placki - 22990 przepisów (strona:648/1533)

Chlebek migdałowy ze śliwkami i kruszonką 182

pyszne do mięsa, na surowo, pieczone, duszone. Ja już do tej pory zjadłam dobrych kilka kilogramów tych pyszności. W dzisiejszej odsłonie mały wypiekowy eksperyment – chciałam coś innego niż placek kruchy, który uwielbiam oczywiście. Postawiłam na chlebek bo zawsze mi wychodzi, poza tym wymaga minimum wysiłku i nie brudzi miksera – wszystko mieszamy rózgą lub nawet widelcem. Aromat migdałowy

Smaczna Strona
Grzyby z patelni – prosty przepis 163

Grzyby z patelni Najprostsze z możliwych i jedno z najpyszniejszych dań z grzybów leśnych. Uwielbiam takie grzybki do świeżego chleba albo do grzanek, do mięs, do naleśników, do placków ziemniaczanych. Poza sezonem, możecie przygotować takie grzyby pół na pół np. z pieczarek i zamrożonych leśnych . Doskonale smakują do pieczonego mięsa, kotletów warzywnych np. sojowych czy kalafiorowych , do różnego rodzaju placków

Dorota Smakuje
Pyszne pierogi na chłodne dni 161

Łączę ze sobą kaszę, mięso, cebulę i grzyby.Dodaję pieprz, sól, majeranek, czosnek i jajko.Wszystko dokładnie mieszam. Z podanych składników zagniatam elastyczne ciasto na pierogi.Odkrawam po kawałku, wałkuję cienkie placki, wykrawam kółeczka (ja używam szklaneczki do whisky), nakładam farsz i zlepiam pierożki.Wrzucam partiami na gotującą się wodę, do której wcześniej dodałam olej i sól. Gotuję nie dłużej niż

Co w garnkach piszczy
Rogaliki ziemniaczane z serem 197

solą, ekstraktem i masłem posiekać. Dodać jajka i zagnieść gładkie i elastyczne ciasto. Ciasto podzielić na 3 części. Stolnicę lekko posypać mąką i z każdej części ciasta rozwałkować cienki placek o średnicy ok 26cm. Każdy okrąg pokroić na 8 trójkątów. Z szerszej strony nakładać po łyżeczce farszu i zwijać rogaliki. Rogaliki układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, posmarować

Smakołyki Asi
CEBULARZE LUBELSKIE 155

dane Wam było spróbować gdzieś tego przysmaku. Jeśli nie, to koniecznie trzeba nadrobić zaległości. Historia cebularzy sięga przełomu XIX wieku, kiedy to Żydzi zamieszkujący Stare Miasto wypiekali cebulowo-makowe placki. Dostępność składników i niskie koszty sprawiły, że cebularze szybko zyskały popularność. Przed wojną można było je kupić w każdej żydowskiej piekarni oraz od ulicznych sprzedawców zarówno w Lublinie

Ostra na Słodko
Warzywny gulasz z boczniakami i dynią 203

Wiem że w sklepach dostępna jest przez cały rok, ale najlepiej smakuje właśnie teraz, bo to jej pora. Na blogu znajdziecie całe mnóstwo dyniowych przepisów na zupy, ciasta, muffiny, placki itd. Korzystajcie z nich ile wlezie, a ja dziś dorzucam przepis na warzywny gulasz z dynią, boczniakami i papryką. Bardzo jesienny, a do tego zdrowy, kolorowy i co najważniejsze

Smakowity Blog Kulinarny
Pierogi z kaszą jaglaną i świeżymi leśnymi grzybami. 154

miski włożyć ugotowaną kasze, grzyby a także podsmażoną cebule i starty czosnek. Wszystko dokładnie wymieszać i doprawić do smaku. Pod koniec dodać białko, wymieszać.  Ciasto wałkować na cienki placek, wykrawać kształt koła za pomocą kubka, nakładać łyżkę farszu i zaklejać pierogi. Wrzucać na posolony wrzątek, gotować około 5 min. do miękkości. Okrasić smażoną cebulką. Smacznego

Radość kipiąca uśmiechem.
Placuszki serowe 124

Pyszne i delikatne w smaku placuszki serowe, polubi je dziecko i dorosły.Skąd wziął się pomysł na ich zrobienie? Ano wziął się z nadmiaru mielonego białego

