placki - 22990 przepisów (strona:640/1533)

Paszteciki drożdżowe z pieczarkami 165

Paulina 2020-11-11 Schab duszony z warzywami przez Paulina 2020-11-05 Zupa ogórkowa przez Paulina 2020-10-27 Cukinia nadziewana kaszą pęczak przez Paulina 2020-10-04 Placki z twarogiem przez Paulina 2020-09-28 Przepis na paszteciki drożdżowe z pieczarkami Jakie są wasze ulubione na przepisy na dania Bożonarodzeniowe bądź Sylwestrowe? Ja oprócz ryby po grecku

To Musisz Wiedzieć
Ciasteczka z marmoladą 104

szklanki cukru 2 żółtka 2 łyżki śmietany łyżeczka proszku do pieczenia Sposób przygotowania: Mąkę przesiać przez sito potem posiekać z margaryną, dodać resztę składników i zagnieść ciasto. Wałkiem rozwałkować placek wykrawać ciasteczka w dowolnym kształcie tylko żeby jedne były całe a druga porcja z dziurką. Po upieczeniu ciasteczka całe smarujemy marmoladą przykrywamy ciasteczkiem z dziurką posypujemy cukrem pudrem

Wasze Przepisy
Kartoflaniki – grzybowe paszteciki 172

ściągnęła nadmiar wilgoci. 2. Ziemniaki przeciskamy przez praskę. dodajemy jajko i ok 200 g mąki, a następnie wyrabiamy na gładką masę. Na folii spożywczej z połowy ciasta tworzymy placek. Następnie na krawędzi układamy cienką porcję nadzienia i podnosząc folię zwijamy „roladkę”. 3. Kroimy na 6 – 7 cm kawałki i smażymy z jednej i drugiej strony

Kuchnia Na Wypasie
Kruche ciastka Speculoos 168

gładkie ciasto, zawiń je w folie spożywcza i schowaj do lodówki na minium 12 godzin. Powierzchnię robocza podsyp mąka, ciasto podziel na 4 części i przy pomocy wałka, rozwałkuj placek na grubość ok. 0.5 mm. Do wycinania ciastek powinno się użyć specjalnej drewnianej foremki a następnie wytłoczyć specjalnym drewnianym klockiem wzór na górze ciastka, nie posiadam obydwu tych urządzeń

RafalCook
Najlepsze uszka wigilijne. 153

pieprzem. Jeśli są zbyt wilgotne można dodać 1 łyżkę kaszy manny  Z podanych składników zagniotłam  elastyczne ciasto. Podzieliłam na części. Każdą część  rozwałkowałam  na cienki placek i wykrawałam małe krążki (ja wykrawam literatką). Nakładam  farsz i zlepiam małe pierożki, które następnie na palcu formuję w uszko. Wrzuciłam na wrzącą, osoloną wodę z dodatkiem oleju

Co w garnkach piszczy
MIODOWNIK Z MASĄ BUDYNIOWĄ I KAJMAKIEM – ” NA SŁODKO ZE SWEET DECOR „ 268

Dodajemy miód oraz jajko, wyrabiamy na gładkie ciasto. Formujemy kulę, dzielimy na 3 części ( równe ). Pierwszą częścią ciasta wylepiamy rant metalowy z podłożonym papierem do pieczenia, wygładzamy tworząc równy placek. Pieczemy ok 8-10 minut w 180C. Po upieczeniu studzimy. Tak samo postępujemy z pozostałym ciastem. KREM BUDYNIOWY: 300 ml mleka gotujemy z cukrem, pastą waniliową i masłem

