Calzone z szynką i serem

Calzone z szynką i serem

Calzone z szynką i serem

Ciasto drożdżowe w formie pieroga czyli włoskie calzone. U mnie w najprostszej wersji z szynką i serem. Z poniższego przepisu otrzymacie 4 duże pierogi, które są tak sycące, że wystarczy zjeść połowę, by poczuć sytość Ciasto: 500 g mąki pszennej 1 op. suszonych drożdzy (7g) 1 łyżeczka soli 1 łyżeczka cukru 300 ml ciepłej (nie gorącej!) wody 4 łyżki oleju Dodatkowo: 200 g passaty pomidorowej oregano, bazylia 1 op. prosciutto cotto (150g) 100 g szynki (u mnie polędwica wieprzowa, może być też wędzony schab lub in... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Smaki Na Talerzu

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.