przekąski… ** Rożki ze szpinakiem i fetą ** Ruloniki z pastą jajeczną ** Tatar z łososia z majonezem ** Koszyczki z ciasta francuskiego (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki na 4 porcje: 4 placki tortilli 400 g mięsa mielonego puszka czerwonej fasoli cebula puszka pomidorów (400 g) 2-3 ząbki czosnku 100 g żółtego sera (np. gouda) przyprawy: sól, pieprz, słodka i ostra(...)puszki. Całość duś na średnim ogniu, aż woda odparuje i farsz stanie się gęsty. Na koniec dopraw do smaku przyprawami. Po chwili zdejmij patelnię z ognia. Na każdy placek tortilli nakładaj porcję farszu, posyp startym żółtym serem i zawiń tak, jak krokiety. Podawaj ciepłe, czyli podgrzane w piekarniku lub na patelni. Do podania polecam zimne sosy: czosnkowy , pomidorowy , curry
Kulinarny S.O.S.masowo, zjadamy przez Norwegów i turystów. Pølse to rodzaj kiełbasy, długiej i bardziej przypominająca parówkę niż kiełbasę, oczywiście z bardzo dużą zawartością mięsa, która jest włożona lub zawinięta w placki ziemniaczane Lompe. Pølse można kupić wszędzie, na ulicy, stacji benzynowej, knajpach czy restauracjach. Zapraszam na norweskiego hot-dog. 🌭 – ❌ ⏰ – 20 minut ➕ Lompe 🇳🇴 – Norwegia ✅ Składniki ✅ W zależności(...)masz placków, kup tyle kiełbasy (u mnie kiełbasa z szynki, ponieważ nie dostałem norweskiej oryginalnej) ✅ Musztarda ✅ Ketchup ✅ Dodatki to już Twój wybór ✅ Lompe https://rafalcook.com/2020/09/20/norweskie-placki-lomper-vol-1-faceta-w-kuchni/ 🛠️ Przygotowanie 🛠️ Szczerze to nie ma nad czym się rozpisywać. 🛠️ Musisz zagrzać, czyli upiec, usmażyć lub ugotować kiełbasę. 🛠️ Włożyć ją w Lompe, polać musztardą, ketchupem i jeśli masz i chcesz dodatki, dołóż je. 👍 Gotowe. Smacznego
RafalCookNigdy nie przepadaliśmy za cukinią, poważnie. Do momentu kiedy postanowiłam zrobić zdrowszą wersję placków i wykorzystać do tego warzywa takie jak cukinia, papryka, marchewka… Dzieciaki zjadły zanim się obejrzałam, mąż nie wierzył że to z zie Artykuł Placki z cukinii z papryką pochodzi z serwisu DoGarow.pl
Do Garów!dużej miejsce umieść mąka, cukier, proszek do pieczenia. Dodaj jajko, pokrojone na kawałeczki masło. Całość wyrabiaj na gładkie ciasto. Ciasto podziel na dwie części. Jedną część rozwałkuj na placek większy niż forma. Ciasto przełóż do formy wyłożonej wcześniej papierem do pieczenia. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Śliwki wymieszaj z cukrem i mąką, a następnie wyłóż na ciasto. Resztę ciasta umieć(...)śliwkach w dowolny sposób – można zetrzeć na tarce, rozwałkować na placek. Piecz w nagrzanym piekarniku w 180 stopniach przez 55 minut grzałka góra/dół. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Artykuł Kruche Ciasto ze Śliwkami pochodzi z serwisu Przepiski.pl
Przepiski.plTeraz z końcem lata warzywa są najsmaczniejsze. Jędrne, kolorowe, pełne witamin. Kupiłam dorodne ziemniaki, które wspaniale nadawały się na placki. Do nich przygotowałam gulasz warzywny, lekki kolorowy i pikantny. Delektowaliśmy się jedząc. Polecam na obiad! 500 gram młodych ziemniaków 2 jaja sól i pieprz cebula PLACKI: Obrać ziemniaki i zetrzeć na małych oczkach. Przełożyć