Pieprzyć z Fantazją
Ciasto Miodowe – Najlepszy Przepis na Miodownik 123

dodając do niego po łyżce masy. Na sam koniec dodajemy sok z cytryny Polewa: Wszystkie składniki polewy zagotować, cały czas mieszając. Odstawić do ostygnięcia. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Wykonanie: Pierwszego placka smakujemy masą krówkową, dwa kolejne, przygotowaną masa. Wierzch polewamy polewą. Uwaga: Pamiętajcie, że smak i kolor miodownika zależy od rodzaju miodu. Zadbajcie o to aby był to sprawdzony miód

Przepiski.pl
Kotlety siekane według szwagra Zbycha! 132

samo pieczarki. 3. Mieszamy wszystkie składniki i doprawiamy solą i pieprzem. Na koniec dodajemy jajka i mąkę. Ilość mąki zależy od konsystencji masy. 4. Na rozgrzany tłuszcz kładziemy placki z dwóch łyżek masy. Delikatnie formujemy kotlet. Smażymy na wolnym ogniu ok. 5 minut z każdej strony. Przy smażeniu należy się wykazać cierpliwością, ponieważ kotlety mogą wyglądać, jakby chciały się

Kuchnia Na Wypasie
Szarlotka na kruchym cieście z waniliową kruszonką 160

dodaj cukier i cynamon i smaż jeszcze przez 5 minut, aż pozbędziesz się nadmiaru soku. Spód tortownicy wyłóż papierem do pieczenia. Wyjmij ciasto z lodówki. Rozwałkuj je na okrągły placek. Przełóż do tortownicy (boki powinny być wyłożone ciastem do połowy lub 1/3 wysokości). Nakłuj spód widelcem i wstaw ciasto do schłodzenia na 30 minut do lodówki. Po tym czasie

Na-talerzu.pl
Mini Hot-Dogi – Parówki w Cieście Drożdżowym 151

zaczyn na kilka minut do wyrośnięcia. Dodać mąkę, sól, masło, jajka i zagnieść ciasto. Całość przykryć ściereczką i pozostawić do wyrośnięcia na około 1 h. Ciasto rozwałkować na cienki placek. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Ciasto pokroić na paski o szerokości ok 10 cm. Ułożyć na cieście ser, posmarować delikatnie ulubionym ketchupem a następnie wyłożyć parówki. Całość zwinąć w rulon. Powstały

Przepiski.pl
Cukinia nadziewana kaszą pęczak 200

Tobie pomieszczenia w jakich mieszkasz! Jak przyśpieszyć metabolizm? Poznaj 5 ważnych zasad! 10 produktów, których Polacy nie znają prawdziwych zastosowań! Tłuszcz w diecie- ile powinno się go spożyć? Placki z twarogiem Cukinia nadziewana kaszą pęczak Cukinia to bardzo popularne warzywo, które we własnym ogródku rośnie od lipca do września, jednak w sklepach dostępne jest cały rok. Jednym ze sposobów

To Musisz Wiedzieć
Dzisiaj Szwedzi świętuję dzień cynamonki 222

zarabiaj tak długo aż ciasto wchłonie całe masło. Przykryj mise folią i odstaw ciasto do wyrośnięcia na 40 minut. Wymieszaj wszystkie składniki na nadzienie. Rozwałkuj wyrośnięte drożdżowe na placek o grubości 0,5 cm. Posmaruj nadzieniem i zroluj. Pokrój roladę na kawałki o grubości 2 cm. Układaj na blasze pokrytej papierem do pieczenia. Posmaruj bułeczki rozmąconym jajkiem i posyp

codojedzenia
Sernik z wiśniami i kruszonką 131

gładkie oraz jednolite ciasto. Uformować kulę, podzielić na 2 części. Jedną część ciasta włożyć do lodówki, drugą pokroić na plasterki i wyłożyć nimi spód formy, ugnieść palcami na równy placek. Podziurkować widelcem. Podpiec przez około 10 minut w 180 stopniach C. Masa serowa: Ser przełożyć do miski, dodać serek  waniliowym oraz ksylitol i zmiksować do połączenia się składników

Healthy food explorer