rozwałkowujemy na grubość 2 mm. Foremką lub np. literatką wycinamy kształt ciasteczek i ostrożnie przenosimy na blachę (ja pomagałam

cool and minty
Dietojarska kuchnia żydowska 107

książka ucieszy każdego miłośnika kuchni żydowskiej i bezmięsnej.  Proste przepisy wschodnioeuropejskiej kuchni żydowskiej, nie będą stanowiły wyzwania nawet dla kulinarnego laika. Znajdziesz w niej przepisy na wspaniałe latkes (placki), konfitury, marynaty i kiszonki, ale też rewelacyjną recepturę na oryginalną żydoiwską chałkę i czulent. Urzekły nas przepisy na omlety i naleśniki oraz pełne witamin, kolorowe i zdrowe sałatki

Cztery Fajery
Drożdżówki z jabłkami 122

dzielimy na mniej więcej 4 równe kawałki i formujemy kule.  6. Jedną bierzemy i przekrawamy nożem na 4 części. Bierzemy każdą z osobna i musimy rozwałkować na podłużny placek o długości 5 - 7 mm.  7. Na jedną część wykładamy łyżkę uprażonych jabłek, tak, żeby po bokach zostało nam puste ciasto. 8. Teraz ciasto nakładamy na jabłka

kruche babeczki
Cong you bing i xiāngcháng 76

odrobiną oleju. Ugniatamy to słowo klucz, bo daje nam pojęcie jakiej konsystencji ma to być ciasto. Dodajemy pokrojonej szalotki i ugniatamy, aż się dobrze wymiesza. Rozwałkowujemy na cienki placek i smażymy na patelni. Parówki nadziewamy na patyczki szaszłykowe i możemy naciąć, wtedy fajniej wyglądają. Smażymy lub pieczemy chwilę w piekarniku

Kryzysowa Książka Kucharska
Rogaliki drożdżowe z białym makiem 182

masa była plastyczna, niezbyt zwarta i niezbyt płynna *** *** Wyrośnięte ciasto ponownie zagniatamy na blacie podsypanym mąką *** *** Następnie ciasto dzielimy na 4 równe części *** *** Każdą część ciasta rozwałkowujemy na okrągły placek o średnicy około 30 cm. Koło dzielimy na 6 trójkątów *** *** Na każdym trójkącie rozsmarowujemy łyżkę nadzienia i zwijamy *** *** Zwinięte rogaliki układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, smarujemy

Blog z Apetytem
Marynowane grzyby 93

bardziej łagodnym smaku, żeby było czuć smak grzybów. Jeśli natomiast wolicie grzybki "ostrzejsze", dodajcie nieco więcej octu. Polecam również inne przepisy na grzyby: Pasta grzybowa do słoików na zimę Placek po zbójnicku z sosem grzybowym Makaron z sosem grzybowym Kanapki z borowikami i jajkiem Zupa grzybowa z mrożonych grzybów Pęczotto z grzybami i boczkiem Uszka i pierogi z kapustą

Obiad gotowy
Szybkie Ciasto z Kremem Śmietankowym 80

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Wielu osobom ciasto z kremem kojarzy się ze spędzaniem ogromu czasu w kuchni i dużym nakładem pracy. Wydaje się, że takie ciasto musi

Przepiski.pl
Biała pizza z pieczarkami, truflą i camembertem / White pizza with mushrooms, truffle and camembert 146

ilością soli i pieprzu. Piekarnik rozgrzej do 220°C. Wyrośnięte ciasto przełóż na blat posypany mąką. Dłońmi rozciągnij ciasto na dużą okrągłą pizzę. Połóż na blasze posmarowanej odrobiną oleju. Placek posmaruj zimnym białym sosem. Ułóż grube plastry pieczarek oraz sera camembert. Oprósz solą. Pizzę piecz 15 minut (najlepiej poziom środkowy, termoobieg od dołu). Po upieczeniu polej pizzę oliwą truflową