AZgotuj!jednych z moich ulubionych, a samego omleta z tych składników jadam niemalże codziennie. Teraz pokazuję, że jeśli chcesz możesz śmiało z przygotowanej masy usmażyć małe placuszki zamiast jednego, większego placka. Dodaj ulubione owoce, orzechy, masło orzechowe, albo to i to, trochę gęstego jogurtu i ciesz się nieziemsko pysznym posiłkiem. ⇨ Te placuchy przygotowałam na genialnej patelni, która(...)całkowicie z niego zrezygnować. Patelnia jest bardzo poręczna, lekka i naprawdę świetnie się sprawdza w kuchni urozmaicając codzienne posiłki. NA ZDJĘCIU ⇾ patelnia granitowa do placków i jajek | łopatka do naleśników | słoik z klipsem | talerz deserowy PUSZYSTE PLACUSZKI BANANOWE Składniki (1 porcja): 1 mały banan 10 g mąki kokosowej
Zdrowie na języku :PDomowe i pachnące owocami.. placki ze śliwkami , które zrobisz bez drożdży i bez użycia miksera. To super przepis na śniadanie dla całej rodziny. Placuszki wychodzą mięciutkie i puszyste. - pomysł na śniadanie - szybkie placki ze śliwkami - wystarczy wymieszać składniki
AniaGotuje.plowoców i wspaniale maślane. A ta kruszonka! Miodzio. Kruszonka wjechała na ostro Ciasto drożdżowe ze śliwkami i kruszonką – smak dzieciństwa Niech podniesie rękę, kto jako dzieciak nie jadł placka ze śliwkami we wrześniu. Obstawiam, że może ze 3 takie osobniki się znajdą 😉 Przyznaję, że jako dziecko nie lubiłam ciasta drożdżowego. W wersji solo było zawsze suche i nudne(...)placek drożdżowy ze śliwkami to zupełnie inna historia! Widok równiutko ułożonych śliwek sprawiał, że drożdżowe nabierało dla mnie zupełnie nowego wymiaru. Jak ja uwielbiałam ten charakterystyczny lekko słodki i lekko kwaśny smak węgierek. W duecie ze słodkim, puszystym ciastem smakowały cudnie. Z dodatkiem śliwek ciasto drożdżowe przestawało być takie nudne. POLUB NA-TALERZU.PL NA FACEBOOKU Ciasto drożdżowe ze śliwkami
Na-talerzu.pljajko 2 miarki odżywki białkowej 1 łyżka kakao 3/4 łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli Wszystkie składniki łączymy dokładnie, aby powstała jednolita masa. Smażymy po łyżce masy na placek, na dobrze rozgrzanej patelni i niewielkiej ilości tłuszczu
Kucharzycauzyskania gęstej masy. 3. Margarynę ucieramy mikserem i stopniowo dodajemy ostudzony budyń. Sposób przygotowania polewy: 1. Czekolady przekładamy do rondelka wlewamy śmietanę i gotujemy. Przełożenie placka: 1. Na dnie blaszki układamy cisto kruche, smarujemy 1/3 masy i układamy ciasto kokosowe. Ponownie smarujemy 1/3 masy i układamy ciasto orzechowe, rozprowadzamy resztę masy(...)koniec placek kruchy. 2. Wierzch ciasta polewamy polewą i posypujemy pokruszonymi orzechami. 3. Chłodzimy w lodówce. 4. Smacznego