Ostra na Słodko
Sernik w cieście kakaowym 133

oraz jednolite ciasto. Uformować kulę, podzielić na 2 części. Schłodzić w lodówce przez 30 minut. Jedną część ciasta zetrzeć na tarce, wyłożyć nim spód formy, ugnieść palcami na równy placek. Podziurkować widelcem. Masa serowa: 1 kg zmielonego twarogu sernikowego 200 g cukru 30 g mąki ziemniaczanej lub budyniu waniliowego bez cukru – sam proszek 1 łyżka cukru wanilinowego

dom-agi.pl
Kluski Śląskie z Mięsem 156

zrobić kluski śląskie? Kiedy mamy gotowe ciasto ziemniaczane i farsz, przystępujemy do nadziewania naszych klusek mięsem. Nabieramy 2 łyżki masy ziemniaczanej, formujemy z niej kuleczkę i spłaszczamy na placek. Następnie na środek nakładamy łyżkę farszu mięsnego i ponownie formujemy kulkę. W ten sposób formujemy wszystkie kluseczki. Gotujemy wodę w dużym garnku z dodatkiem soli. Na gotujący się wrzątek wrzucamy

Przepiski.pl
Kraszanka, czyli pyszne ziemniaki z patelni 1684

innych naszych przepisów na proste potrawy z ziemniaków. Min. pyszne tarte ziemniaki z kurczakiem i serem , bardzo aromatyczne faszerowane ziemniaki z piekarnika , oraz bardzo chętnie oglądany przepis na puszyste placki ziemniaczane . Kraszanka, czyli pyszne ziemniaki z patelni Składniki: ziemniaki: 0,5 kg boczek surowy wędzony: 300 g cebula: 2 szt. ziele angielskie: 2 kulki sól i pieprz do smaku

Kuchnia Na Wypasie
Racuchy babcine, najlepsze, na maślance z jabłkami 176

cynamon lub wanilię ( wg. smaku) i cukier, całość mieszam  dokładnie. Jabłka obieram, kroję na mniejsze kawałki, można w kostkę, dodaję do ciasta, smażę od razu średniej wielkości placki. Trzeba zrobić odstępny, ponieważ dużo urosną. Gorące wykładam na ręcznik papierowy. Przed podaniem można oprószyć cukrem lub słodzikiem. Polecam przepis, racuszki są chrupiące z zewnątrz, a puszyste

Takie tam pichcenie
Uganda - Wegański rolex, czyli zawijaniec z bezjajecznym omletem z pomidorami i kapustą 166

Rolex (rolled eggs), czyli omlet z warzywami zawinięty w placek chapati podany na skrawki gazety to bardzo popularny ugandyjski street food . Postanowiliśmy go zweganizować, przepis na omlet bazując na wcześniej już dodanym przepisie na azerbejdżański omlet z ziołami, czyli kyukyu .  Składniki (na 1 porcję): - 1/4 szklanki mąki z ciecierzycy - mała szczypta proszku do pieczenia - 1/2 łyżeczki mielonego siemienia

Roślinożerni urlopowicze
Ciasto bakaliowe na białkach 138

białkami. No bo przecież ile można robić te bezy...  Tym razem był pyszny tatar, a za nim pyszne, pachnące cytryną ciasto bakaliowe. U mnie to był akurat niewielki placek, bo tylko 3 białka i średnica 18 cm, ale do popołudniowej kawy starczyło. Było słodko, a zapewniły nam to kandyzowane owoce schowane w cieście i słodki, cytrynowy lukier

Na kulinarnym poligonie
Szybkie i smaczne dania z jajkiem w roli głównej 123

przygotowaniu. Kotlety z jajek Można te kotlety urozmaicić o warzywa i usmażyć Kotlety z jajek i warzyw Makaron z boczkiem i jajkiem Omlet to nic innego, jak jajeczny pulchny placek usmażony na tłuszczu. Są jednym z prostszych w przyrządzeniu dań. Jeśli szukasz pomysłu na wyśmienity omlet to zobacz nasze przepisy klikając w słowo omlet! Omlet z kurkami i kiełbasą

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Prosta szarlotka krucho drożdżowa 123

żółtka, szczyptę soli, śmietanę i rozrobione drożdże. Zagniatamy ciasto. Dzielimy je na dwie równe części.  Obie części rozwałkowujemy na papierze do pieczenia na wielkość blachy ( 23x33 cm) . Jeden placek wykładamy na blaszkę i posypujemy cienką warstwą kaszy manny. Jabłka obieramy, ścieramy na tarce o grubych oczkach. Odciskamy je z nadmiaru soku, a następnie rozkładamy na cieście, posypujemy cynamonem

Cynamonowe szczęście