ognia. Jak ciasto ostygnie, to dodajemy po jednym jajku ciągle miksując. Uzyskana masa powinna być jednolita, ciasto dzielimy na dwie części. Blachę (23×36), na której będziemy piec placki wykładamy papierem do pieczenia i wylewamy połowę ciasta. Pieczemy w temperaturze 200 stopni (na złoty kolor), przez około 20 minut. W taki sam sposób pieczemy drugą połówkę ciasta. Zabieramy
Gotuj z Prezesemjajko. Dodajemy wszystkie przyprawy i 3 łyżki bułki tartej. Całość mieszamy ręką do uzyskania jednolitej masy. Następnie mięso dzielimy na 5 części i z każdej z nich formujemy owalny placek. Każdy z nich smarujemy około 1/2 łyżeczki musztardy. Cebulkę kroimy w piórka, natomiast ogórki konserwowe w paski. Na przygotowanym wcześniej mięsie układamy plasterek boczku, pół ogórka i kilka piórek
Gotuj z PrezesemDynia to uniwersalne warzywo, które można wszechstronnie wykorzystać w kuchni. Z miąższu dyni można przygotować zupę, ale również placki, sernik czy racuchy. Pestki dyni można natomiast wysuszyć, będą one świetnym dodatkiem do sałatek. Bardzo lubię dynię, właśnie za jej szerokie zastosowanie i w moim ogródku również dla dyni znalazło się miejsce. W tym roku wyrosły mi piękne, dorodne dynie
Gotuj z Prezesem