Kulinarna Chwilapatelni rozgrzewamy łyżkę masła, smażymy cebulę do zeszklenia, a następnie dodajemy pieczarki - smażymy do momentu, aż woda całkowicie odparuje z grzybów. Doprawiamy słodką papryką, solą i pieprzem. 2 Dwa placki tortilli posypujemy połową startego sera, następnie kładziemy na tortille szynkę i pieczarki, posypujemy natką pietruszki i pozostałym serem. Sera musi być sporo, aby całość po podgrzaniu się skleiła. Całość(...)przykrywamy pozostałymi plackami tortilli. 3 Patelnię zwykłą/grillową podgrzewamy na sucho. Kiedy się rozgrzeje, wkładamy na nią wcześniej złożone tortille. Po kilku minutach górną tortillę mocno przyciskamy, aby obie się ze sobą skleiły. 4 Kiedy dolna tortilla się podpiecze, przekładamy sklejone tortille na drugą stronę. Następnie zdejmujemy tortille na deskę i kroimy na ćwiartki. Podajemy z ulubionymi sosami
Kuchnia Bazyliiogórka. Koniecznie spróbujcie, bo są naprawdę pyszne. A jeśli szukacie innych pomysłów na wykorzystanie tortilli, to polecam Wam np. krokiety z tortilli . Zaskoczcie swoich znajomych czymś oryginalnym Składniki: 2 placki tortilli 1/4 czerwonej papryki 6 czubatych łyżeczek serka kanapkowego np. Almette 10 plasterków krakowskiej – u klasyczna i wersja z zielonym pieprzem Olewnik 4 liście sałaty 4 plastry żółtego(...)sera świeżo mielony czarny pieprz* *serek można też doprawić ulubioną mieszaną ziół Przygotowanie: Każdy placek tortilli smarujemy serkiem kanapkowym. Warstwę serka delikatnie doprawiamy świeżo mielonym pieprzem. Następnie układamy po 5 cienkich plasterków kiełbasy krakowskiej, kolejno 2 plastry żółtego sera i 2 liście sałaty. Na środek układamy cienko pocięte kawałki czerwonej papryki. Teraz powoli zwijamy tortille w dość ciasny rulon
Słodkie okruszkinaczynia, roztrzepujemy, doprawiamy solą oraz pieprzem, dodajemy pokrojone drobno papryki oraz groszek konserwowy. Mieszamy dokładnie łyżką. 5. Wylewamy na rozgrzany olej, można zrobić jeden duży placek lub kilka małych. 6. Po usmażeniu placki z jajek wykładamy na ser. 7. Wszystko razem zwijamy robiąc roladę i zawijamy w folię. Układamy na blaszce
Kulinarna Chwilakruszy, dodajcie wtedy dodatkową łyżkę płynu. Cukinia czy kabaczek? Odwieczny spór Jak wiecie, bardzo lubię cukinię. To mega wdzięczne warzywo, które chętnie poddaje się moim eksperymentom 😉 Przygotowuję z niej placki , klasyk mojego dzieciństwa, czyli leczo , faszeruję ją i zapiekam albo dodaję do lekkich sosów i podaję z makaronem . Cukinia jest lekkostrawna i niskokaloryczna – w 100 g znajdziemy zaledwie(...)Zawiń w folię spożywczą i włóż do lodówki na pół godziny. Cukinię umyj i pokrój na cienkie plastry. Mascarpone dopraw tymiankiem, solą i pieprzem. Schłodzone ciasto rozwałkuj na okrągły placek o średnicy ok. 35 cm. Środek oprósz delikatnie skrobią, pozostawiając ok. 5 cm brzegu. Na środku ciasta rozsmaruj ser mascarpone, pozostawiając ok. 4-5 cm od brzegu. Na serze
Na-talerzu.plkaszę gryczaną, więc często pojawia się ona na naszym stole. Problem w tym, że zwykle za dużo się jej ugotuje i wtedy trzeba sprytnie ją wykorzystać. U nas oczywiście placki, ale ile można jeść placki?! Zatem powstały pierogi z farszem z kaszy gryczanej, ale żeby nie był suchy dodałam fety. Mało, czegoś brakowało. W domu zawsze mam suszone
Na kulinarnym poligonie