W jakiej kaszy nie ma glutenu? W jakiej kaszy nie ma glutenu? W dzisiejszych czasach coraz więcej osób zmagających się z nietolerancją glutenu lub celiakią szuka alternatywnych produktów spożywczych. Jednym z takich produktów jest kasza, która stanowi doskonałe źródło składników odżywczych. Jednak nie wszystkie rodzaje kaszy są bezglutenowe. W tym artykule przyjrzymy się różnym rodzajom kaszy i dowiemy się, w jakiej z nich nie ma glutenu. Kasza jaglana Kasza jaglana jest jednym z najpopularniejszych rodzajów kaszy, która... czytaj dalej...
Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.
Czytaj dalej...Mój blog jest eklektyczny – trochę wegetariański, czasem wegański, często rybny albo mięsny. Po prostu życiowy.
Odstawiając cukier, pszenicę i mleko nagle odkryłam paletę smaków, których nie znałam do tej pory. To coś … niesamowitego. W tej chwili, już wiem co i jak jeść, bym czuła się dobrze i by mi smakowało. Wypracowałam też moją maksymę „Pamiętaj zdrowo nie znaczy katorżniczo, bo życie jest, między innymi po to, żeby jeść”.