Delicious Place
Keto kostka dyniowo – orzechowa (Paleo, LowCarb) 180

połączenie dyni i orzechów w jednym cieście... Zwłaszcza jeśli to keto kostka dyniowo - orzechowa. Pycha! Dania Deser Kuchnia Amerykańska , Wege Keyword ciasta z kremem , ciasto dyniowe , czekolada , placek orzechowy Porcje 8 porcji Czas przygotowania 20 minut Czas gotowania 30 minut Składniki Ciasto 1 szklanka dyni startej na tarce o małych oczkach 0,5 szklanki inuliny 1 duże jajko

Modern Cave Girl
Dziadowa pizza muchomorkowa 94

Wykonanie: Z mąki i wody ugniatamy ciasto. Słowo "ugniatamy" jest tu kluczem, bo automatycznie mówi nam jakiej konsystencji ma te ciasto być. Rozwałkowujemy na cienki placek. Rozsmarowujemy koncentrat. Pieczarki koimy wzdłuż. Widelcem robimy rowki na ogonkach, żeby wyglądały jak zęby, a na główkach robimy oczy czymś okrągłym. Pieczarki kładziemy na pizzy. Wkładamy do piekarnika na nagrzanego do 180 stopni

Kryzysowa Książka Kucharska
Dżem z dyni 100

Dżem z dyni z dodatkiem świeżo wyciskanego soku z cytrusów to świetna propozycja na jesienny dodatek do domowych słodkości. Idealny na kanapki, jako dodatek do naleśników, placków, tortów, ciast, babeczek. Poniżej sprawdzony przepis na pyszny, domowy dżem z dyni z dodatkiem jabłek bez użycia żelfixu. W opisie znajdziesz także kilka porad oraz możliwości zamienników produktów. SKŁADNIKI: 1 duża dynia(...)góra plus dół, bez termoobiegu. Należy ustawić gorące słoiki w komorze piekarnika, na środkową półkę i podgrzewać je przez ok. 12 minut. Dżem z dyni wzbogaci smak słodkich wypieków, placków, tostów czy naleśników. Smacznego

Zasmakuj Kuchni
Polędwiczki ze śliwkami i test patelni Woll Diamond Lite 88

Woll Diamont Lite mam okazję testować od ponad 2 tygodni. Prawie codziennie jej używałam do przygotowywania różnych potraw. Inne patelnie poszły na razie w odstawkę ;) Robiłam już na niej placki ziemniaczane, naleśniki, omlety, placuszki i ciasteczka z patelni (o których napiszę w następnym wpisie). Używałam jej do zapiekania kurczaka w piekarniku (przepis niebawem), odgrzewania potraw i powiem

Smakołyki Asi
Curry wegetariańskie z kalafiorem i cukinią oraz test patelni Woll. 87

jeśli nie najważniejszych naczyń kuchennych. Na patelni możecie przygotować niezliczoną ilość dań. Z patelnią firmy Woll jest to dodatkowo duża przyjemność. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Na patelni przygotowujemy naleśniki, sosy, placki, placuszki, różne mięsa, dania na słodko, powidła, makarony i można tak wyliczać bez końca. Patelnia, którą ja testowałam ma odpinaną rączkę dzięki, której z łatwością możecie ją przechowywać

To co lubię - gotuję i polecam
Kruche ciasteczka z mlekiem skondensowanym 79

słodzonego Przygotowanie: Miękkie masło rozetrzyj w misce z mąką, tworząc kruszonkę Dodaj mleko i rozetrzyj szpatułką do uzyskania jednolitej masy Wstaw do lodówki na 30 min Rozwałkuj na cienki placek podsypując niewielką ilością mąki Wycinaj kształty i układaj na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia Piecz w piekarniku nagrzanym do 180°C przez ok. 15 min (grzałka góra-dół) [Głosów

Słodki Blog